Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Tahmini Bütçe 22 Milyon TL

Gündem Yayın: 04.11.2014 07:41
Yazar:
Tahmini Bütçe 22 Milyon TL

İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantıları başladı. Bu ayki toplantı 20 gün sürecek ve 2015 yılı bütçesi görüşülecek

İl Genel Meclisi Kasım ayı Meclis toplantıları başladı. Meclis Başkanı Hasan Yıldırım’ın Başkanlığında yapılan toplantı da 2015 Yılı Bütçesi görüşülecek. Bütçe görüşmeleri 20 gün sürecek.

Toplantının açılışında konuşan Meclis Başkanı Hasan Yıldırım; “Kasım ayı bütçe ayı. 20 Gün boyunca toplantı yaparak 2015 yılı bütçemizi karara bağlayacağız tabi bunun yanında diğer gündem maddelerini de görüşüp karara bağlayacağız. Bilindiği gibi 2014 yılı bütçemiz 18 Milyon TL idi geçtiğimiz aylarda İl Özel İdaremize artan ödeneklerden, kullanılmayan ödeneklerden,  diğer gelirlerden 4 Milyon 250 bin TL daha bir ek bütçe yaparak 22 Milyonun üzerinde gerçekleşmiş oldu.  2015 Yılı bütçemizde şu anda idaremiz tarafından hazırlanan ve Meclisimize sunulan taslak bütçeye göre 22 Milyon TL üzerinden planlama yapılmış tabi bunu hep  beraber Meclis üyelerimizle 20 günlük toplantı süresince bunları kalem kalem, gelirlerden olsun, giderlerden olsun ne şekilde bir bütçe yapılacağını hep beraber değerlendirmeye çalışacağız. Bilindiği gibi 2014 yılı içersinde İller Bankasından birkaç defa da 2.5 Milyonun üzerinde bir hibe para alıp ilimizdeki hizmetlere aktardık. Yine Kalkınma Bakanlığından 2.5 Milyon TL direk Valiliğimiz emrine gelmiş ve o parayı bütçeleştirerek hizmetlerimizde kullandık.  Yoğun bir harcama, yoğun bir çalışma dönemi geçirdik. İnşallah 2015 yılı döneminde de aynı şekilde daha verimli bir çalışmayı gerçekleştireceğimize inanıyorum. Vatandaşımızın hizmetine yaraşır bir şekilde bütçe yapacağımızı ümit ediyorum” dedi.

ÖZEL İDAREMİZİN ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

İl Özel İdaresinin de çalışmalarına aralıksız olarak devam ettiğini ifade eden İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Yıldırım; “Taş kırma kompresörü alınmıştı onun çalışmaları devam ediyor, yapmış olduğumuz 4 Milyon TL’lik ek bütçe ile bu kompresörün asfalt yapımında kullanılacak alt yapı malzemesi için bir elek alımı, asfaltı kendimiz yapma ile alakalı araç, gereç, ekipmanları satın alma ile alakalı bütçe yaptık bunları da birkaç ay içerisinde satın alarak İlimizin hizmetlerine sunmayı planlıyoruz. Diğer mutat çalışmalarımız devam ediyor.  2015 Yılı bütçemizin hayırlı bir şekilde gerçekleşmesini ümit ediyorum” diye konuştu.

 

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’a 102 milyon TL’lik orman yatırımı

Dünya Yayın: 30.04.2024 20:48
İhlas Haber Ajansı
Samsun’a 102 milyon TL’lik orman yatırımı

Amasya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Samsun’a bu yıl 102,5 milyon TL’lik yatırım yapılacak.

Orman Bölge Müdürlüğü’nün bu yatırım döneminde Samsun’da bulunan 63 projesinin toplam tutarı 102,5 milyon TL. Bu projelerin 42’sini inşaat, 20’sini orman ve 1’ini de hayvancılık projeleri oluşturuyor. Yatırımların 20,5 milyon TL’lik kısmını ağaçlandırma, 46,9 milyon TL’lik kısmını yol yapım/onarın çalışmaları, 12 milyon TL’lik kısmını ORKÖY projeleri, 19,5 milyon TL’lik kısmını fidan üretimi ve 3,5 milyon TL’lik kısmını da odun dışı çalışmalar kapsıyor. 2002 yılında Samsun’da 369 bin 517 hektar alan olan orman varlığı, yapılan çalışmaların ardından 389 bin 478 hektar alana çıkartıldı.

2 milyona yakın 134 türdeki fidan üretilip, Türkiye’ye dağıtılıyor

134 değişik türde fidan üretilen Samsun’da Amasya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından bu fidanlar ormanlara dikiliyor, reyonlarda teşhir ediyor ve Türkiye’nin her yerine gönderiliyor. 2024 yılında Samsun’da bulunan Bafra, Vezirköprü ve Samsun fidanlıklarında üretilmesi hedeflenen 1 milyon 850 bin adet fidandan 1 milyon 250 bin adetinin üretimi tamamlandı. Kalan 600 bin fidanının üretimi ise bu yatırım dönemi sonuna kadar tamamlanacak. Ayrıca 2 milyon adet fidanın tamamına ise bakım yapıldı.

Kırsaldan kente göçü önlemek için 12 milyon TL’lik kredi desteği

Orman Köylülerinin Kalkındırılması ve Destekleme Projesi (ORKÖY) faaliyetleri çerçevesinde Samsun’da 2024 yılında süt sığırcılığı (14), üretim geliştirme (traktör-4), tambur (16) ve arıcılık (9) olmak üzere 43 aileye toplamda 12 milyon TL’lik kredi desteği verilecek. ORKÖY kredi destekleriyle proje kapsamında orman köylüsüne ekonomik destek sağlanarak, kırsaldan kente göçün önüne geçilmek amaçlanıyor.

Doğal türler orman köylüsüne gelir kapısı oluyor

Bölge müdürlüğüne bağlı ormanlarda defne, kestane, kocayemiş, taflan, sandal, tavşan memesi, menengiç, mavi yemiş, sumak, ahlat, kuşburnu, kızılcık, yemişen, üvez, yabani erik, böğürtlen, ada çayı, dağ nanesi, kekik, kantaron, sıklamen, salep, alıç ve yabani elma türleri doğal yayılış gösteriyor. Bu kapsamda Samsun’da 25 bin dekar defne ormanından yıllık yaklaşık 1,5 ton üretim yapılırken, köylüye de 16,5 milyon TL gelir sağlıyor. Havza, Kavak ve Çarşamba ilçelerindeki ormanlık alanlarda envanteri yapılan sahalardan yıllık yaklaşık 225 kilo trüf mantarı toplanıyor. Yurt dışından oldukça talep gören mantar türü, orman köylülerine önemli bir gelir kapısı sağlıyor. Ayrıca il genelinde 40 bin dekar kestane ormanında yıllık yaklaşık 400 ton üretim yapılıyor ve köylüye 2,4 milyon TL gelir sağlıyor.

Yatırım faaliyetleri kapsamında müdürlük tarafından 2 milyon TL destek ile bu yıl içerisinde 1 adet ekoturizm rotası oluşturulacak.

Bu yıl içerisinde 1,5 milyon TL ödemek ile 1 adet de bal ormanı oluşturulacak.

Müdürlük tarafından ayrıca bu yıl içerisinde 600 bin TL ödenek ile 2 ton tohum üretilecek.