karabuk
İmsak 05:45
Güneş 07:10
Öğle 13:06
İkindi 16:17
Akşam 18:52
Yatsı 20:11
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
amasyada mevlitte yenen tavuklu pilavdan 22 kisi zehirlendi svaqgBXp
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Şubat, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

Amasya’da mevlitte yenen tavuklu pilavdan 22 kişi zehirlendi

Amasya’da bir evde okutulan mevlitte ikram edilen tavuklu pilavdan zehirlenen 22 kişi hastanede tedavi altına alındı. Amasya Valiliği olayla ilgili adli ve idari inceleme başlatıldığını açıkladı.
Edinilen bilgiye göre olay, Şeyhcui Mahallesi’ndeki bir apartmanda meydana geldi. Yeni doğan bir bebek için okutulan mevlit programına ikram edilen tavuklu pilavı tüketen bazı davetliler rahatsızlanarak kendi imkanlarıyla hastaneye başvurdu. Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvuran sayısının giderek artması üzerine polis ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından olayın yaşandığı adreste inceleme yapılan incelemede zehirlenmeye neden olduğu değerlendirilen yemekten numune alındı. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.
Olaya ilişkin Amasya Valiliği’nden yapılan açıklamada, "Bir aile tarafından gerçekleştirilen Mevlid-i Şerif programında ikram edilen tavuklu pilavdan etkilendiği öngörülen, an itibariyle 22 vatandaşımız acil servisimize başvurmuştur. İlgili vatandaşlarımızın genel durumları iyi olup, hayati tehlikeleri bulunmamakta ve tıbbi takip ve tedavileri de yapılmaktadır. Konuyla ilgili adli ve idari inceleme süreci başlatılmıştır. Olaydan etkilenen vatandaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz" ifadelerine yer verildi.
Kızı ve torunlarının yedikleri yemekten etkilenerek hastaneye kaldırıldığını belirten Selahattin Zengin adli vatandaş, tedavilerinin devam ettiğini söyledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Bu haberin kategorisini takip et:
deprem tatbikati gercegi aratmadi sKGxxy9E
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mart, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 2dk

Deprem tatbikatı gerçeği aratmadı

Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Düzce Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Pansiyonunda 1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında ilgili kurum ve kuruluşların katılımıyla deprem ve yangın tahliye tatbikatı gerçekleştirildi.
Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonu ile düzenlenen deprem ve yangın tahliye tatbikatına katılım sağladı. Tatbikat senaryosu gereği, 5 Mart 2026 Perşembe akşamı merkez üssü Düzce olan bir depremin meydana geldiği kabul edilerek, olay 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirildi. İhbarın ardından AFAD, Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, UMKE, 112 Acil Servis, MEB AKUB ve emniyet ekipleri hızlı şekilde bölgeye sevk edildi. Gerçekleştirilen tatbikata yönelik değerlendirmelerde bulunan Düzce İtfaiye Müdürü Mehmet Ali Kahraman, deprem haftasına yönelik bu etkinlikleri her yıl mart ayının ilk haftasında gerçekleştirdiklerini belirterek, tatbikatla birlikte Düzce’de görev yapan arama kurtarma ekiplerinin çok güçlü bir yapıda olduğunu bir kez daha gördüklerini dile getirdi.
AFAD İl Müdürü Ahmet Güngör ise, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okul, yurt ve pansiyonlarda Deprem Haftası nedeniyle bu tür etkinlikler yapıldığını belirtti. Düzce’deki arama kurtarma ekiplerinin de deprem ve yangın senaryosu çerçevesinde deprem anında öğrencilerin nasıl tahliye edileceğini uygulamalı olarak gösterdiklerini kaydeden Güngör, bu tür eğitimlerin hafta boyunca sürdürüleceğini dile getirdi.
Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Gülşen Özer ise olmaması gereken bir gerçeğe hazırlık amacıyla eğitim kuruluşlarına yönelik yapılan bu tarz tatbikatların öneminden bahsederek, başarılı şekilde tamamlanan tatbikattan ötürü emeği geçen tüm kurumlara teşekkür etti.
Düzce Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Pansiyonunda gerçekleştirilen, kurum personelinin afetlere hazırlık ve müdahale kapasitesinin en üst düzeye çıkarılmasının amaçlandığı tatbikatta, senaryo gereği depremden dolayı enkaz altında kalanlar ve depremin ardından çıkan yangında mahsur kalan öğrenciler kurtarıldı. Tahliye ve yaralılara başarılı şekilde müdahale edilmesi ile tatbikat tamamlandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin