Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

İnşaat Altından Çıkan Kaynak Suyu Sokağa Akıyor

Gündem Yayın: 15.06.2020 13:18
Yazar:
İnşaat Altından Çıkan Kaynak Suyu Sokağa Akıyor

Karabük merkez Bayır mahalle Gökalp caddesinde inşaatı biten bir binanın altından aylardır çıkan su sokağa akıyor. Mahalle sakinleri ve inşaat sahibi konuyu Belediyeye bildirdi. Belediye Ekiplerince yapılan inceleme ve analiz sonrasında suyun kanalizasyon değil, kaynak suyu olduğu ve yapacak bir şey olmadığı için suyun kanalizasyona bağlanacağı belirtildi.

Mahalle sakinleri ise çıkan temiz suyun kanalizasyona bağlanmak yerine başka amaçlarla kullanılmasını istediler. Sokak üzerinde bulunan esnaflar ve mahalle sakinleri “Bu su aylardır boşa sokağa akıyor. Bizde Belediyeye durumu bildirdik, Belediyeden gelen ekip gerekli incelemeyi yaptı. İnceleme sonrasında suyun temiz su olduğu kaynak suyu olduğu bilgisi verildi. Ama yapacak bir şey olmadığı için suyun kanalizasyona şebekesine bağlanacağı bize söylendi. Bizde bu suyun başka türlü değerlendirilmesini istedik. Ama Belediye yetkilileri buna imkanları olmadığını bize belirttiler. Biz suyun kanalizasyona bağlanmak yerine başka amaçlı kullanılması gerekiyorsa değerlendirilmesini istiyoruz” diye görüş aktardılar.

Diğer yandan Gökalp caddesinde yolda meydana gelen hasarlar nedeni ile sürekli yola asfalt atılması nedeni ile yolun kaldırım seviyesine yükseldiği , aşırı yağışlarda yolda biriken suların dükkanları tehdit ettiği bilgisi de verildi.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Artvin’de dakikalarca kalp masajı yapılan kuş hayata döndürüldü

Gündem Yayın: 03.05.2024 20:36
İhlas Haber Ajansı
Artvin’de dakikalarca kalp masajı yapılan kuş hayata döndürüldü

Artvin’in Kemalpaşa ilçesinde bir otomobilin camına çarparak yere düşen kuş, yapılan ilk yardım ve kalp masajıyla hayata geri göndü.

Olay Kemalpaşa ilçe merkezinde meydana geldi. Cadde üzerinde bir otomobilin camına çarpan kuş yere düştü. Hareketsiz halde yere yatan kuşu gören vatandaşlar, yeniden haytada dönmesi için seferber oldu.

Bölge esnaflarından Yana Yılmaz ve Funda Ergül, hareketsiz bir şekilde avuçlarına aldıkları kuşu yeniden yaşamasını sağlayabilmek için internete baktı. İnternetten öğrendikleri ile kuşa kalp masajı ve ilk yardımda bulunan Yılmaz ve Ergül’ün müdahalesi ile yaralı kuş yeniden canlandı. O anlar ise cep telefonuna kayıt eden esnaflar kuşun yeniden hayata dönmesiyle büyük mutluluk yaşadı.

“Güzel bir olaya şahit olduk” diyen ilçe esnaflarından Funda Ergül, ”Bir kuşa araç çarpmış bana getirdiler. Avucumda sadece nefes alıyordu. Hareket etmiyordu. Biz internetten baktık, sonra kalk masajı ve müdahalelerde bulunduk. Kanat çırpmaya başladı. Çok şükür hayata göndü. Daha sonra severken elimizden uçtu gitti. Doğaya kavuştu, ailesine kavuştu. Çok mutlu olduk” derken, kalp masajıyla kuşu hayata döndüren Yana Yılmaz ise “Kuşu hareketiz görünce. Hemen internette baktık ne iyi gelir diye, daha sonra kalp masajı yaptım canlandı. Suya soktum, melisa çayı yaptım hareket etti. Yeniden hayata dönmesi bizi çok sevindirdi” ifadelerini kullandı.