Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Mart, 2025 12:15 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Bakan Yumaklı, bayram namazı sonrasında vatandaşlarla bayramlaştı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kastamonu’da Pir Şabanı Veli Mescidinde kıldığı bayram namazı sonrasında vatandaşlarla bayramlaştı.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kastamonu Valisi Meftun Dallı, AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay ve vilayet protokolüyle birlikte Ramazan Bayramı namazı için Pir Şaban-ı Veli Camii’ne geldi. Burada bayram namazını eda eden Bakan Yumaklı, ardından vatandaşlarla bayramlaştı.
Bayramlaşma sonrasında vatandaşlarla bir mühlet sohbet eden Bakan Yumaklı, ardından Orman Bölge Müdürlüğünü ziyaret etti.
Bakan Yumaklı, Orman Bölge Müdürlüğünde de işçiyle bir ortaya gelerek bayramlarını kutladı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Mart, 2025 12:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Samsun’daki hayvan hastanesi bölgenin yükünü çekiyor: 3 ayda 4 bin havyana bakıldı

Karadeniz Bölgesi’ne hizmet veren tek kamu hayvan hastanesi olarak şifa dağıtan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Veteriner Fakültesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde 2025 yılı üç aylık periyodunda 4 bin hayvana bakıldı. Bu hastaların 300 adedini sokak hayvanı ve 50 tanesi yaban hayvanı oluşturdu.
OMÜ Veteriner Fakültesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi, 2017 yılının Kasım ayından beri 24 saat temeline dayalı olarak Karadeniz Bölgesi’ne hizmet veren tek kamu hayvan hastanesi olarak hizmet ediyor. Her yıl hasta ve operasyon sayısı artan hastanede 2024 yılında 34 bin hasta hayvan sayısına ulaşıldı. Bin 600 operasyon yapıldı. 2025 yılı Ocak ve Mart ayları ortasında 700’ü acil klinik olmak üzere toplam 4 bin hayvana bakıldı. Bu hayvanların 300 adedini sokak hayvanı ve 50 tanesi yaban hayvanı oluşturdu. Yeniden 2025 yılında Mart ayına kadar toplam 300 hayvana cerrahi teşebbüs yapıldı. Şimdiki çağdaş medikal aygıtların klinik rutine katılması, hayvan hastanesinde yapılan klinik ve cerrahi teşebbüslerde memleketler arası geçerliliği olan ileri teknoloji sistemleri hem hayvanlara hem de Veteriner Fakültesinde tahsil gören öğrencilere sunuluyor.

C-kollu skopi, elektrokemoterapi kemterapi aygıtı ve düşük doz lazer terapi tedavisi
Hayvan hastanesinden alınan bilgiye göre hayvan hastanesi bünyesine yeni kazandırılan 16 kesitli bilgisayarlı tomografi aygıtı ile hem hayvan hastanesine getirilen hem de Samsun’da bulunan başka veteriner doktorlar tarafında getirilen hayvanlara bilgisayarlı tomografi çekim hizmeti veriliyor. Bunun yanından etraf vilayetlerde bulunan veteriner tabiplerden de bilgisayarlı tomografi çekimi için hasta havyanlar lar hayvan hastanesine sevk ediliyor. OMÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Uyum Ünitesi tarafından desteklenen bilimsel araştırma projesi kapsamında hayvan hastanesine C-kollu skopi aygıtı alındı. Bu aygıt sayesinde açık cerrahi gerektiren kimi ortopedik teşebbüsler kapalı metot ile gerçekleştiriliyor. Bu sayede ameliyat mühleti kısalıyor ve ameliyat sonrası hayvan bakımı kolaylaşıyor. Açık cerrahi gerektiren ameliyatların kapalı metot ile gerçekleştirilmesi ile hayvanlar günlük aktivitelerine daha kolay dönebiliyor. Ayrıyeten hastanede düşük doz lazer terapi tedavisi sunulmaya başlandı. Düşük doz lazer terapisi akut/kronik ağrı idaresi, dermatolojik sorunlar, inflamatuar hastalıklar, pankreatitis, sistitis, felin kronik gingivostomatitis ve yara güzelleşmesi üzere birçok durumda kullanılıyor. Hastaneye kazandırılan elektrokemoterapi kemterapi aygıtı ile yumuşak doku sarkomları, melanomlar, skuamöz hücreli karsinomlar, mast hücre tümörleri kutanöz tümörlerin tedavisinde uygulanmaya başlandı. Böylelikle kemoterapinin yan tesirleri minimuma indirildi hem de elektroporasyon sayesinde, kullanılan kemoterapötik ilaçların sitotoksik aktifliğini azamî düzeye çıkarıldı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.