Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Safranbolu Belediye Meclisi Seçimleri Tamamlandı

Safranbolu Yayın: 12.04.2021 13:46
Yazar:
Safranbolu Belediye Meclisi Seçimleri Tamamlandı

Safranbolu Belediye Meclisi  olağanüstü Meclis toplantısı Leyla  Dizdar Kültür  Merkezinde gerçekleştirildi. Toplantıda Denetim ve Faaliyet Raporları oylandıktan sonra

Safranbolu Belediyesi Encümen, Başkan Vekillikleri, Divan Katip ve Komisyon Üyeliklerinin Seçimlerine geçildi.

İki üyeden oluşan Encümen üyeliğinde, CHP ve İYİ Parti Onur Varlı ile Serap Karaoğlu’nu aday gösterirken, AK Parti ve MHP ise Adem Karataş ile MHP’li meclis üyesi Orhan Kaynar’ı aday gösterdi.

İlk oylamada AK Partili üye Adem Karataş 14 oy alırken, Onur Varlı ise 12 oy alarak Encümene giremedi. CHP’li üye Serap Karaoğlu ile MHP’li Orhan Kaynar ise 13’er oy alarak berabere kaldılar ve ikinci oylama yapıldı.

Yapılan İkinci gizli oylamada ise; Serap Karaoğlu 12 oy alırken, Orhan Kaynar 13 oy aldı ve 1 oy geçersiz sayıldı. Bu oylama sonucun da MHP’li Orhan Kaynar Encümen üyesi seçildi.

Meclis 1. ve 2. Başkanvekillikleri seçimi ise ayrı ayrı yapılırken, CHP’nin adayı Onur Varlı ile AK Parti’nin adayı Hasan Hüsnü Demir 13’e 13 oy aldıklarından kura çekilişi yapıldı. Belediye Başkanı Elif Köse’nin yaptığı kura çekilişinde Onur Varlı 1. Başkanvekili seçildi.

2.Meclis Başkanvekili seçimlerinde ise CHP’den İYİ Partili Meclis Üyesi Fatih Dökmeci12 oy alırken, MHP’li üye Saim Tiryaki13 oy aldı ve 2. Başkanvekili seçildi.

Katip Üyeliği seçiminde AK Partili Nazmiye Dursunlar 14 oy alırken, CHP’li Sedat Tokmak 12 oy aldı. MHP’li Murat Özodabaşı ile CHP’li Kemal Akgül 13’er oy alarak berabere kaldılar ve ikinci oylamaya gidildi yapılan ikinci oylamada   MHP’li Murat Özodabaşı seçildi.

Safranbolu Belediye Meclisinin İmar, Plan Bütçe ile Kültür ve Turizm Komisyon üyelikleri yönetmelik gereği ise açık oylama ile yapıldı.

Açık Oylamada İmar Komisyon Üyeliğine; Mehmet Baki Duvan, Kemal Akgül, Kadir Cefakar, Orhan Kaynar ve Ahmet Şahin seçildi.

Plan Bütçe Komisyon Üyeliklerine ise; İsmail Özgürel, Erol Altuntepe, Murat Özodabaşı, Birol Sarıavaz ve Gökçe Aydın seçildi.

Kültür, Turizm ve Çevre Komisyonuna da; Sedat Tokmak, Serap Karaoğlu, Muharrem Tünay, Saim Tiryaki ve Fatih Dökmeci seçildi.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

’Survivor’ değil ’Köyvayvır’

Gündem Yayın: 04.05.2024 16:48
İhlas Haber Ajansı
’Survivor’ değil ’Köyvayvır’

Artvin merkeze bağlı Ormanlı köyünde çocukların tatillerde evde kalıp telefonla zaman geçirmemesi için oluşturulan ve adına ’Köyvayvır’ ismi verilen ’Survivor’ tarzı spor parkuru başta çocukların olmak üzere her yaştan vatandaşın ilgisini çekiyor.

Merkeze bağlı Ormanlı Köyünde Ayhan ve İbrahim Kırçiçek tarafından orman içerisinde trafiğe kapalı bir alanda spor parkuru kuruldu. Yaklaşık 100 metrelik alanda 12 engelden oluşan parkurda kendi aralarında yarışma yapan çocuklar engelleri bir bir geçerek birinci olmak için kıyasıya mücadele ediyor.

Parkuru geçtiğimiz Ramazan Bayramı tatilinde çocuklar için yaptıklarını belirten İbrahim Kırçiçek “Sülalemiz çok kalabalık bizim. Köyde Ramazan Bayramı tatilinde bir araya gedik, oturduk, bayağı kalabalıktık. Baktık çocuklar telefona koşuyor, tablete koşuyor birbirleriyle telefon tablet yarışı yapıyor. ’Bu çocukları bu telefon ve tabletten kurtarmak için ne yapabiliriz?’ diye düşündük. Sonra Survivor tarzı bir parkur oluşturmaya karar verdik. Buranın yolu kapalı doğa ile iç içe. Bu şekilde çocukların eğleneceğini düşündüğümüz için parkur yaptık. İlk önce parkurumuz 3 engelden oluşuyordu çocuklarımız yorulmasın diye baktık rağbet artınca bizde heveslenince 12 parkura çıkardık bunu. 12 parkurda yarışıpta finale gelmek çok güzel oluyor. Yorucu oluyor ama çok eğlenceli olduğu için çocuklarımız devamlı parkura gitmek istiyor ve burada yarışmak istiyor. Çok güzel oldu ve çok mutluyuz” dedi.

Cengiz Kırçiçek (41) ise yaptığı açıklamada “Orman içinde farklı bir etkinlik yapmak için böyle bir şey düşündük. Genç kardeşlerimizin uğraşlarıyla parkurumuzu yaptık. Amacımız hem eğlenmek hem köyümüzü tanıtmak hem de ülke babında gençlerin neler yapabileceğini göstermek amacıyla böyle bir etkinlik yapmak istedik. Buraya çevre illerden, şehirlerden gençlerimizi bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Parkurda yarışan 9 yaşındaki Şeyma Kırçiçek ise boş zamanlarında akraba ve arkadaşları ile gelip parkurda yarıştıklarını ifade ederek “Parkuru görünce heyecanlandık birazda mutlu olduk. Arkadaşlarımda yarıştım genel olarak aslında biraz sürünme zor geliyor. Çok heyecanlı” diye konuştu.