Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Kasım, 2023 08:48 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Altınordu rıhtımı sağlam çıktı

Ulaştırma Bakanlığı, Ordu’nun Altınordu ilçesinde bulunan ve Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından kruvaziyer turizmi için uzatılması planlanan rıhtımın mevcut kazıklarının sağlam olduğu ve mevcut halleri ile kullanılabileceği raporunu verdi.
Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından kruvaziyer turizmi için uzatılması için çalışma yapılan 270 metre uzunluğundaki Altınordu rıhtımının son durumu hakkında Ulaştırma Bakanlığı inceleme yaptı. Bakanlıkça akredite edilen firma tarafından yapılan karot değerlendirme, su altı ölçümleri, video çekimi, yerinde donatı tespiti, kazı süreklilik testi, batimetrik değerlendirme gibi gerekli tüm tetkikler yapıldı.
Yapılan çalışmalar sonunda iskeleye ait mevcut kazıkların sağlam olduğu, yapılacak güçlendirme kapsamında uygulanacak yüklemeler dikkate alındığında dahi mevcut halleri ile kullanılabilecek durumda oldukları tespit edildi.
Yapılacak çalışmalarla birlikte rıhtımın 140 metre daha uzatılacağı ve bu uzantı için 130 yeni çelik kazık kullanılacağı öğrenildi. Uzatma inşaatının tamamlanmasıyla rıhtımın uzunluğu 410 metreye çıkacak. Bu durumda kruvaziyer gemilerinin yanaşabileceği derinlikte bir rıhtım liman oluşturulacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mayıs, 2025 00:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Safranbolu mimarisi Mısır’da Erasmus+ çerçevesinde tanıtıldı

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Karabük’ün Safranbolu ilçesinin mimarisi Erasmus+ çerçevesinde Mısır’da tanıtıldı.
Karabük Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Serap Sevgi, Erasmus+ KA171 İşçi Hareketliliği kapsamında Benha Üniversitesinde ders vererek Safranbolu’nun klâsik konut mimarisini ve kültürel miras müdafaa yaklaşımlarını Mısırlı öğrencilere aktardı.
Karabük Üniversitesi Safranbolu Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi, Onarım Anabilim Kısmından Dr. Öğr. Üyesi Serap Sevgi, Erasmus+ KA171 İşçi Hareketliliği kapsamında Mısır’daki Benha Üniversitesi Mimarlık Kısmında ders verdi.
Ev sahibi üniversiteden Dr. Mohamed Ahmed Rezk Aly Al-Sherbiny’nin eşlik ettiği programda, Giza Piramitleri ve yarış projesiyle dikkat çeken Yeni Mısır Müzesi ziyaret edilerek tarihi yapı teknikleri, arkeolojik keşifler ve muhafaza yaklaşımları yerinde incelendi.
Benha Üniversitesinden akademisyenlerin iştirakiyle gerçekleştirilen toplantıda ise Karabük Üniversitesi ve Safranbolu Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi tanıtıldı; ayrıca akademik iş birliği lmkanları görüşüldü.
Dr. Öğr. Üyesi Serap Sevgi, mimari tasarım stüdyolarında öğrencilere geri bildirimde bulunarak Kahire’nin tarihi bölgelerine yönelik dizaynlar üzerine değerlendirmeler yaptı. UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Safranbolu konutları üzerinden Anadolu’nun klâsik konut mimarisi öğrencilere aktarıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.