Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Vali, şehit annelerini ziyaret ederek günlerini kutladı

Gündem Yayın: 10.05.2020 16:16

Karabük Valisi Fuat Gürel, ‘Anneler Günü’ dolayısıyla şehit annelerini ziyaret etti.
Korona virüs salgını dolayısıyla sosyal mesafenin ön planda tutulduğu ziyarette, Vali Fuat Gürel beraberinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Galip Sökmen ile birlikte şehit Umut Aytekin’in annesi Zehra Aytekin’i ziyaret ederek Anneler Günü’nü kutladı. Evlerinin önündeki bahçede Vali ve beraberindekileri kabul eden şehidin babası Hasan ve annesi Zehra Aytekin, böylesi bir günde ziyaretlerinden dolayı Vali Gürel’e teşekkür etti.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Galip Sökmen’in eşi Canan Sökmen tarafından şehit annesine çiçek takdim edilirken, Vali Fuat Gürel tarafından hediye takdim edilerek, Cumhurbaşkanı ve İçişleri Bakanının selamları iletildi.
Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Karabük Valisi Fuat Gürel, bu sene virüsten dolayı çok fazla dışarı çıkılamadığını ve evlere ziyarete gidilmediğini ifade etti.
Şehitlerin ülkenin birlik ve beraberliği olduğunu kaydeden Vali Gürel, “Annelerimiz yiğitlerini, fidanlarını bu vatan için toprağa veren insanlar. Onların ellerini öpmek için geldik ama bu süreçte el öpmekten ve sarılmaktan bir müddet uzak duruyoruz. Bütün şehit annelerimizin gününü kutluyorum. Anne demek, insanlığı kuran ve ülkemizi geleceğe taşıyıp çocuklarımızı yetiştiren insanlar. Onlar hepimiz için çok değerli. Bütün annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyorum” dedi.
Öte yandan, Galip Sökmen, eşi Canan Sökmen ile birlikte şehit öğretmen Aybüke Yalçın ve şehit Alican Öztürk’ün annelerini evlerinin önünde ziyaret ederek çiçek ve hediyeler takdim etti.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Düzce’de otelde yangın: 3 kişi dumandan etkilendi

Gündem Yayın: 01.05.2024 11:56
Düzce’de otelde yangın: 3 kişi dumandan etkilendi

Düzce’de 6 katlı otelin mutfak kısmında yangın çıktı. Yangında dumandan etkilenen 3 kişi hastaneye kaldırılırken, en üst katta mahsur kalanlar iş makineleri ile kurtarıldı.

Alınan bilgilere göre, Akçakoca ilçesinde Çuhallı Çarşısı’nda bulunan 3 yıldızlı otelin zemin katında sabah saat 07.30 sıralarında belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı. Dumanları gören otel yöneticileri, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Bölgeye Düzce ve Akçakoca Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edilirken, restoran kısmında bulunan 3 otel görevlisi dumandan etkilenerek ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Akçakoca Belediyesi itfaiye ekipleri otelin 6. katında mahsur kalanları kurtaramayınca bölgeye iş makineleri istendi. İş makineleri terasta bulunan 5 kişiyi kurtardı ve bina kısa sürede tahliye edildi.

“3 personel tedbir amaçlı hastaneye kaldırılmıştır”

Yangını haber alır almaz Akçakoca ilçesine gelerek incelemelerde bulunan Düzce Valisi Selçuk Aslan, “Maalesef sabah 07.30 sıralarında itfaiyenin ön tespit bilgilerine göre elektrik panosundan bir yangın çıkmıştır. Kısa süre içerisinde hem itfaiye ekiplerimiz hem emniyet ekiplerimiz hem de sağlık ekiplerimiz olaya müdahale etmiştir. Otelimizde yangının çıkış saati itibari ile bulunan 44 odanın 14 odası dolu. 24 vatandaşımız ve 3 personel bulunuyordu. 24 müşterimizin tamamı sağlıklı bir şekilde tahliye edilmiştir. 3 personel dumandan etkilendiği için tedbir amaçlı hastanede gözetim altına alınmıştır. Hastaneden aldığımız bilgide üçünün de sağlık durumunun iyi olduğu yönündedir. Geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” ifadelerini kullandı. (İHA)