Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Vali Gürel, köyleri ziyaret etti

Gündem Yayın: 03.10.2020 11:39
Yazar:
Vali Gürel, köyleri ziyaret etti

Vali Fuat Gürel, merkez ilçeye bağlı Kamış Köyü ile Davutlar Köyünü ziyaret ederek köy sakinleriyle bir araya geldi.
Kamış Köyü Merkez Mahalle ziyaretinde köy muhtarı Cengiz Özdal’dan köyün sorunları ve talepleri hakkında bilgiler alan Vali Gürel köy sakinleriyle bir süre sohbet etti.
Kamış Köyü Yukarı Aktaş Mahallesinde bulunan Güzlük Seyir Tepesinde incelemelerde bulunarak emeği geçenlere teşekkür eden Vali Gürel, Yukarı Aktaş Mahallesi ile Aşağı Aktaş Mahallesinde yaya olarak kısa bir gezi yaptı.
Köy ziyaretine Davutlar Köyü ile devam eden Vali Gürel, Köy Muhtarı İlyas Ünal’dan köyün sorunlarını ve taleplerini dinledi. Köy sakinleriyle bir süre sohbet eden Vali Gürel günün anısına hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından köy ziyaretlerini tamamladı.
Köy ziyaretlerinde Vali Fuat Gürel’e, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, İl Jandarma Komutanı Albay Bahtiyar Yılmaz, İl Genel Meclis Başkanı Hasan Yıldırım, İl Özel idaresi Genel Sekreter Vekili İsmail Kökcü, İl Genel Meclis üyesi Tevfik Ayvalık, Orman İşletme Müdürü Aydın Kırımlı, İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Bilal Yatmaz ile Özel Kalem Müdürü Mustafa Cücü eşlik etti.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Çöp Konteynerlerinde Üç Öğün Yaşam..!

Manşet Yayın: 05.05.2024 14:51
Çöp Konteynerlerinde Üç Öğün Yaşam..!

Karabük’te son günlerde çöplerin yanında çoluklu çocuklu kadın veya bazı erkeklerin bireysel olarak çöpleri karıştıran görüntüleri artmaya başlarken, yaşanan bu durum ekonominin geldiği boyutu gözler önüne seriyor.

Artan hayat pahalılığı, ekonomideki kötü gidişat, bir türlü düşmeyen enflasyon ve alım gücünün her geçen gün erimesi vatandaşların belini bükmeye devam ederken, Karabük’te son günlerde çöplerin yanında çoluklu çocuklu kadın veya bazı erkeklerin bireysel olarak çöpleri karıştırması ülkede yaşanan ekonomik krizi  bir kez daha ortaya çıkardı.

Çöp karıştıran kişi veya kişilerin her gün belirli saatlerde belli çöp konteynerlerinin çevresinde olduğu görülürken, Yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarının bu konuya  hassasiyetle yaklaşarak, çözüm bulması talep ediliyor.

Yaşanan bu durumun utanç verici olduğunu ifade eden bir çok kesim,  “Ortaya çıkan bu görüntüler insanın içini sızlatıyor. Ancak, ekonomideki  durum da ortada, insanlara neden çöp karıştırıyorsunuz diyemezsiniz. Çünkü, yaşanan ekonomik kriz nedeniyle insanların alım gücü her geçen gün düşüyor. Bugün aldığını yarın aynı fiyata alamıyorsun, gün aşırı etiket değişiyor ve ilgili merciler bunu sadece seyrediyor.  Hiç kimsede vicdan denen bir şey kalmamış, bugün insanlar çöpten yiyecek topluyorsa bunun sorumlularının utanması gerekiyor. 10 bin TL emekli maaşıyla, 17 bin lira asgari ücretle geçim olmuyor, verirken çay kaşığıyla veriyorlar, alırken kepçeyle alıyorlar, ondan sonra enflasyonu düşüreceğiz diyorlar, bu kafayla değil enflasyon hiç bir şey düşmez olan yine düşük gelirli vatandaşlara olur” dedi.

Bu durumun önlenmesi ve çözüm bulunması gerekliliği her geçen gün daha da önem kazanırken, önceden gizli kapalı yapılan çöp karıştırma eylemi şimdilerde artık açıktan yapılmaya başlandı.

Karabük’te ve ilçelerinde son günlerde artarak yaşanan insanların çöpten yiyecek toplamak zorunda kalmaları, bu durumun nasıl önlenebileceği ve çözüm bulunabileceği üzerinde düşünülmesi gerektiğinin altı çizilirken, artık insanların çöplerden değil, düzenli bir şekilde yardım alarak yaşamlarını sürdürmeleri gerektiği görüşü ön plana çıkıyor.