Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Karantinadaki apartmana VEFA’dan yardım

Gündem Yayın: 28.02.2021 10:31
Yazar:
Karantinadaki apartmana VEFA’dan yardım

Karabük’te yeni tip korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında karantina altına alınan apartman sakinlerinin ihtiyaçları Karabük Valiliği’ne bağlı ekipler tarafından karşılandı.
Karabük Valiliği’nin resmi sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada,75. Yıl Mahallesi’nde karantinaya alınan apartmandaki vatandaşların temel ihtiyaçlarının, Valiliğe bağlı Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından karşılandığı ifade edildi.
“Korona virüs alacağınız tedbirlerden daha güçlü değildir” ifadesinin yer aldığı açıklamada ekipler tarafından apartman sakinlerine bilgilendirmelerin yapıldığı aktarıldı.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Zararlı Böceklerle Mücadele Çalışması

Manşet Yayın: 06.05.2024 14:14
Zararlı Böceklerle Mücadele Çalışması

Yüzde 77’si ormanlarla kaplı Karabük’te zararlı böceklerle mücadele çalışması başlatıldı. Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Müdürlük sorumluluğundaki ormanlarda 2024 yılında kendini göstermeye başlayan çam kese böceğine karşı savaş açıldığı belirtildi.

Müdürlükten yapılan açıklamada; “Her yıl ormanlarda  görülen çam kese böceği vakası, bu yıl da kendini göstermeye başladı. Değişik çam türlerinde hava sıcaklıklarının 10 C° ye çıkması ile birlikte aktif hale geçen böcekler beyaz keseler halinde kendini göstermesi ile mücadele çalışmalarına hem mekanik hem biyolojik mücadele yöntemleri ile başlandı.

Çam kese böceği ile mekanik, biyolojik, biyoteknik ve kimyasal yöntemlerle mücadele edilirken, Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğünce  doğaya en zararsız olan mekanik, biyolojik ve biyoteknik mücadele yöntemleri kullanılıyor.  Ayrıca ormanın uygun yerlerinde böcek yoğunluğuna göre 15-20 hektar da 1 adet olmak üzere adacık tesisi yapılarak toplanan keseler buraya bırakılmakta ve doğal yolla çam kese böceğinin düşmanı parazit ve avcı böceklerin artması sağlanıyor” denildi.