Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Kardeş ülke Azerbeycan Kardemir’de

Kardemir Yayın: 16.06.2021 09:01
Yazar:
Kardeş ülke Azerbeycan Kardemir’de

Üniversite-Sanayi işbirlikleri adı altında bir çok üniversite ile protokol imzalayan KARDEMİR, ilk yurt dışı üniversite temasını gerçekleştirdi. Konuya ilişkir Kardemir A.Ş’den yapılan açıklama şöyle: Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev’in işgalden kurtarılan Suşa kentinde bir araya geldikleri esnada, Şirketimizde,Azerbaycan Devlet Petrol ve Sanayi Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Mustafa Babanlı’yı ve beraberindeki heyeti ağırladık.

Üniversite-Sanayi işbirlikleri adı altında bir çok üniversite ile protokol imzalayan şirketimiz, ilk yurtdışı üniversite temasını gerçekleştirdi. Genel Müdürümüz Sayın Necdet Utkanlar’ın ve şirket yöneticilerimizin katılım gösterdiği tanışma toplantısında, Rektör Babanlı ve heyeti ile akademik ve ticari alanda yapılabilecek iş birlikleri ele alındı. Yeraltı kaynakları ve metalürji alanında köklü yapısıyla faaliyetlerini sürdüren Azerbaycan Devlet ve Petrol Üniversitesi hakkında aldığımız bilgilerin ardından, şirket sunumumuzu ve tanıtımımızı gerçekleştirdik.

Tanışma toplantımızın ardından başlayan saha gezimizde Sürekli Dökümler Müdürlüğü, Ray Profil Haddehanesi, Çubuk Kangal Haddehanesi, Demiryolu Tekerleği Üretim Tesisi gezilirken, bağlı ortaklığımız Kardökmak’ta da teknik gezi gerçekleştirildi. Fabrika sahamızdaki izlenimlerini aktaran Sayın Babanlı, şirketimizin yaptığı çalışmaların üst seviyede olduğunu ve tesisimizin Türk’e gurur verici nitelikte olduğunu belirtti.

Genel Müdürümüz Sayın Necdet Utkanlar tarafından, Mustafa Babanlı’ya hediye edilen “İlk Türk Demiri” plaketinin ardından, misafirlerimiz ile hatıra fotoğrafı çekilerek gezimiz sonlandı”

 

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Kop Dağı’nda kar yağışı ve sis etkili oldu

Dünya Yayın: 07.05.2024 12:36
İhlas Haber Ajansı

Yazın sıcak günlerinin beklendiği Bayburt’ta mayıs ayında kar yağışı etkili oldu. Bayburt-Erzurum kara yolu güzergâhındaki 2 bin 409 rakımlı Kop Dağı Geçidi’nde kar yağışı ve sis sürücülere zor anlar yaşattı.

Bayburt kent merkezinde aralıklı yağmur yağışı görülürken hava sıcaklığının hissedilir derecede düştüğü yüksek kesimlerde kar yağışı etkili oldu. Bayburt’un Aydıntepe ilçesine bağlı Trabzon sınırındaki köy ve yaylalarda mayıs ayının beşinde kar kalınlığı 10 santimetreyi buldu.

Öğlen saatlerinden itibaren yağan kar yağışı ve sis, Bayburt-Erzurum arasındaki D-915 kara yolunun 2 bin 409 rakımlı Kop Dağı Geçidi’nde etkili oldu. Sis nedeniyle görüş mesafesinin zaman zaman 50 metreye kadar düştüğü güzergâhta, kar yağışı aralıklarla devam ediyor.