Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

“Mesleki ve Teknik Eğitimde 1000 Okul” Projesi Değerlendirildi

Gündem Yayın: 23.12.2020 10:35
Yazar:
“Mesleki ve Teknik Eğitimde 1000 Okul” Projesi Değerlendirildi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi” kapsamında İl Millî Eğitim  Müdürü Nevzat Akbaş Başkanlığında Müdürlük Yöneticileri ile projede yer alan Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yöneticileri ve Öğretmenleri ile çevrimiçi toplantı gerçekleştirildi.

Mesleki ve Teknik Eğitimde 1000 Okul Projesi kapsamında Temel Beceri Eğitim Desteği, Kişisel Gelişim Destekleri Yönetici ve Öğretmenlerin Desteklenmesi, Eğitim Ortamlarının İyileştirilmesi ve Öğrenci Velilerine Yönelik Destekler konularının ele alındığı toplantıda İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş proje hakkında genel bir değerlendirme yaparak,  “2023 Eğitim Vizyonunda “Mesleki ve Teknik Eğitimde Rehberlik, Erişim İmkânları Arttırılacak” hedefi yer almaktadır. Bu hedef doğrultusunda Bakanlığımızca hayata geçirilen Mesleki ve Teknik Eğitimde 1000 Okul Projesi ile belirlenen mesleki ve teknik okullarında öğrencilerin; sosyal, duygusal, akademik ve kariyer gelişim alanlarını desteklemek, okulların ihtiyaçlarına göre rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerine yönelik faaliyetler planlamak ve planlanan faaliyetlerin yürütülmesini sağlamak amaçlanmaktadır” dedi.

Proje kapsamında belirlenen faaliyet planının eksiksiz ve zamanında yerine getirilerek büyük bir titizlikle çalışılması gerektiğini belirten Müdür Akbaş;  “İlimizde yürütülen tüm projelerde üst düzey başarılar sağladık. Bu başarıların temelinde ise belirlenen planların yerinde ve zamanında gerçekleştirilmesi görülmektedir. Bu proje mesleki eğitimin kalitesine doğrudan katkı yapmaktadır. Covid-19 salgınında ihtiyaçlar doğrultusunda meslek liselerimiz adeta birer fabrika gibi çalışmışlar ve memleketimizin yüz akı olmuşlardır” dedi.

Rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin önemini vurgulayan Akbaş,  “Öğrencilerimizin sosyal, duygusal, akademik ve kariyer gelişim alanlarını desteklemek amacıyla okullarımızın ihtiyaçlarına yönelik rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri ile öğrencilerimizin ilgi, yetenek ve değerlerini bilen kendini tanıyan, topluma uyum sağlayan, çalışarak üretmenin önemini benimseyen vatanını milletini seven, ahlaklı, annesine babasına hürmet eden, öğretmenine saygılı bireyler olarak yetişmesi en temel amacımızdır” dedi.

Akbaş konuşmasının sonunda,  “Süreci başarılı bir şekilde koordine eden Mesleki ve Teknik Eğitim Şube Müdürümüz Mehmet Özdemir’e ve çalışma arkadaşlarına, okul yöneticilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tırın önünde metrelerce sürüklenip burunları bile kanamadan kurtuldular

Gündem Yayın: 06.05.2024 00:48
İhlas Haber Ajansı

Emniyet Müdürlüğü Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarınca Mart 2024 tarihinde Tokat’ta meydana gelen kazalar paylaşıldı. Kaydedilen görüntülerde bir otomobil tırın önünde metrelerce sürüklendi. Araç içerisinde bulunanlar şans eseri burunları bile kanamadan kurtuldular.

Türkiye’nin birçok ilinde farklı tarihlerde meydana gelen trafik kazalarının görüntüleri, Emniyet Müdürlüğü Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarınca kaydedildi. Tokat’ta şubat ayında meydana gelen 4 ayrı kaza da kameralar tarafından an be an kaydedildi. Emniyet Genel Müdürlüğü, 2024 yılının Mart ayında Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarının kaydettiği farklı illerdeki trafik kazalarının görüntülerini paylaştı. Paylaşılan görüntülerde Tokat’ta 4 ayrı kaza kameralara yansıdı. Dikkatsizlik ve geçiş üstünlüğüne dikkat etmeyen sürücüler kazalara neden oldu.

“Metrelerce sürüklendi”

İlk görüntüde Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi önündeki caddede meydana geldi. Görüntüde bir otomobil aynı yönde ilerleyen tırın sıkıştırması ile yan döndü ve metrelerce sürüklendi. Kazada şans eseri otomobilde bulunanlar yara almadan kurtuldu.

“Otobüs hızını alamadı”

İkinci görüntüde ise şehir içi Özel Halk otobüsü durmayarak kırmızı ışıkta duran arabalara arkadan çarptı. Kaza nedeniyle araçlarda maddi hasar meydana geldi.

“Yine kavşak yine kaza”

Paylaşılan diğer iki kaza da şehirdeki farklı kavşaklarda meydana geldi. Geçiş üstünlüğüne dikkat etmeyen araçlar çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle araçlarda maddi hasar meydana geldi.