Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Vali Gürel’den Göç İdaresine Müdürlüğüne ziyaret

Gündem Yayın: 18.01.2021 11:52
Yazar:
Vali Gürel’den Göç İdaresine Müdürlüğüne ziyaret

Vali Fuat Gürel, kurum denetimleri kapsamında İl Yazı İşleri Müdürü Şerafettin Kelleci ile birlikte İl Göç İdaresi Müdürlüğünü ziyaret ederek İl Müdürü Osman Dorkaç’tan  2020 yılında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

İl Göç İdaresi Müdürlüğünün tarihçesi teşkilat şeması ve personel durumu hakkında bilgiler vererek sunumuna başlayan İl Müdürü Dorkaç, Uluslararası Koruma, öğrenci ve Geçici Koruma ve İkamet İzni dâhil Karabük’te  bulunan yabancı uyrukluların sayıları hakkında bilgiler verdi.

İl Müdürü Dorkaç; “Yabancılar,  birinci sırada öğrenciler  ve ikinci sırada ise ülkelerinden göçmen olarak İlimize gelip yerleşenlerden oluşmaktadır. Karabük’te  395 hane 2149 birey ve 19 Ağır Engelli Birey Kızılay’ın yardımlarından faydalanıyor.  5-18 yaş aralığında 1.316 okul çağında birey bulunuyor, bunların  hepside eğitim ve öğretim faaliyetlerinden yararlanıyor.

Yabancı uyruklu bireylerin uyum faaliyetleri kapsamında öğrenci temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve muhtarlar ile onları anlamak, yaşadıkları sorunları çözmek ve hızlı iletişim kurmak adına toplantılar gerçekleştiriyoruz ve ayrıca Müdürlük olarak haftalık olarak ev ziyaretleri gerçekleştiriyoruz.

2020 Yılı Kurban bayramında yetim ve yardıma muhtaç 70 çocuğa Göç İdaresi Genel Müdürlüğünce gönderilmiş olan eğitim setleri dağıtıldı, 2020 yılı Ekim ayında Valiliğimiz toplantı salonunda Öğrenci Temsilcileri ile Göç ve Uyum konusunda bir toplantı gerçekleştirdik.

2021 yılının ilk haftası itibariyle “Hayata kattığınız renkleri seviyoruz” sloganıyla başlatılan Uluslararası Öğrenci buluşmalarında, Yemen ve Afganistan uyruklu öğrencilerle bir araya geldik, süreç boyunca da bütün öğrencilerle problemlerini gidermek ve bilgilendirmek maksadıyla online ortamda bir araya gelmeye devam edeceğiz” dedi.

Ülkemizin bölgesinde ne kadar güçlü ve kararlı durduğunu ifade eden Vali Fuat Gürel geçmişten günümüze kadar mazlumun hep yanında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini ifade ederek “Bu insanlar bizim misafirlerimiz, onların dertlerini çözmek onlarla ilgilenmek bizim kültürümüzün gereği” diyerek İl Müdürü Osman Dorkaç  başta olmak üzere tüm çalışanlara teşekkür etti.

 

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Öğrenciler ormandaki yanıcı materyalleri temizledi

Dünya Yayın: 05.05.2024 08:24
İhlas Haber Ajansı
Öğrenciler ormandaki yanıcı materyalleri temizledi

Tarım ve Orman Bakanlığı’nca orman yangınlarının önlenmesi amacıyla başlatılan “Orman Benim” kampanyası çerçevesinde Karabük’te öğrencilerin de katılımıyla ormanlık alandaki çöpler toplandı.

Karabük Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Çamlık Kent Ormanı’nda orman yangınlarına yönelik önleyici tedbirler çerçevesinde ’Orman Benim’ etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Vali Yardımcısı Erol Özkan, Orman İşletme Müdürü Aydın Kırımlı ve personeller ve öğrenciler katıldı.

Orman yangınlarının önlenmesi, muhtemel yangın sayılarının ve şiddetinin düşürülerek çevreye olan zararların en aza indirilmesi, vatandaşlarda orman yangınlarının çıkmasını önleme bilincinin oluşturulması amacıyla düzenlenen etkinlikte öğrenciler ile diğer katılımcılar yangına sebebiyet verebilecek kuru dal parçaları ve atıkları topladı.

Etkinliğin, ormanlardaki yanıcı materyallerin azaltılmasına yönelik yapıldığını belirten Orman İşletme Müdürü Kırımlı, “Orman yangınlarının yüzde 90’ı insan kaynaklı. Özellikle son yıllarda Akdeniz ve Ege bölgelerinde çok büyük yangınlar çıktı. Halkımıza ormanların bizlere emanet olduğu bilincini oluşturmayı amaçlıyoruz” dedi.

Öğrencilerden Berat Aslan da ormanları çok sevdiğini ifade ederek, etkinliğe katıldıkları için mutlu olduklarını kaydetti.

Aslan, orman yangınlarına karşı dikkatli olunması noktasında yapılması gerekenlere değindi.