Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Engelsiz Çocuk Buluşması Projesi

Gündem Yayın: 02.09.2020 12:19
Yazar:
Engelsiz Çocuk Buluşması Projesi

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünün talimatı ile başlayan “Engelsiz Çocuk Buluşması Projesi” kapsamında, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından 10 engelli çocuğa farklı tarihlerde ziyaret gerçekleştirildi.

Karabük Çocuk Hakları İl Komitesi Yetişkin Temsilcisi Uğur Fidan, Erkek Temsilci Muhammed Emin Özeken, Kız Temsilci Şevval Açıkgöz ve komite üyelerinden Yahya Efe Özak’ın katılımıyla yapılan ziyaretlerde çocuklara; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt  Selçuk,

Vali Fuat Gürel ve İl Müdürü Galip Sökmen’in selamları iletilerek devletin  her zaman yanlarında olduğu vurgulandı.

Maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edilen ziyaretlerde çocuklar, akranlarıyla sosyalleşerek eğlenceli vakit geçirdi. Ayrıca ziyaret edilen çocuklar Çocuk Hakları İl Komitesine davet edilerek komiteye üye yapıldı.

Söz konusu proje kapsamında engelli çocukların kendilerini ilgilendiren kararlar hakkında görüşlerinin alınması ve toplumun eşit yurttaşları olduğu mesajının kendilerine verilmesi hedefiyle Karabük Çocuk Hakları İl Komitesince her ay düzenli olarak engeli olan çocukların ziyaret edilmesinin planlanmasının ardından etkinlik sona erdi.

 

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Altın Safran’da 109 Ülkeden Bin 448 Belgesel Yarışacak

Kültür Sanat Yayın: 03.05.2024 14:31
Altın Safran’da 109 Ülkeden Bin 448 Belgesel Yarışacak

Türkiye’nin ve Dünya’nın sayılı festivalleri arasında yer alan Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali’nin 25.si bu yıl 29 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında yapılacak. 26 Nisan itibari ile sona eren başvuruların ardından bu yılki festivalde 109 ülkeden bin 448 belgesel yarışacak.

Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali kapsamında düzenlenen Belgesel Film ve Safranbolu Temalı Belgesel Film Yapım Destek yarışmaları başvuruları sona erdi. 109 ülkeden başvurunun olduğu ve çeyrek asrı devirecek olan festivalde 163’ü Türkiye’den olmak üzere toplam bin 448 başvuru yapıldı. Uluslararası Uzun Metraj Belgesel Film, Uluslararası Kısa Metraj Belgesel Film, Kültürel Miras ve Korumacılık Temalı Ulusal Belgesel Film ve Safranbolu Temalı Belgesel Film Yapım Destek yarışmaları olmak üzere dört farklı kategoride düzenlenecek festivalin ön jürisi, başvurusu yapılan bin 448 belgeselin seçimlerine titizlikle başladı.

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse; ‘’Bu festival sadece sinema endüstrisine değil, aynı zamanda Safranbolu’nun tanıtımına da katkı sağlıyor. Şehrimizin kültürel ve tarihi mirasını uluslararası platformda paylaşmak, turizm potansiyelimizi artırmak açısından son derece önemli. Festival, 25. yılında özel etkinlikler ve gösterimlerle şehre renk katacak ve katılımcıları unutulmaz bir deneyimle buluşturacak. Bu yıl önceki yıllara göre üst düzey bir katılımla 109 ülkeden bin 448 başvuru yapıldı. Bu Safranbolu’nun uluslararası arenadaki yerini güçlendirmeye devam edeceğinin ve festivalimizin bir Dünya markası olmasının göstergesidir” dedi.

  1. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali’nde kategoriler ve dereceye giren yarışmacıların alacağı ödüller ise şu şekilde oluştu;

ULUSARARASI UZUN METRAJ BELGESEL FİLM YARIŞMASI

En İyi Uzun Metraj Belgesel Film Ödülü: 75.000 TL+Altın Safran Ödül Heykelciği

Jüri Özel Ödülü: 35.000 TL+ Altın Safran Ödül Heykelciği

ULUSLARARASI KISA METRAJ BELGESEL FİLM YARIŞMASI

En İyi Kısa Metraj Belgesel Film Ödülü: 50.000 TL+Altın Safran Ödül Heykelciği

Jüri Özel Ödülü: 25.000 TL+Altın Safran Ödül Heykelciği

KÜLTÜREL MİRAS VE KORUMACILIK TEMALI ULUSAL BELGESEL FİLM YARIŞMASI

Süha Arın En İyi Belgesel Ödülü: 50.000 TL+Altın Safran Ödül Heykelciği

SAFRANBOLU TEMALI BELGESEL FİLM YAPIM DESTEK YARIŞMASI

Aytekin Aytekin En İyi Proje Ödülü: 50.000 TL +Altın Safran Ödül Heykelciği