Karabük Postası tarafından
05 Kasım, 2014 15:48 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Karahan: “İl İl gezerek eğitimin sorunlarını anlatıyoruz”

Eğitim-Sen  Genel Merkez Mali Sekreteri Abdullah Karahan Karabük’e geldi

Eğitim-Sen  Genel Merkez Mali Sekreteri Abdullah Karahan Karabük’e geldi. Eğitimdeki sorunları anlatmak için İl İl gezdiklerini ifade eden Karahan; Rotasyon olarak ortaya atılan uygulamanın tamamen sürgün olduğunu, bu sorunun tüm eğitim örgütlerinin ortak sorunu olduğunu ve Toplumun tüm kesimini ilgilendirdiğini söyledi.                       

Eğitim-Sen binasında bir basın toplantısı düzenleyen Karahan; bu konuda demokratik tepkilerini ortaya koymalarını isteyerek, “Demokratik tepkilerimizi büyütmemiz lazım. Aksi takdirde, kadrolaşmalarla, rotasyonlar, kutlarda para saklamalar devam eder. Kaos daha da büyür. Yarın geç olmadan mücadelemizi büyütmemiz lazım” dedi.

Karahan’dan önce söz alan ve kısa konuşma yapan Eğitim-Sen Karabük Şube Başkanı Cevat Soylu, eğitimdeki sorunların çığ gibi büyüdüğünü, son olarak yapılan müdür atamalarından sonra, müdür yardımcısı atamalarının eğitimdeki sorunları daha çıkmaza soktuğunu söyledi.

Eğitimdeki bu sıkıntılar sürerken, okullardaki diğer sorunlarının da eğitime sekteye uğrattığını, fakat birilerinin bunu görmezden geldiğini, hızla eğitimde muhafazakârlaştırılmaya gidildiğini söyledi.

ROTASYON OLARAK YAPILAN UYGULAMA TAMAMEN SÜRGÜNDÜR

Eğitim-Sen Genel Merkez Mali Sekreteri Abdullah Karahan, müdür rotasyonlarının rotasyon değil. Sürgün olduğunu, bunun sadece eğitim camiasının değil, toplumun büyük kesiminin de sorunu olduğunu belirterek,  “Eğitim ve öğretimdeki sorunlar günden güne çığ gibi büyümekte. Eğitim reformu altında ortaya konulan 4+4+4 sistemi ile ilgili Eğitim-sen olarak gerek genel merkez gerekse yerelde tepkilerimizi ortaya koyduk, koymaya da devam edeceğiz.  Bu  reform değil, Milli eğitimde muhafazakarlaşmadır. Biz bir taraftan demokratik olarak tepkilerimizi ortaya koyarken, diğer yandan da hukuksal alanda haklarımızı aramaya devam ettik. Rotasyon olarak ortaya atılan yapılan uygulama tamamen sürgündür. Bu sorun tüm eğitim örgütlerinin ortak sorunudur. Toplumun tüm kesimini ilgilendirmektedir. Biz gerek KESK çatısı altında gerekse Eğitim-Sen çatısı altında toplanarak, İl İl gezerek yeşil faşizme dur demek istiyoruz” dedi

Toplu sözleşme görüşmelerine de değinen Karahan “ Yapılan toplu sözleşme, dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş bir toplu sözleşme olmuştur. 123 liralık zam, daha cebimize girmeden erimiştir. Bütçe görüşmeleri başladı. Meclis Kasım’ın 11’de eğitim bütçesini görüşecekti,  ama 21 Kasım’a ertelediler. Bugün kendileri için saraylar yaptırırken, trilyonlar bulurken, eğitim emekçilerine verirken yok. Bu ülkenin kaynakları eşit dağıtıldığında herkese yeter. Eğitime yapılan yatırımların artmasını istiyoruz. Bugün bakıldığında Diyanete ayrılan payla Eğitime ayrılan pay arasında dağlar kadar fark var. Türkiye büyümek istiyorsa, değişmek istiyorsa, bunu ancak eğitimle yapacaktır. Bunun için eğitime ayrılan ödenek tekrar gözden geçirilmelidir. demokratik tepkilerimizi büyütmemiz lazım. Aksi takdirde, kadrolaşmalarla, rotasyonlar, kutlarda para saklamalar devam eder. Kaos daha da büyür. Yarın geç olmadan mücadelemizi büyütmemiz lazım” dedi

Müdür rotasyonları ile ilgili sorulan soruyu Karahan “ Gerekeni yapmaya devam edeceğiz, AKP’nin siyasal kadrolaşmasını tanımayacağız” diye cevapladı.

blank
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Ocak, 2025 20:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

OMÜ’de 155 akademisyene profesörlük belgesi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) daha evvel profesör ünvanı alan ve dokümanını teslim almamış akademisyenlere düzenlen sade bir merasimle “profesörlük belgeleri” takdim edildi.

Rektör Prof. Dr. Fatma Aydın’ın mesken sahipliğindeki davete profesörler ağır ilgi gösterdi. Rektörlük binası fuaye alanında düzenlenen ve 155 profesörün evrakını teslim aldığı aktiflikte Rektör Prof. Dr. Fatma Aydın, akademisyenleri tebrik etti.

Programda; davetli profesörlerin yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Alper Kesten, Prof. Dr. Çetin Kurnaz, Prof. Dr. Ayşe Pınar Sumer, Genel Sekreter Doç. Dr. Erhan Burak Pancar ile Rektör Danışmanı Doç. Dr. Emine Şendurur da hazır bulundu.

OMÜ Devlet Konservatuvarı Müzik Kısmı Piyano Anasanat Kısmı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Olga Hasanova’ın öğrencisi Beren Melis Menekşe piyanosu ile aktifliğe mana kattı.

Program profesörlerin merasim için hazırlanan özel alanda hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.