Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Esnafa Kredi Yapılandırma Müjdesi

Gündem Yayın: 19.03.2021 12:42
Yazar:
Esnafa Kredi Yapılandırma Müjdesi

Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri (TESKOMB)  kefaleti ile Halk Bankası kaynaklarından kullandırılan kredilerde esnafın gecikme faizi silinecek ve anapara borcuna ise 18 ay taksit yapılacak

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan,  Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri (TESKOMB)  kefaleti ile Halk Bankası kaynaklarından kullandırılan kredilerde TESKOMB‘un alacağı gecikme faizlerinden vazgeçilerek ve anapara borçlarına 18 ay taksitlendirme imkânı sunularak yeni bir borç yapılandırılması 18 Mart 2021 tarihi itibarıyla başlatıldı.” dedi.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, resmi sosyal medya hesabından Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri (TESKOMB) ortağı esnaf ve sanatkarlara gecikme faizlerinden vazgeçilerek ve anapara borçlarına 18 ay taksitlendirme imkânı sunularak yeni bir borç yapılandırılması sunulduğunu aktardı. Bakan Pekcan paylaşımında, “andemiyle mücadele edilen bu zor günlerde, daha önce borcu yapılandırılan ancak ödeyemeyen veya yapılandırmadan faydalanamayan Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri ortağı esnaf ve sanatkârlarımıza destek olmak amacıyla yeni bir kolaylık hayata geçirildi. TESKOMB kefaleti ile Halk Bankası kaynaklarından kullandırılan kredilerde TESKOMB’un alacağı gecikme faizlerinden vazgeçilerek ve anapara borçlarına 18 ay taksitlendirme imkânı sunularak yeni bir borç yapılandırılması 18 Mart’ta başlatıldı” ifadelerine yer verdi.

Bakan Pekcan ayrıca, yeni yapılandırmayla daha önce borçları yapılandırılan ve taksitleri devam eden esnaf ve sanatkarların da kalan taksitlerini faizsiz şekilde 6 ay süreyle ötelendiğini müjdeledi.

 

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Durakta oturan kadının telefonunu çalan kapkaççı yakalandı

Karabük Yayın: 07.05.2024 11:04
İhlas Haber Ajansı
Durakta oturan kadının telefonunu çalan kapkaççı yakalandı

Karabük’te otobüs durağında oturan kadının telefonunu çalan kapkaççı, polis ekipleri tarafından yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, 100. Yıl Mahallesi’nde S.E. otobüs durağında beklediği sırada bir kişi elindeki telefonu alarak kaçtı. S.E.’nin ihbarı üzerine polis ekipleri olayla ilgili çalışma başlattı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ve Güven Timi ekipleri, saha çalışmaları ve yaklaşık 400 GB’lık güvenlik kamerası görüntüsünün incelenmesinin ardından zanlının M.O. olduğunu tespit etti. M.O’nun telefonu satmaya çalıştığının tespit edilmesi üzerine Ankara Caddesi üzerinde bir iş hanında ekipler tarafından önlem alındı. Yakalanan zanlının üzerinde yapılan aramada S.E’ye ait telefon ile 8 adet kırmızı reçeteye tabi sentetik hap ele geçirildi. Zanlı gözaltına alınarak, sorgusu yapılmak üzere emniyete götürüldü.