Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

İdari izinli sayılacaklar

Gündem Yayın: 30.06.2021 09:39
Yazar:
İdari izinli sayılacaklar

Cumhurbaşkanlığınca yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarında normalleşme süreci ve alınacak tedbirlere ilişkin genelge yayımlandı. Karara göre; Sağlık Bakanlığının belirlediği kronik rahatsızlığı bulunan 60 yaş ve üzeri çalışanlar ile gebeliğinin 24’üncü haftasından 32’nci haftasına kadarki süre içerisinde bulunan çalışanların idari izinli sayılmaya devam edileceği bildirildi.

Bu genelge kapsamında idari izinli sayılanların göreve gelmedikleri süre zarfında istihdamlarına esas görevlerini fiilen yerine getirmiş sayılacakları ifade edilen genelgede, söz konusu çalışanların mali ve sosyal hak ve yardımları ile diğer özlük haklarının saklı olup hizmetin yürütülmesi açısından sorumluluklarının görev yerinde çalışanlar ile eşit olduğu, bu çalışanların amirlerinin izni dışında görev mahallinden ayrılmayacağı ve hizmetine ihtiyaç duyulanların görevlerine dönecekleri belirtildi.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tokat’ta kayıp şahıs ölü olarak bulundu

Gündem Yayın: 27.04.2024 08:48
İhlas Haber Ajansı
Tokat’ta kayıp şahıs ölü olarak bulundu

Tokat’ın Erbaa ilçesinde yol kenarında devrilmiş traktör gören vatandaşlar durumu jandarmaya bildirdi. Olay yerine gelen ekipler Mesut Çetin’in cansız bedeniyle karşılaştı.

Olay önceki gün 18:00 sıralarında yalandı. İddiaya göre vatandaşlar Erbaa ilçesi Madenli köyü Barak yaylası üzerindeki yolun kenarında 10 metre aşağıya yuvarlanmış şekilde traktör olduğunu gördü. İhbar üzerine jandarma ekipleri olay yerine geldi. Olaya müdahale eden Jandarma Asayiş Timi, OYİT ekibi ve Trafik timi ile birlikte yapılan incelemede Madenli köyünde ikamet eden 45 yaşındaki Mesut Çetin’in olduğunu tespit etti. Çetin’in cansız bedeni olay yerinden alınarak Erbaa Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Burada yapılacak otopsinin ardından kesin ölüm nedeni belirlenecek. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Paylaş: