Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

GÜLER MİSİN? AĞLAR MISIN?

Gündem Yayın: 14.11.2020 12:57
Yazar:
GÜLER MİSİN? AĞLAR MISIN?

Soğuksu 2. Etap TOKİ konutları alanında yapılan 1000 kişi kapasiteli yurt atıl bir şekilde dururken, geçtiğimiz günlerde güvenlik görevlisi atanan yurdun şimdi de elektriği kesildi. Binanın havalandırma sisteminin çalışmasından dolayı yüklü bir fatura geldiği belirtildi. Akıllara durgunluk veren bu gelişmeler “temel fıkralarını” aratmazken, Karabük’teki yanlış alınan kararların sonucunu ortaya koyuyor.

Karabük’te siyasi kaygılar ve “ben yaptım oldu” düşüncesi ile alınan yanlış kararlar devleti zarara uğratmaya  devam ediyor ve bunun son örneği ise Soğuksu Mahallesinde 2. Etap TOKİ Konutları kapsamında yapılan 1000 kişilik öğrenci yurdu.

Karabük’te yıllardır yapılan yanlışlardan ders alınmazken, fatura devlete ve vatandaşa kesiliyor aslında.

Soğuksu 2. Etap TOKİ konutları alanında yapılan 1000 kişi kapasiteli 12 katlı yurt binasına hiç bir kurum talip olmazken, bina adeta kaderine terk edildi. Karabük Belediyesi tarafından Toplu Konut İdaresine (TOKİ)  devri yapılan bina şimdilik boş dururken, geçtiğimiz ay kullanılmayan binaya güvenlik görevlisi atanmıştı. Akıllara durgunluk veren bu gelişme sonrası şimdide kullanılmayan binanın elektriği kesildi. Gazetemize Binanın havalandırma sisteminin çalışmasından dolayı yüklü bir elektrik geldiği bilgisi verildi. Elektrik faturasını kim nasıl ödeyecek bilinmezken, yanlış alınan karaların faturasının yine devlete dolayısıyla vatandaşa kesilmesi düşündürdü.

Temel fıkralarını aratmayan gelişmeler Karabük’te yanlış alınan kararların sonucunu bir kez daha ortaya koymuş oluyor.

 

 

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Milletvekili Cem Şahin’den 1 Mayıs Mesajı

Manşet Yayın: 01.05.2024 12:33
Milletvekili Cem Şahin’den 1 Mayıs Mesajı

AK Parti Karabük Milletvekili Cem Şahin;  “Ülkemizin ilk ağır sanayisinin Karabük’te kurulmasıyla birlikte adeta bir işçi kentine dönen Karabük’ümüz, her zaman işçi hakkının korunmasına öncü olmuş, bu hakkın istismar edilmesine, örselenmesine hiçbir zaman müsaade etmemiş, en büyük dayanışma örneklerini sergilemiştir” dedi.

AK Parti Karabük Milletvekili Cem Şahin, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Şahin, mesajında, çalışma hayatının her alanında emek veren herkesin, Türkiye’nin kalkınması ve ilerlemesi için önemli bir rol oynadığını belirtti.

İşçi sınıfının toplumun temel direği olduğunu ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

“Dünyada dayanışma günü olarak kutlanan 1 Mayıs’ın, ailesinin rızkını kazanan, fabrikasının bacasını tüttüren, ülkesinin kalkınıp, büyümesine alın teri ile katkı veren emekçilerin hakkaniyetli ve adil şartlarda bir çalışma ortamına vesile olmasını temenni ediyorum.

Emek bizim inancımızda ve kültürümüzde önemli bir yere sahiptir. Hele hele işçi kenti olan Karabük’ümüz için daha da yücedir.

Ülkemizin ilk ağır sanayisinin Karabük’te kurulmasıyla birlikte adeta bir işçi kentine dönen Karabük’ümüz, her zaman işçi hakkının korunmasına öncü olmuş, bu hakkın istismar edilmesine, örselenmesine hiçbir zaman müsaade etmemiş, en büyük dayanışma örneklerini sergilemiştir.

Bizler de Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde Karabük’ümüzün büyük bir kesimini oluşturan işçi kardeşlerimizin hakkını, hukukunu her zaman iyileştirme gayretinde olduk, bundan sonrada olacağız.

Ben bu vesile ile işçi ve emekçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik ediyorum.”