Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

KADEM’den  “28 Şubat Kampanyası”

Gündem Yayın: 01.03.2021 09:29
Yazar:
KADEM’den  “28 Şubat Kampanyası”

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), 28 Şubat sürecini, internet medyasında ve Youtube’da pop-up uygulamasıyla hatırlatıyor.

Başörtülü öğrencilerin üniversitelere alınmadığı günleri “girememe” ve “sistem yasakları” Mottosundan yola çıkarak anlatan kampanya, kullanıcıların haberlere ve YOUTUBE videolarına erişimini birkaç saniye için engelleyerek,  Empati yaşatmayı hedefliyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Karabük KADEM İl Temsilcisi Hatice İpek  “insan hakları bağlamında Türkiye tarihine kara bir leke olarak geçen bu uygulamayı hatırlatmak ve süreci yaşamayanların “empati kurmasını” sağlamak üzere dijital bir farkındalık çalışmasına imza attı. Haber sitelerinde içeriğe ulaşmayı birkaç saniyeliğine erteleyen pop-up reklam çalışmasıyla, başörtülü öğrencilerin okuma haklarının ellerinden alınması ve kullanıcıların bir web sitesine girip haber okuma haklarının ellerinden alınması arasında duygudaşlık kuruldu. KADEM ’in geçen yıl yine 28 Şubat sürecine dikkat çekmek amacıyla düzenlediği ‘’Böyle Daha Güzelsin” sergisine de atıfta bulunan uygulama, verdiği mesajın ardından kullanıcıları serginin sanal sitesi olan www.boyledahaguzelsin.com adresine yönlendiriyor. ‘Hem unuttum hepsini, hem de bir, bir aklımda’ sloganıyla hazırlanan sergi, 28 Şubat sürecinde eğitim hayatına devam edemedikleri gibi sosyal hayattan da dışlanan bir neslin yaşadıklarına dikkat çekiyor” dedi

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Dede torun kavgasında kan aktı: 1 yaralı

Kastamonu Yayın: 07.05.2024 12:00
İhlas Haber Ajansı

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde dedesi ile çıkan kavgada yaralanan 21 yaşandaki genç, hastaneye kaldırıldı.

Olay, Taşköprü ilçesi Kornapa köyünde yaşayan O.E.(67) ile torunu O.E. (21) arasında bilinmeyen sebeple kavga çıktı. Kavga sırasında torun O.E. bıçaklanarak yaralandı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından O.E. Taşköprü Devlet Hastanesine kaldırıldı. Buada ilk müdahalesi yapılan yaralı, daha sonra Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

Jandarma ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

Paylaş: