Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Mayıs, 2024 12:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Amasya’da domates hasadı başladı, 100 bin ton rekolte bekleniyor

Karadeniz Bölgesi’nin sebze ve meyve üssü Amasya’da domates hasadı başladı. Sezonun ilk kızaran domateslerinin kilosu üretildiği serada 20 TL’den satıldı. Yaz sezonu boyunca domates üretimi yapılacak tarlalardan 100 bin ton rekolte bekleniyor.
Verimli arazilere sahip kentte yılın ilk domatesini Aksalur köyü Çay Mahallesi’nden Çilli ailesi yetiştirdi. Sebahattin Çilli, özveriyle yetiştirdikleri domateslerin geçen yıla göre 20 gün önceden üretip satışa sunmanın mutluluğunu paylaştı.

100 bin ton rekolte bekleniyor
Köye giderek birlikte hasat yaptıkları çiftçilere bereketli kazançlar dileyen Amasya İl Tarım ve Orman Müdürü Gürol Çetin, "2024 üretim yılında örtü altı sera ve açık alanda toplam 12 bin 200 dekar alanda yaklaşık 100 bin ton domates rekoltesi bekliyoruz" dedi.
Gürol Çetin, kilosu 20 TL’den satılan domateslerin Karadeniz Bölgesi başta olmak üzere, Doğu Anadolu Bölgesi ve diğer bölgelere gönderildiğini belirtti.

"45 günlük ara sezonda Türkiye’nin domates ihtiyacını Amasya karşılıyor"
Türkiye’de ağırlıklı olarak Akdeniz illerinde yapılan turfanda domates üretiminin Haziran ayı ortasında sona ermeye başlarken yurt genelinde yaklaşık 45 günlük bir ara sezon oluştuğuna işaret eden Çetin, "O süreçte Türkiye’nin domates ihtiyacını Amasya karşılıyor" diye konuştu.

Yılın devamında seralarda ikinci ve üçüncü ürünler de yetişiyor
Tarım şehri Amasya’nın üretim potansiyelinin daha da artacağına inanan Amasya Ziraat Odası Başkanı Mustafa Cebeci ise, "Çalışkan çiftçilerimizin azmiyle seralarda yılın devamında ikinci ve üçüncü ürünler de yetiştiriliyor. Domatesin yanına bir süre sonra salatalık, maydanoz, roka, marul, patlıcan ekip üreten çiftçilerimiz de var" şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2025 20:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti: “Olayın faili gözaltında”

Giresun Valisi Mehmet Fatih Fedai, bugün Giresun Toplumsal Bilimler Lisesi’nde bir kişinin mevti bir kişinin de ağır yaralanması ile sonuçlanan olayın zanlısının yakalanarak gözaltına alındığını açıkladı.
Olay sonrası okula gelerek yetkililerden bilgi alan Vali Mehmet Fatih Fedai, açıklamalarda bulunarak "Bugün 09.35 sıralarında Giresun Toplumsal Bilimler Lisesi’nde KHK 696 Sayılı, takımlı personel işçisi olan 1972 doğumlu kuşkulu A.T. , iki bayan çalışana taarruz gerçekleştirdi. Bu akın sonrasında maalesef mağdurlardan birisi merhum oldu. Öteki çalışanın ise tedavisi devam ediyor. Bu menfur saldırıyı nefretle kınıyorum. Hepimizin başı sağ olsun" dedi.

"696 Sayılı KHK kapsamında takımlı olarak gözüküyorlar. Süreksiz hükümlü takımından geçilip geçilmediği tetkik edilecek"
Vali Fedai, olayı gerçekleştiren şahısla ilgili olarak ise "Bizim 696 Sayılı KHK kapsamında takımlı olarak gözüküyorlar. Süreksiz hükümlü takımından geçilip geçilmediği tetkik edilecek. Bu bizim kanunlarımızla bağlı, 5 yıldır bu işçi Ulusal Eğitim topluluğumuzda çalışıyor. Son ana kadar bu manada bir düşünce yoktu. Hatta fiyatsız izindeydi. Bunun neden kaynaklandığıyla ilgili isimli soruşturma başlatılmıştır. İdari soruşturma da başlatıldı. Fail gözaltında. Öğrenciler açısından bir dert mevcut değil" diye konuştu.
Vali Mehmet Fatih Fedai, okulun bugün olay sonrası tatil edildiğini, eğitim öğretimin uygun vakitte tekrar başlayacağını kelamlarına ekledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.