Yenice Belediyesi ekipleri yaşlıların ihtiyacını karşılıyor
İçişleri Bakanlığı’nın koranavirüs tedbirleri kapsamında 65 yaş üstü vatandaşlara yönelik alınan sokağa çıkma yasağı kararı sonrası Yenice Belediyesi ekipleri yaşlıların evlerine hizmete başladı.
Yenice Belediyesi Vefa Sosyal Destek Grubu dahilinde belediye bünyesinde bir ekip oluşturarak belediye ile irtibata geçen ihtiyaç sahibi 65 yaş üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılamak için çalışma başlattı. Ekipler, 65 yaş ve üstü yalnız yaşayan, kronik hastalıkları olan bakıma muhtaç vatandaşların market, eczane, manav,banka, fatura gibi ihtiyaçlarını karşılayarak evlerine teslim ediyor.
Belediye Başkanı Zeki Çaylı yaptığı açıklamada , “İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge ile dışarı çıkmalarına sınırlama getirilen 65 yaş ve üstü vatandaşlarımız için Belediye olarak seferber olduk.65 yaş ve üstü yalnız yaşayan, kronik hastalıkları olan bakıma muhtaç belediyemizle irtibata geçen vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını, Zabıta Memuru Özkan Çaylı, Zabıta Memuru Ergin Abaoğlu ve Büro Personelimiz Ünal Meşebaşı’nın aracılıyla karşılıyor ve evlerine teslim ediyoruz.Yenice Belediyesi olarak elimizden gelen her imkanı seferber etmiş durumdayız. Halkımız sağlığını korumak adına yapılması gereken ne varsa hiç tereddüt etmeden faaliyete geçiriyoruz. Belediyemiz ile irtibata geçen vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğiz. Yenice Belediyesi olarak her zaman olduğu gibi bu zor günlerde de vatandaşlarımızın yanındayız.Tüm vatandaşlarımız devlet kurumlarının açıklamalarına uymasını istiyoruz. Lütfen vatandaşlarımız da evde kalmaya özen göstersinler ve zorunlu olmadıkça dışarı çıkmasınlar.” dedi.
Kadınlara yönelik Endüstriyel Robot Operatörlüğü Eğitimleri tamamlandı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından 2025 yılı teması olarak belirlenen "Kadın Girişimciliği ve Bayan İstihdamı" doğrultusunda, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) uyumunda yürütülen Endüstriyel Robot Operatörlüğü Eğitim Programı Samsun’da muvaffakiyetle tamamlandı.
Program, bölgede otomasyonla dijitalleşen endüstrinin gereksinim duyduğu nitelikli iş gücünü yetiştirmeyi amaçlarken, bayanların sanayi ve teknoloji kesimlerinde faal rol almasını teşvik ediyor. Bayan istihdamını artırmak ve bayan girişimciliğini desteklemek hedefiyle; Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve OKA iş birliğiyle imzalanan Bayan İstihdamı ve Kadın Girişimciliği İş Birliği Protokolü çerçevesinde; Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu (MYO), Samsun Merkez Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürlüğü, Makina Mühendisleri Odası Samsun Şubesi ve TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Samsun Şubesi ortasında imzalanan alt protokol ile hayata geçirilen eğitimlere, mühendislik ve teknikerlik kısımlarından mezun yahut öğrenci olan 25 bayan katıldı. Samsun’da, 14-19 Nisan 2025 tarihleri ortasında gerçekleştirilen eğitimler, OMÜ Yeşilyurt Demir Çelik MYO ve OKA mesken sahipliğinde düzenlendi. Eğitimlerde; Robot Sistemleri, Denetim ve Programlama, Simülasyon Oluşturma ve Araç Tanımlamaları üzere bahisler hem teorik hem uygulamalı olarak aktarıldı.
Katılımcılara sertifika verildi
Eğitimlerin tamamlanmasının akabinde düzenlenen kapanış programında iştirakçilere sertifikaları takdim edildi. Programa; OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle, TOBB Samsun Kadın Girişimciler Kurulu Lideri Mihriban Akyüz, OMÜ Yeşilyurt Demir Çelik MYO Müdürü Gökhan Demir, Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan ve şirketlerin eğitimcileri katıldı.
"Kadınların sanayi ve yüksek teknoloji alanlarında daha fazla yer almasına öncülük edeceğiz"
Programda konuşan OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle, kamu, üniversite ve sanayi iş birliği modeliyle gerçekleştirilen bu cins eğitimlerle bölgenin endüstriyel dijital dönüşümüne katkı sağlayacak insan kaynağını yetiştirmeye devam edeceklerini vurgulayarak bayanların sanayi ve yüksek teknoloji alanlarında daha fazla yer almasına öncülük edeceklerini söz etti.
"Daha fazla bayanın iş hayatında yer alması için çalışıyoruz."
TOBB Samsun Kadın Girişimciler Kurulu Lideri Mihriban Akyüz ise Samsun’da bayan istihdamını ve bayan girişimciliğini geliştirmek üzere imzalanan protokol çerçevesinde kurumların birlikte hareket ederek daha fazla bayanın iş hayatında yer alması için çalıştıklarını belirtti. TOBB Kadın Girişimcileri Kurulu tarafından Türkiye genelinde başlatılan Endüstride Bayan Eli projesi ile de eşgüdüm içerisinde uygulanan bu eğitim programı ile bayan işgücünün başta sanayi olmak üzere tüm alanlarda daha fazla var olabilmesi için yeni projeler hayata geçireceklerini söyledi.
"Nitelikli işgücünün yetiştirilmesinde kâfi donanım ve yetkinliğe sahibiz"
OMÜ Yeşilyurt Demir Çelik MYO Müdürü Gökhan Demir, üniversite ve meslek yüksekokulunun gerek insan kaynağı gerekse de eğitim-öğretim altyapısı bakımından bölgede nitelikli işgücünün yetiştirilmesinde kâfi donanım ve yetkinliğe sahip olduğunu, kamu-üniversite-sanayi iş birlikleri ile bu altyapının daha fazla harekete geçirilebileceğini belirtti.
"Samsun’da nitelikli işgücüne daha fazla gereksinim duyulacak"
TMMOB Makine Mühendisleri Odası Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan, Samsun’da son yıllarda yapılan ve yakın vakitte hayata geçirilecek yeni yatırımlar ile Samsun’da nitelikli işgücüne her vakit olduğundan daha fazla muhtaçlık duyulacağını, kurumların birlikte hareket ederek insan kaynağının bilhassa endüstrinin talep ettiği donanımlara sahip olacak biçimde yetiştirilmesinin değerini vurguladı.