Akçasu’da Ramazan Bereketi - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:23
Güneş 06:48
Öğle 13:02
İkindi 16:25
Akşam 19:07
Yatsı 20:27
İftara son --:--
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
16 Haziran, 2016 12:40 tarihinde yayınlandı
0
0

Akçasu’da Ramazan Bereketi

Safranbolu Belediyesi Mahalle İftarları yoğun katılımla Akçasu Mahallesi ile devam etti. Ezanın okunmasından sonra açılan oruçların ardından bir konuşma yapan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Akçasu mahallesinin Safranbolu’nun içerisinde tertemiz bir suyun aktığı en güzel mahallelerinden birisi olduğunu ifade etti. Mahallenin daha da güzelleşmesi için Akçasu Dere Islah Projesinin  Koruma Kuruluna sunmaya hazır hale geldiğini söyleyen Başkan Aksoy, “İnşallah bir kazaya belaya uğramadan koruma kurulundan geçer ve bizlerde bir an evvel projemize başlarız. Malumunuz geçtiğimiz iki yıl Hasan Dede tepesi ile uğraştık otopark yapacağız diye. Maalesef koruma kurulu bunu engellemişti. Şimdi yeniden otopark projesini yeniden sunduk. Akçasu deresi ile ilgili projemizi de sunacağız” dedi.

Akçasu Deresini bir gezi parkı haline getirmek için çalıştıklarını belirten Aksoy,  “Etrafını güzelleştirip, suyun kademeli bir şekilde yukarıdan akması ve 4 tane tezhip parkı yapılması hususunda DSİ ihalesini yaptı. Müteahitimiz yakında çalışmaya başlıyor. Suyu kontrol altına alacağız ve dolayısı ile artık sel tehlikesi de olmayacak. Yani kısaca projemiz ile birlikte bu bölge Safranbolu’muzun en güzel bölgelerinden birisi haline gelecek” dedi.

Mahalle sakinlerine geçtiğimiz günlerde Üniversite Öğrencileri ile birlikte yapılan dere temizlik çalışmalarında dere yatağından çıkan çöpleri hatırlatan Başkan Aksoy, mahalle sakinlerinden çöplerin dereye atılmamasını isteyerek, yeni alınan çöp taksinin artık her köşeye ulaştığını ve çöplerin düzenli bir şekilde toplandığını söyledi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
corumda otomobil takla atti 3 yarali TpyMbRqy
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mart, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Çorum’da otomobil takla attı: 3 yaralı

Çorum’un Alaca ilçesinde otomobilin refüjdeki aydınlatma direğine çarparak takla atması neticesinde meydana gelen trafik kazasında 1’i ağır 3 kişi yaralandı.

Kaza, Çorum-Alaca karayolu 32. kilometresinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Alaca istikametinde seyir halinde olan Orhan A. idaresindeki 19 KF 350 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi neticesinde orta refüje çıkarak aydınlatma direğine çarptıktan sonra takla attı. Kazada sürücü ile araçta bulunan Burakcan A. ve Ramazan A. otomobilde sıkışarak yaralandı.

Kazayı gören diğer sürücülerin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı üzerine olay yerine sağlık, polis ve Alaca Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan yaralılar, sağlık ekiplerince olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Alaca Devlet Hastanesine kaldırıldı. Hayati tehlikesi bulunan sürücü, Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

Polis ekipleri kazayla ilgili inceleme başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin