Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Safranbolu’da şimşekler geceyi aydınlattı

Safranbolu Yayın: 03.07.2021 08:18
Yazar:
Safranbolu’da şimşekler geceyi aydınlattı

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan ve “En iyi korunan 20 kent” arasında bulunan  Safranbolu ilçesinde gece saatlerinde çakan şimşeklerin geceyi gündüze çevirdiği anlar görüntülendi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan uyarıların ardından Karabük’te gece saatlerinde aniden başlayan gök gürültülü sağanak yağış etkili oldu. Yağış öncesi çakan şimşekler ise geceyi aydınlattı.
Şimşekler ile gecenin karanlığı aydınlığa döndü. Adeta görsel şölene dönüşen o anlar ise saniye saniye kaydedildi.
Öte yandan sanat ve doğa fotoğraf sanatçısı Cemil Belder’in objektiflerine yansıyan yıldırımların düşme anı ise doyumsuz bir görüntü oluşturdu. Tarihi konaklarla birlikte bütünleşen yıldırımlar adeta gecenin karanlığını aydınlattı.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Ormanlar gelecek nesillere sağlıklı bırakılacak

İlçe Haberleri Yayın: 02.05.2024 04:36
İhlas Haber Ajansı
Ormanlar gelecek nesillere sağlıklı bırakılacak

Türkiye’nin en büyük blok ormanlarının bulunduğu Karabük’ün Yenice ilçesinde, ormanların sağlıklı bir şekilde gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak amacıyla uygulamalı silvikültür (orman yetiştirme) eğitimleri başladı.

Yenice Orman İşletme Müdürlüğü teknik personellerinin katıldığı eğitim tatbikatına katılan Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu, silvikültür bakımlarının ormanları sağlıklı ve sürdürebilirliğinin devamı için şahdamarının işlevselliği ise insan yaşamının sağlıklı olarak devam edebilmesi için hayati önem taşımakta olduğunu belirtti.

Orman Bölge Müdürlüğü olarak bıkmadan usanmadan geleceğin ormanlarını kuracak teknik ekibe tecrübelerini aktardıklarını ifade eden Bayraktaroğlu, “Güçlü ekibiniz varsa güçlü ormanlar kurarsınız. Gelişim çağında olan meşceremizin sıklık bakımı ve ilk aralama çalışmalarını zamanında yaparak sıkışık yapıdaki genç meşcereleri daha sağlıklı ve kaliteli olarak geleceğe taşımak gayretiyle bakım müdahaleleri yapıyoruz” dedi.

Bütün bu işlemler yapılırken ağaç türlerinin biyolojileri ve ekolojik isteklerinin göz önünde bulundurulduğunu aktaran Bayraktaoğlu, “Yabanıl meyveli ağaç türlerini de sahada tutarak bunlardan beslenen hayvanlara da yaşama şansı verilmesi gerektiğini, orman mühendisliğinin ekosistem yöneticiliği olduğunu yapılan çalışmalarda ekolojik dengeyi bozmadan müdahale edilmesini diğer ormancılık faaliyetlerinde olduğu gibi sıklık bakım çalışmalarında da iş sağlığı ve güvenliğinden kesinlikle taviz verilmemesi gerekmektedir” diye konuştu.

Eğitim tatbikatında; toprak işleme, toprak profilleri, kozalak sayımı, tabii gençleştirme, ışık ve boşaltma kesimleri, meşcere bakımları, sıklık bakımı, koruya tahvil, rehabilitasyon, değişik yaşlı ormanların bakımı gibi temel silvikültür konularında verilen teorik bilgilerin ardından uygulamalar yapıldı.