Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Balkonda fileye takılan güvercini itfaiye kurtardı

Gündem Yayın: 16.06.2020 22:23
Balkonda fileye takılan güvercini itfaiye kurtardı

Safranbolu ilçesinde 5 katlı binanın son katında balkon filelerine takılan güvercin itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. İtfaiye erleri, sıkıştığı fileden kurtardıkları güvercini elleri ile su içirdikten sonra tedavisi için veterinere teslim etti.
Safranbolu’nun Emek Mahallesi’nde 5 katlı bir apartmanın son katında kimsenin yaşamadığı dairenin balkonunda asılı olan fileye güvercin takıldı. Takıldığı fileden kurtulmak için çırpınan güvercin, ayakları filenin iplerine dolanarak yaralandı. Yoldan geçen bir vatandaş güvercinin çırpındığını görünce durumu Safranbolu Belediyesi itfaiye ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yaklaşık 25 metre yükseklikteki dairenin balkonuna uzattığı itfaiye merdiveni ile güvercini kurtardı. Ayaklarına dolanan iplerin temizlenmesinin ardından güvercine avucundan su içiren itfaiye personeli, güvercini uçması için yere bıraktı. Ayakları zarar gören güvercinin uçamayacağını anlayan ekip, yaralı kuşu Safranbolu Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne teslim etti. Merkezin veterineri, güvercinin sağlık kontrollerini yaptıklarını, bacağındaki ciddi yaralanma nedeniyle antibiyotik tedavisinin ardından doğaya salınacağını bildirdi.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Çiftçiler ve üreticilerin gelir seviyesi TABİAT ile artırılacak

Manşet Yayın: 08.05.2024 15:06
Çiftçiler ve üreticilerin gelir seviyesi TABİAT ile artırılacak

Karabük’te çiftçilerin ve üreticilerin gelir seviyesini artıracak olan Tıbbi Aromatik Bitkiler ile Araziler Taçlanıyor (TABİAT) projesinin açılış lansmanı yapıldı.

Tıbbi Aromatik Bitkiler ile Araziler Taçlanıyor (TABİAT) projesinin açılış lansmanı 100. Yıl Kültür Merkezinde yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda konuşan Vali Mustafa Yavuz, Karabük’ün yüzde 74’ünün ormanlarla kaplı olduğunu belirtti.
Geriye kalan yüzde 26’lık kısmın sadece 17’sinde tarım yapılabildiğini ifade eden Yavuz, “Bizim binlerce dönüm arazide, yüzlerce dönüm arazide tarım yapma şansına sahip değiliz. O zaman ne yapmamız lazım? Arkadaşlarımızla konuştuk. Bizim biraz daha katma değeri yüksek, ticari değeri yüksek, dar alanlarda yetiştirdiğimiz zaman çiftçimize gelir getirebilecek olan ürünleri yönelmemiz lazım” dedi.

AW199464 04 scaled

 

“Üreticilerimizin gelir seviyesini arttırabiliriz”
Karabük coğrafyasının ve ikliminin en uygun olanının tıbbi aromatik bitkiler olduğunun altını çizen Yavuz, “O zaman biz bu tarım arazisi olarak kısıtlı coğrafyada da toprakta katma değeri yüksek, tıbbi aromatik bitkileri yetiştirdiğimiz zaman hem tıpta hem kozmetikte hem gıda da açıkçası kullanılan ürünlerde katma değeri düşen ürünlerle birlikte biz çiftçilerimizin ve üreticilerimizin gelir seviyesini arttırabiliriz” diye konuştu.

AW199464 06 scaled
Tıbbi aromatik bitkilerle TABİAT Karabük markası altında bir yolculuğun beklenildiğini anlatan Yavuz, “Valiliğimizden, müdürlüklerimize, kaymakamlıklarımıza, ticaret odalarımıza, muhtarlarımıza, ziraat odalarımıza, çiftçilerimize kadar bu ürünleri markalaştırmamız lazım. Aynı zamanda turizm sektörüyle de ilişkiler kurmamız lazım. Yetiştireceğimiz ürünlerin hasat şenlikleriyle, turizm sektörün yakışır bir şekilde paketleyerek, bu ürünlerimizi açıkça satışa koyarak turizmle birlikte de ilişkilendirip tıbbi aromatik bilgilerimizi turizm sektörüyle iç içe geçirip hasat ve diğer faaliyetlere bu şehrin turizmi ile birlikte düşünmemiz lazım” ifadelerini kullandı.
Konuşmanın ardından Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık tarafından proje tanıtım sunumu yapıldı.
Vali Yavuz’un çiftçilere tohum ve fidan dağıtımı yapmasıyla program sona erdi.

AW199464 05 scaled