karabuk
İmsak 05:44
Güneş 07:08
Öğle 13:06
İkindi 16:18
Akşam 18:53
Yatsı 20:13
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
afetler yakasini birakmiyor VKElvEjZ
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Haziran, 2025 00:45 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

Afetler yakasını bırakmıyor

Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde 9 yıl evvel meydana gelen sel felaketinde lokantasını su basan Adem Uzuner isimli lokantacı esnafı bu kez Ortahisar ilçesinde emsal bir felaketi yaşadı.
Trabzon’da dün tesirli olan sağanak yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Kent merkezinde bir saatte metrekareye düşen 63 kilogram yağış nedeniyle cadde ve sokaklar göle döndü, iş yerlerini su bastı. Devlet eski Kıyı Yolu sel sularıyla dolarak ulaşıma kapandı, park halindeki araçlar suya gömüldü. Trabzon’un selden en fazla etkilenen ikinci noktası ise Pazarkapı Mahallesi olurken, burada da iş yerleri su baskınlarına maruz kaldı.
Pazarkapı Mahallesinde lokanta işleten Adem Uzuner’in de iş yeri büyük ziyan görürken, su baskınları Uzuner’i 9 yıl önceye götürdü. Adem Uzuner, Beşikdüzü ilçesinde 2016 yılında yaşanan sel felaketinde iş yerinin su bastığını, oradaki iş yerinden sonra Trabzon’a geldiğini lakin tekrar emsal bir afete maruz kaldığını söyledi.
Uzuner, "Böyle bir afeti 2016 yılında Beşikdüzü’nde yaşamıştık. Birebir bu türlü dükkanımızı su basmıştı buna misal bir durum olmuştu. Çok makus olmuştu. O vakit da bu olayı yaşamıştık. Dün daha makûs idi ziyanımız epey var bir daha olmamasını temenni ediyoruz. Dükkanın içindeki sular sandalye uzunluğunu geçti, canımızı kurtarmak için masaların üzerine çıktık. Sular masanın düzeyine kadar çıktı. Yağmur yaklaşık bir iki saat sürdü daha sonra çekildi, kurtardık. Masanın üzerine çıkıp canımızı kurtarma uğraşına girdik malı mülkü bıraktık. Bu bölgedeki bütün işyerleri ziyan gördü lakin en çok da bu bölge ziyan gördü. Rögarlar kapandı işyerimin içerisinde çamur girdi. Ziyan konusunda sigortamız vardı, sigortaya başvurduk bekliyoruz. Tek tesellimiz can kaybı yaralanma olmaması. O anda müşteri olsaydı durum çok daha makûs olurdu. Camları kapıları kapatmamıza karşın dükkân içerisine su girdi müşteri olmaması tesellimiz oldu" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Bu haberin kategorisini takip et:
baru edebiyat fakultesinin adi insan ve toplum bilimleri fakultesi oldu Ckqdvv83
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Mart, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

BARÜ Edebiyat Fakültesinin adı “İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi” oldu

Bartın Üniversitesi (BARÜ) bünyesinde eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren Edebiyat Fakültesi yeniden yapılandırılarak "İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi" oldu.
Bartın Üniversitesi (BARÜ) Yükseköğretimdeki değişim ve dönüşüm sürecine yenilikçi çalışmaları doğrultusunda Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının (YÖK) değerlendirmelerinin ardından Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 6 Mart 2026 tarihli 11003 sayılı karar ile BARÜ Edebiyat Fakültesinin adı "İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi" olarak değiştirildi. Edebiyat Fakültesi altındaki bölümler yeni adıyla İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi bünyesinde eğitim-öğretim faaliyetlerine devam edecek.
"Fakültemizin öğrencilerimiz ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum"
BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, Yükseköğretimdeki değişim ve dönüşüm sürecine uyum sağlamak amacıyla yenilikçi çalışmaları sürdürdüklerini belirterek "Üniversitemizin insan ve toplum odaklı gelişimine katkı sunacak önemli bir düzenlemeyi hayata geçirdik. İlerleyen süreçte çağın değişen koşullarına uyum sağlayan yeni akademik programlarla fakültemizin daha güçlü bir yapıya kavuşmasını hedefliyoruz. Bu süreçteki destekleri dolayısıyla YÖK Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar başta olmak üzere YÖK üyelerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi olarak yeni adıyla faaliyetlerini sürdürecek fakültemizin üniversitemize, öğrencilerimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin