Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

10 Yaşındaki İpek’ten Büyük Fedakarlık

Gündem Yayın: 06.03.2021 13:28
Yazar:
10 Yaşındaki İpek’ten Büyük Fedakarlık

Eşyalarını satarak sokak hayvanlarına mama alıyor

Karabük’te, İpek Uluyurt (10), çoğu kendisinin olan eşyaları satarak elde ettiği geliri sokak hayvanlarına mama alarak harcıyor.

75.Yıl Mahallesi’nde oturan İpek Uluyurt, kış şartlarında zorlandıklarını gördüğü sokak hayvanlarına yardım etmek istedi. Uluyurt, evinin yakınındaki parkta tezgah açarak çoğu kendine ait kitap, oyuncak ve akrabalarından tedarik ettiği el yazması gibi eşyaları satmaya başladı. Üzerinde,’’Bizim kadar yaşam hakkına sahipler’’, ‘’Doğanın dengesi hayvanlarla korunur’’, ‘’Hayvanları koruyun’’, ‘’En iyi arkadaşlarımız hayvanlardır, ne soru sorarlar, ne de kusur, kabahat bulurlar’’ yazılı kedi ve köpek resimlerinin bulunduğu afişleri de altında bulunduğu kamelyanın etrafına astı.

İpek Uluyurt, ’’Sokak hayvanlarına mama almak için satış yapıyorum. Eşyaların çoğu bana ait. Bazılarını da akrabalarımdan aldım. Hayvanları o kadar çok seviyorum ki. Büyüyünce veteriner olmak istiyorum. Evimde de bir kedim var. Arada bir gelenler oluyor. Satış yapabiliyorum. Görenler, ‘çok iyi bir şey yapıyorsun, aferim sana’ diyorlar. Hayvanlara yardım etmek beni çok mutlu ediyor.’’dedi.

Tezgahtan alışveriş yapan Ali Dedeçam ise,’’Çok güzel bir şey. Duyarsız kalmayalım. Alışverişimizi yapalım.’’ diye konuştu.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tokat’ta ATV devrildi, sürücü yaralandı

Gündem Yayın: 03.05.2024 08:24
İhlas Haber Ajansı
Tokat’ta ATV devrildi, sürücü yaralandı

Tokat’ın Niksar ilçesinde ATV tipi aracının devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında sürücü yaralandı.

Niksar-Akkuş yolu Güvenli mevkiinde, Cansu Ö. (26) idaresindeki ATV tipi araç, Niksar istikametine seyir halindeyken sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu devrildi. Kazada yaralanan sürücü Niksar Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Paylaş: