Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

İl Genel Meclis Başkanı Sözen’e hayırlı olsun ziyareti

Gündem Yayın: 08.04.2021 10:14
Yazar:
İl Genel Meclis Başkanı Sözen’e hayırlı olsun ziyareti

İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürü Vildan Turcan ve beraberindeki heyet Karabük İl Genel Meclis Başkanlığına oy birliğiyle seçilen Ahmet Sözen’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
Ziyaretten duyduğu memnuniyet dile getiren İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen, İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürü Vildan Turcan ile beraberindeki heyete teşekkür etti.
İl Genel Meclis üyelerinin tamamının desteğini ve oyunu alarak seçilmesinin omuzlarına çok ağır bir yükün yüklendiğinin bilincinde ve farkında olacağını belirten Sözen, birlik ve beraberlik içerisinde sorunların ortadan kaldırılması için gerekli çalışmaları yapacaklarını belirtti.
Ziyarette İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürü Vildan Turcan’a Mimar Emine Duyku Garip, Teknisyen İbrahim Serkan Yağcı, Bilgisayar İşletmeni Mehmet Nalbantoğlu, Şef Yusuf Kahraman ve Harita Mühendisi Hamit Karakaş eşlik etti.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Artvin’de geçtiğimiz yıl 14 bin ton Türk somonu üretildi

Ekonomi Yayın: 08.05.2024 12:36
İhlas Haber Ajansı
Artvin’de geçtiğimiz yıl 14 bin ton Türk somonu üretildi

Artvin’de Çoruh nehri üzerindeki baraj göllerinde ve denizde faaliyet gösteren kafeslerde geçtiğimiz yıl 14 bin 400 ton Türk somonu üretimi gerçekleştirildiği belirtildi.

Artvin’deki somon balığı tesislerine her yıl yenileri ekleniyor. Borçka Barajı’nda kurulan somon balığı kafeslerinin yanı sıra Deriner Barajı’nda da kurulacak olan 24 kafesle somon üretim kapasitesinin artması hedefleniyor.

Artvin’de Çoruh Nehri üzerinde faaliyette bulunan barajlardan biri olan Borçka Barajı ürettiği enerjinin yanı sıra, baraj gölünde sürdürülen kafes balıkçılığı ile de ülke ekonomisine büyük katkı sağlıyor. Borçka Barajı’nın 2009 yılında su ürünleri yetiştiriciliğine açılmasının ardından baraj gölünde yapılan yatırımlarla adeta balık üretim merkezine dönüştü. Baraj gölünde kurulan 11 farklı tesiste üretilen Türk somonu olarak adlandırılan alabalıklar, Japonya ve Rusya başta olmak üzere dünyanın dört bir yanına ihraç ediliyor.

Öte yandan 2012 yılında su tutarak elektrik üretmeye başlayan Deriner Barajı’nda da somon üretimi için şirketlerin başvurusu kabul edildi. 2023 yılında Artvin’de Çoruh nehri ve denizde olmak üzere yapılan üretimlerde 14 bin 400 ton Türk somonu üretildi.