Karabük Postası tarafından
30 Eylül, 2016 07:08 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Alaplı MYO 2016-2017 akademik yılı oryantasyon programı düzenlendi

ZONGULDAK Bülent Ecevit Üniversitesi Alaplı Meslek Yüksekokulu tarafından Yüksekokul Spor Salonunda 28 Eylül Çarşamba günü Okula yeni katılan öğrencilere yönelik 2016-2017 Akademik yılı Oryantasyon Programı düzenlendi. Oryantasyon Programı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Alaplı Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Dr.Rıfkı Henden’in konuşmasıyla devam etti. Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Dr.Rıfkı Henden; Alaplı Meslek Yüksekokulunun geliştirilmesinde büyük katkıları bulunan başta BEÜ Rektörü Prof.Dr.Mahmut Özer olmak üzere emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerini sundu. Yrd.Doç.Dr.Rıfkı Henden konuşmasında; “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulan demokratik laik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkmak ve milli iradeyi yok etmek üzere 15 Temmuz 2016 tarihinde bir saldırı gerçekleştirilmiştir. Bu saldırıyı şiddetle ve nefretle kınıyorum.”dedi. Konuşmasına öğrencilere hitaben devam eden Henden; “Öğrenim hayatınızın en önemli basamağı olan Üniversite eğitimine adım attınız. Geleceğinize yürürken yol arkadaşı olarak bizi tercih ettiniz. Biz bundan gurur duyduk onur duyduk. Meslek hayatınızda ve işe yerleşirken tercih edilebilir bir Yüksekokuldan mezun olduğunuzu anlayacaksınız.Bülent Ecevit Üniversitesi üstün bilgi ve birikime ve mesleki deneyimlere sahip olarak Avrupa Birliği Diploma Eki Etiketine sahip sayılı Üniversitelerden biridir. Bu ortamı bizlere hazırlayan yaşatan Sayın Rektörüme şükranlarımı sunuyorum” dedi. Yüksekokul Müdürü Yrd.Doç.Dr.Rıfkı Henden’in konuşmasının ardından 2015-2016 eğitim-öğretim yılında başarılarından dolayı Onur ve Yüksek Onur belgesi almaya hak kazanan öğrencilere belgeleri takdim edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Ocak, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

SNX Türkiye Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası’nda ilk gün tamamlandı

Bu yıl Rize’nin Güneysu ilçesine bağlı Handüzü Yaylası’nda düzenlenen SNX Türkiye Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası’nda ilk gün sıralama yarışlarıyla tamamlandı.
Uluslararası organizasyonun ilk gününde, Rize’nin Güneysu ilçesine bağlı Handüzü Yaylası’nda gerçekleştirilen yarışlar büyük ilgi gördü. Sporcuların zorlu doğa koşullarında sergilediği performanslar izleyenlerden alkış alırken, Handüzü Yaylası’nda görsel şölen oluşturdu. Etkinlik alanını dolduran vatandaşlar, Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası heyecanını yakından takip etme fırsatı buldu. Organizasyonun ilk etabında kadınlar ve erkekler kategorilerinde 650 metre uzunluğundaki pistte antrenman ve sıralama turları yapıldı. Karla kaplı zorlu parkurda gerçekleştirilen mücadelelerde ABD, Finlandiya, İsveç, Norveç, Çekya ve İtalya’nın da aralarında bulunduğu 8 ülkeden, 7 kadın ve 21 erkek sporcu, antrenmanların ardından sıralama turlarında piste çıktı.
Kadınlar kategorisinde iki ayrı sıralama etabı gerçekleştirilirken, erkekler kategorisinde ise iki grup halinde yapılan sıralama turlarının yanı sıra son şans turları da düzenlenerek ilk gün programı tamamlandı.

İhsan Selim Baydaş: "Dünyanın bir çok yerinden gelen sporcularla muhteşem bir başlangıç yaptık"
Rize’nin kış sporları olarak tesisleşmeyle birlikte bu tip organizasyonlar için kalıcı kalıcı bir hal alacağını ve bu vizyon için çalışmaların sürdüğünü dile getiren Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, "Arkamızda muhteşem Kaçkar Dağları var, karşımızda Karadeniz var. İki güzelliği aynı anda görüyoruz. Etkinliğimizi aylar süren bir çalışma neticesinde gerçekleştiriyoruz. Dünyanın bir çok yerinden gelen sporcularla muhteşem bir başlangıç yaptık. Her yer cıvıl cıvıl. Hemşehrilerimiz hem yayla keyfi çıkarıyor. Hem hava harika hem ortam harika. Bu organizasyonların devam edeceğini ancak bununla kalmayacağını, yavaş yavaş kış tesisleşmesinin, kış sporlarının kalıcı merkezi haline geleceğini de söylüyoruz. Bunlar bunun ilk adımları olacak" ifadelerini kullandı.

Ahmet Temurci: "Handüzü aslında federasyon tarafından bilinçli bir tercih"
Gençlik ve Spor Bakanlığı Uluslararası Organizasyonlar ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Ahmet Temurci ise Handüzü’nün rastgele seçilmediğinin altını çizerek, "Biz bakanlık olarak bu programa sadece bir turizm etkinliği olarak bakmıyoruz. Bakanlığımızın uzun vadede bir spor turizmi vizyonu var. Bu etkinlikte o vizyonun sahadaki en güçlü örneklerinden bir tanesi. Dünya Kar Motosikleti şampiyonası dünyanın en önde gelen organizasyonlarından bir tanesi. Handüzü’nün seçilmesi bir rastlantısal durum değil. Rize aslında bu organizasyona hazırlandı. Handüzü aslında federasyon tarafından bilinçli bir tercih. Burada ki kar kalitesi, zemin yapısı, güvenlik alanları birçok anlamda farklı unsurlar birlikte değerlendirildi. Ve burada organizasyonun yapılmasına karar verilmeden önce birçok defa teknik inceleme ve gezilerde bulunuldu. Bu incelemelerin sonucunda organizasyon için Handüzü yeterli bulunarak, buraya verildi" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin