TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın bütçesi üzerine konuştu.
Komisyon toplantısında konuşan CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’a Karabük Sanayisi’nde yaşanan sorunları dile getirdi, ilçelerin taleplerini aktardı, sanayinin gelişimi için yatırım talebinde bulundu.
SANAYİ VE TEKNOLOJİ İÇİN KARABÜK’E AKTARILAN PARAYI ARTIRIN
Komisyon toplantısında Karabük’ün sanayi taleplerini Bakan Kacır’a ileten Milletvekili Akay, “Seçim bölgem Karabük'e 15 yıl içerisinde 85 milyon TL civarında sanayi ve teknoloji alanıyla ilgili transfer olmuş. Karabük gibi ağır sanayi hamlesinin başlatıldığı bir yerde, demir çelik sanayi açısından önemli olan bir yerde bu tutar çok az bir pay. Bunun artırılmasını talep ediyoruz.” dedi.
Eskipazar Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Sanayi Tesisleri’nin hızla faaliyete geçmesi için bütçe talep eden Akay, "Eskipazar Organize Sanayi Bölgesi yıllardır bekliyordu, son yıl hamle yapıldı, şu an altyapıyla ilgili olarak çalışmalar devam ediyor. Onun için de teşekkür ediyoruz ama bu çalışmaların da bir an önce bitip oradaki sanayi tesislerinin de faaliyete geçmesi bölgemiz açısından önemli. Onun için, burada sizden destek bekliyoruz" diye konuştu.
YENİCE'NİN ORMAN ÜRÜNLERİ OSB, EFLANİ'NİN MERMER OSB TALEBİ VAR
Milletvekili Akay, "Karabük'ün de yüzde 71'i ormanlık alan, Yenice ilçemiz de Türkiye'nin en büyük blok ormanlarına sahip bölgesi. Yenice İlçemiz’de ihtisas ağaç ürünleri, orman ürünleri organize sanayi bölgesi yatırımına ihtiyaç var, bunu bekliyoruz. Eflani'de mermer ürünleriyle ilgili ihtisas organize sanayi bölgesine ihtiyaç var." dedi.
"Yirmi yıl önce açılan Karabük Organize Sanayi Bölgesi'nin atık su arıtma tesisi hala mevcut değil" diyen Akay, "Burayla ilgili ödenek istiyoruz, bu arıtma tesisinin yapılmasıyla ilgili, özellikle talep ediyoruz" dedi. Gerede Çayı’ndaki kirliliğin sona ermesi için Bakanlığın gerekli ödenekleri artırmasını isteyen Akay, "Gerede Çayı ilgili sorunlar size de mutlaka gelmiştir. Ankara'nın içme suyunun da bir kısmı oradan sağlanıyor, karşılanıyor. Oradaki bazı organize sanayi firmalarının da kirli sularını bu çaya akıttığını biliyoruz ve çok ciddi yerden bu dere akarak Karadeniz'le buluşuyor. Oradaki gerekli arıtma tesislerinin de fabrikalara yapılması, sadece onların üstünde değil, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın bu konuyla ilgili destek vermesi, ödenek aktarması ve bu olayın da çözülmesi çevre açısından önemli.” şeklinde konuştu.