Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Safranbolu’da  “korona virüs” tedbirleri alınıyor

Safranbolu Yayın: 03.03.2020 10:08
Yazar:
Safranbolu’da  “korona virüs” tedbirleri alınıyor

Safranbolu ilçesinde, belediye tarafından “korona virüs” tedbirleri alınıyor.2019 yılında Çin’den 40 bin 610, Tayvan’dan 34 bin 636 turist ağırlayan Safranbolu, ilk olarak Çin’in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık 2019’da tespit edilen ve 50’den fazla ülkeye yayılan korona virüs (Kovid-19) nedeniyle Safranbolu Belediyesi Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından önlemler kapsamında otobüs, minibüs ve duraklar önce yıkandı sonra dezenfekte çalışmalarına başlandı.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Dünya Miras Listesi’nde yer alan Safranbolu’nun turist bakımından yoğun bir kent olduğunu söyledi. Daha çok ortak kullanım alanları, halk otobüsleri, minibüsler ile umumi tuvaletler olmak üzere dezenfekte çalışmaları başlattıklarını ifade eden Köse, “Turistik bir bölgede yaşıyoruz. Her ne kadar bir vaka ile karşı karşıya kalmasak da kendi önlemlerimizi alıyoruz. Vatandaşlarımızın bu konuda gönüllerinin rahat olmalarını diliyorum. Tabii ki halkımızı da bazı sorumluluklar düşüyor. Sık sık ellerin yıkanması ve ortak kullanım alanlarında farklı bakteri ve virüslere karşı da tedbirli olunması gerekiyor” dedi.

“Osmanlı’nın Parmak İzi” olarak adlandırılan Safranbolu, en çok turisti Uzakdoğu’dan ağırlıyor. Kültür turizminin önemli yerlerinden birisi olan tarihi ilçe, geçen yıl Çin’den 40 bin 610, Tayvan’dan 34 bin 636 turist ağırlarken, bu ülkeleri Tayland ile Japonya takip etti.

ÇİN’DEN DÜNYAYA YAYILAN VİRÜS

Çin’in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık 2019’da tespit edilen “korona virüs” kısa sürede başka ülkelere de yayılması üzerine Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) “acil durum” ilan etmiş, ardından da küresel risk seviyesini “yüksekten”, “çok yüksek”e çıkarmıştı.

Korona virüs nedeniyle dünya genelinde 2 bin 914’ü Çin’de olmak üzere 3 bin 44 kişi yaşamını yitirirken, virüsün bulaştığı kişi sayısı 89 bini geçti.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Deprem bölgesinde inşaatlar yükseliyor

Türkiye Yayın: 01.05.2024 10:56
Deprem bölgesinde inşaatlar yükseliyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkım yaşayan Malatya’da, kentin yeniden imarı ve ihyası için başlatılan çalışmalar sürüyor.

Akçadağ ilçesinde Emlak Konut tarafından inşa edilen yeni çarşı projesinde ise yapılar yükselmeye başladı.
Asrın felaketinin etkilediği şehirlerden biri olan Malatya’nın yeniden imarı ve ihyası için başlatılan çalışmalar aralıksız sürüyor. Kalıcı konutlar ile kırsal bölgelerdeki köy evleri çalışmalarının devam ettiği kentte, şehir merkezi ile Akçadağ ilçesinde inşa edilen çarşılarda ise yapılar yükseliyor.

“Her türlü detayın üzerinde ehemmiyetle duruluyor”

Malatya’nın yeniden imarı ve ihyası noktasında sürdürülen çalışmaların bütüncül bir şekilde ele alınarak titizlikle devam ettirildiğini ifade eden AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, “Asrın felaketinin ardından Malatya’mızdaki imar ve inşa faaliyetlerimiz devam ediyor. Bizler sürecin hem takipçisi hem de içerisindeyiz. Rakamları nitelik ile nicelik olarak ihtiyaca en uygun hale nasıl ulaştırabiliriz, bunun derdinde ve gayretindeyiz. İnşallah 2024 yılı sonlarına doğru çok daha güzel ve hemşehrilerimizin memnuniyet seviyelerini yukarılara çekecek hem rakamlarla hem yaşam kalitesiyle birlikte hayatımıza devam edeceğiz. Çalışmalarımızın hızı, titizliği, iklim ve doğal afetler açısı ile beton kalitesiyle olabilecek en iyi metrekarelerde oluşturulması noktasında gerek bürokrasimizle, gerek teknik ekiplerle ve ilgili bakanlıklarla yapılan istişarelerle devam ediyor. Kent merkezindeki çarşı inşaatında sık sık incelemelerde bulunuyor, her türlü detayın üzerinde ehemmiyetle durmaya çalışıyoruz. Yıl sonuna doğru bazı adalarda çalışmaların tamamlanması planlanıyor. Çarşının işlevlik kazanması şehir hayatımızı bambaşka periyotlara oturtmuş olacak inşallah” dedi.

“Akçadağ’daki çalışmalar hızla devam ediyor”

Depremlerden büyük ölçekte etkilenen Akçadağ ilçesindeki imar ve ihya çalışmalarının da hız kesmeden devam ettiğini kaydeden Milletvekili Ölmeztoprak, ”Akçadağ merkezimizde hem konut hem de ticaret alanlarımızın yer aldığı inşat alanında da çalışmalarımız hızla devam ediyor. Yeni çarşımızda blok sayımız 14 adet olup, A-B-C-D bloklardan oluşuyor. A Blok 3 artı 1 konut 5 adet, B Blok 2 artı 1 konut 3 adet, C Blok ticarethane 4 adet, D Blok ticarethane 2 adet. Bağımsız bölüm olarak ifade edecek olursak ise 209 bağımsız bölüm, 3 artı 1 konutlar 72 adet, 2 artı 1 konutlar 30 adet, 1 artı 1 konutlar üç adet, dükkan 104 olmak üzere inşaatlar yükseliyor. İlçemiz Akçadağ’ı çok daha güzel noktalara taşıyacağız inşallah” diye konuştu.(İHA)