Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

100.Yıl Mahallesinde Market Yangını

Gündem Yayın: 17.07.2021 11:22
Yazar:
100.Yıl Mahallesinde Market Yangını

Bazı İtfaiye Erleri ve İtfaiye Müdürü dumandan etkilendi

Karabük’te süpermarketin deposunda dün gece yarısı çıkan yangına 14 saattir müdahale edilirken, yoğun dumandan dolayı itfaiyeciler zor anlar yaşadı.
100. Yıl Mahallesi’nde faaliyet gösteren bir süpermarketin zemin katında bulunan depo bölümünde henüz belirlenemeyen bir nedenle dün gece saat 23.00 sıralarında yangın çıktı. Yangını fark eden çalışanlar, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen Karabük Belediyesi İtfaiye ekipleri, yangını müdahale etmeye başladı. Yoğun dumanların kapladığı ve içten içe yanmaların devam ettiği depo kısmına, Karabük Belediyesinin aynı sıra, Safranbolu, KARDEMİR ve Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinden de takviye geldi. Sabah kadar devam eden çalışmalarda itfaiye ekiplerinin oksijen tüpleri de boşalması ve köpük müdahalesi olmayınca depo kısmındaki bazı malzemeler içten içe yanmaya devam etti. Sabahın ilk ışıkları ile bölgeye KARDEMİR, Safranbolu itfaiyeleri ile Orman İşletmeye ait arazöz ile su tankerleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerine yapılan oksijen tüpü takviyesi ile yeniden müdahalenin yapıldığı yangında bazı itfaiye erleri ile itfaiye müdürü ise depo kısmında yangından oluşan dumandan etkilendi. Olay yerinde hazır bekleyen 112 ekipleri de dumandan etkilenen itfaiye ekiplerine müdahale etti.
Yangın ile ilgili olarak ekipler çalışmalarını sürdürürken yaklaşık 14 saattir müdahaleler devam ederken, polis ekipleri de bölgede güvenlik önlemi aldı. (İHA)

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

NE YAPSANIZ OLMUYOR, BARİ KOPYA ÇEKİN !

Manşet Yayın: 01.05.2024 18:06
NE YAPSANIZ OLMUYOR, BARİ KOPYA ÇEKİN !

Milli eğitimde harikalar yaratıyoruz!
Reformlar ardı ardına geliyor.
Son 22 yılda milli eğitimde 9 bakan değiştirmişiz. Her gelen müthiş reformlara(!) imza atmış. Şimdi yeni bir reform gündemde! ismi “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli”

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), kamuoyunun görüşüne açılan “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” adını taşıyan ve bütüncül eğitim yaklaşımını temel alan yeni müfredatta beceri odaklı, sadeleştirilmiş içerikte öğrencilerin derinlemesine öğrenmesine imkan sağlayacak yeni yaklaşımlar belirlenmiş.
Kulağa hoş gelen o kadar çok detay var ki, heyecanlanmamak mümkün değil!

“Ne milli eğitimmiş arkadaş!
1 asır geçti bir türlü rayına oturtamadık. Oturtacağımızda yok!” derken bu sefer oturttuk sanırım!

Çocuklar kolay öğrensin diye sadeleştirmişler, seyreltmişler.
Bu müfredat değişikliğine 10 yıllık bir çalışmanın sonucunda gidilmiş!
Daha öncede milli eğitim konusuna yazılarımda yer vermiştim. “Neredeyse her yıl bir bakan değişiyor. Üstelik çoğu eğitim kökenli değil. Birinin yaptığını yerine gelen bozuyor” diye haksızlık etmişim! Meğerse 10 yıldır müfredat değişikliği için harıl harıl çalışılıyormuş!
Al sana milli eğitimde bir devrim daha. Artık dünya sıralamasında hızla üst sıralara yükseliriz.!

Mesela, seyreltirken matematikten İntegrali çıkarmaya karar vermişler. Herhalde, “çocuklar integral öğrenecek de ne olacak, zaten bir işe yaradığı da yok” diye düşünmüşler.
Oysaki, İntegral hayatın içinde var. Kullandığımız otomobiller, ulaşım araçlarının tümü, iletişim araçları hep integral bilgisiyle sağlanıyor. Bir geminin, uçağın, trenin, binaların yüzeyi, ağırlığı hacmi dış etkilere mukavemeti ve bunun gibi farklı kuvvetler altındaki farklı tepkileri, integral hesabıyla bulunur.
Yani mühendisliğin temelinde integral vardır.
Eeee, ülkeye mühendis lazım değil demek ki!
Liyakat dediğin nedir ki? Mühendisin yapacağı bir işi herhangi biri de yapabilir. Mesela. İlkokul mezunu binlerce müteahhitimiz var. Adamlar integral mi biliyor?Koca koca binalar dikiyorlar. Bazıları küçük bir depremde yıkılıveriyor. O kadarcıkta olur artık!

Milli eğitimde gerçek bir reform yapmak istiyorsak, eğitim sistemini sil baştan değiştirmeliyiz. Öyle sadeleştirerek, seyrelterek olmaz. Yarın biri gelir senin çıkardığını tekrar koyar. Bu yap boz sürer gider. Bunun örnekleri çok.

Köy Enstitüleri benzeri projeleri hayata geçirmeliyiz. Küçük rütuşlarla, yap bozlarla kaybedecek zamanımız yok!
Bizim çağı yakalamak ve dünya ile rekabet gücümüzü artırmak için mesleki ve teknik eğitime ağırlık vermemiz gerekiyor. Almanya, Japonya böyle kalkındı.
Bu gerçeği neden görmezden geliyoruz.? Milli Eğitimde neden doğru düzgün proje üretemiyoruz? Anlamak mümkün değil.

Finlandiya’nın eğitim modeli dünya genelinde övgü topluyor. Ülkenin eğitim sistemi; öğrenci merkezli yaklaşımı, öğretmenlerin yüksek nitelikleri ve eşitlikçi politikalarıyla tanınıyor. Gidin inceleyin, kendi ülkemize nasıl uyarlarız? Olur mu, olmaz mı bakın.
Adamlar başarılı olmuş işte. bari onlardan kopya çekin.

İlyas Erbay