Karabük Postası tarafından
23 Kasım, 2016 08:26 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Alaplı Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısı tamamlandı

ZONGULDAK Alaplı Belediye Meclisi’nin Kasım ayı olağan toplantısı ikinci oturumla tamamlandı. Belediye Başkanı Nuri Tekin’in başkanlığında yapılan toplantıda, ilgili komisyonlardan gelen bütçe kararnamesi ve tahmini gelir gider bütçesiyle, imar tadilatları görüşüldü. Alaplı Belediyesi’nin 2017 mali yılı tahmini gelir-gider bütçesinin 32 milyon lira olarak oy birliğiyle kabul edildiği Meclis toplantısında, ilgili komisyonlardan gelen rapor doğrultusunda; Merkez Mahallesi Hastane Sokak ve Şehir Stadı arasında yapılması planlanan yol güzergahının geçtiği parsellerin bulunduğu alanla ilgili uygulama imar planı tadilatı, Merkez Mahallesi Hastane Sokak ve Şehir Stadı arasında yapılması planlanan yol güzergahının geçtiği parsellerin bulunduğu alanla ilgili nazım imar planı tadilatı, Merkez Mahallesi 113 ada 2 ve 3 nolu parsellerin bulunduğu alanla ilgili uygulama imar planı tadilatı, Merkez Mahalle 113 ada 2 ve 3 nolu parsellerin bulunduğu alanla ilgili nazım imar planı tadilatı oybirliğiyle kabul edilirken; Merkez Mahalle 52 ada 8 ve 14 nolu parseller, 54 ada 1 ve 2 nolu parsellerin bulunduğu alanla ilgili uygulama imar tadilatı, Merkez Mahalle 52 ada 8 ve 14 nolu parseller, 54 ada 1 ve 2 nolu parsellerin bulunduğu alanla ilgili nazım imar tadilatı oy çokluğuyla kabul edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Berkay Doğan tarafından
01 Şubat, 2026 14:34 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

KARABÜK’TE 37 BİN ÖĞRENCİ YARIN OKULA BAŞLAYACAK

Karabük’te yarıyıl tatilinin sona ermesiyle birlikte 37 bin öğrenci, 2025-2026 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi için yeniden ders başı yapacak. Türkiye genelinde olduğu gibi Karabük’te de okullarda ikinci dönem, 2 Şubat Pazartesi günü başlayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında, Karabük’teki ilkokul 1 ve 2. sınıf öğrencilerine bu yıl da karne yerine sosyal ve duygusal öğrenme becerilerini içeren gelişim raporları verildi. Bu raporlarla öğrencilerin akademik gelişimlerinin yanı sıra güçlü yönlerinin ve desteklenmesi gereken alanlarının daha sağlıklı şekilde takip edilmesi amaçlanıyor.

Öte yandan, öğrencilerin sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılımını artırmak amacıyla geçen yıl hayata geçirilen “Dönem Sonu Kültür, Sanat ve Spor Faaliyetleri Haftası” uygulaması Karabük’te bu yıl da geniş katılımla gerçekleştirildi.

“Aile ve Oyun” temasıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında; “Dilimizin Zenginlikleri”, “Okulun Kalbi Kütüphaneler”, “Oku-Yorum, Yazı-Yorum”, “Harezmi: Hayatın İçinden Öğrenme-Öğretme”, “Bir Fikrim Var Saati” ve “İyiliği Paylaş Saati” başlıkları altında çok sayıda faaliyet düzenlendi.

Karabük’te okullarda ayrıca bilgi ve spor yarışmaları, belgesel ve animasyon gösterimleri, sosyal sorumluluk çalışmaları, geleneksel çocuk oyunları ile spor turnuvaları yapıldı.
“Türkiye Selamlaşıyor” sloganıyla gerçekleştirilen etkinlikte ise öğrenciler, öğretmenleri eşliğinde cadde ve sokakları dolaşarak esnaf ve vatandaşlara selam verip iyi dileklerde bulundu.

Düzenlenen etkinliklerle öğrencilerin fiziksel, sosyal ve duygusal gelişimlerinin desteklendiği, sergiler, atölye çalışmaları ve yaratıcı okuma etkinlikleriyle de sanatsal ve kültürel üretimlerinin görünür kılındığı belirtildi.

EĞİTİM TAKVİMİ BELLİ OLDU

2025-2026 eğitim öğretim yılı ikinci dönemi 2 Şubat Pazartesi günü başlayacak. İkinci dönem ara tatili 16-20 Mart tarihleri arasında yapılacak. Eğitim öğretim yılı ise 26 Haziran 2026 tarihinde sona erecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin