Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

YSK’NIN YENİ BAŞKANI KARABÜKLÜ

Gündem Yayın: 24.01.2020 13:11
Yazar:
YSK’NIN YENİ BAŞKANI KARABÜKLÜ

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven’in görev süresinin dolmasının ardından bugün 11 üyenin yaptığı seçimle yeni başkan belirlendi. Yüksek Seçim Kurulu’nun yeni başkanı hemşehrimiz Muharrem Akkaya oldu.Akkaya, 2023’e kadar görev yapacak.

Göreve seçildikten sonra kısa bir açıklama yapan Akkaya “Önce 6 üyemizin görev süresi sona ermişti, üyelerimiz seçildi başladılar. Seçim sürecine göre bugün de başkanlık seçimi yapıldı. Yüksek kurul oylarıyla beni bu göreve layık gördü. İnşallah ben de sayın başkanım gibi bu görevi onurlu bir şekilde bitirip, bir meslektaşıma devretmek isterim. Ben 40 yılı aşkın bir süredir teşkilatımızda hakimlik yapmış, yargıtay üyeliği yapmış bir kişiden bu görevi almaktan onur duyuyorum. Başkanımızın bilgi ve tecrübesinden faydalanmak istiyorum. Görev süresi dolan arkadaşlarımıza ve yeni arkadaşlarımıza başarılar diliyorum” dedi

 

MUHARREM AKKAYA KİMDİR?

1964 doğumlu, Karabük Ovacık doğumlu olan Akkaya,  1989’da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Mezun oldukmtan sonra  mesleğe Karabük’te başlayan Akkaya, çeşitli ilçelerde hakimlik, Kocaeli ilinde de savcılık yaptı. Adalet Bakanlığında da değişik görevlerde bulunan Akkaya, Bakanlık İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı tetkik hakimliğinden sonra Ceza İşleri Genel Müdür Yardımcısı oldu. 24 Şubat 2011’de Yargıtay Savcılığına, ardından üyeliğine seçilen Akkaya, Eylül 2016’da YSK üyeliğine atandı.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

ZBEÜ Hemşirelik Bölümü öğrencileri üniformalarını giydi

Zonguldak Yayın: 27.04.2024 16:24
İhlas Haber Ajansı
ZBEÜ Hemşirelik Bölümü öğrencileri üniformalarını giydi

ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Hemşirelik Bölümü birinci sınıf öğrencileri için bu yıl ilki düzenlenen 2023-2024 Akademik Yılı Üniforma Giyme Törenine katıldı.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 2023-2024 Akademik Yılı Üniforma Giyme Töreni gerçekleştirildi. Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal, Prof. Dr. Servet Karasu, Genel Sekreter Prof. Dr. Zehra Safi Öz, senato üyeleri, akademisyeneler, öğrenciler ve aileler katıldı.

Törenin açılışında konuşan Hemşirelik Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nurten Taşdemir, üniforma giyme törenin bu yıl ilkini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Ardından kürsüye çıkan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sibel Koçak, ilk üniformalarını giyen öğrencilere mesleğe önemli bir adım attıklarını dile getirerek, “Bugün giyeceğiniz üniformalarınızı meslek hayatınız boyunca gururla üzerinizde taşımanızı, üniversitemizi ve ailenizi gururlandırmanızı aynı zamanda meslek hayatına çok iyi hazırlanmanızı temenni ediyorum. Sizler gerek ülkemizde gerekse dünyada bütün sağlık sistemlerine kolaylıkla uyum sağlayabilecek kabiliyette olup bununla beraber günümüzün modern sağlık sistemlerinin farkında olarak bilimin ışığında yetişecek nesillersiniz. Her birinizin kariyerlerinde çok güzel yerlere gelmenizi, ülkemize ve geleceğimize sağlık alanında katkı sağlayan bireyler olacağınıza tüm kalbimle inanıyorum. Yolunuz açık, hemşirelik mesleğine atacağınız ilk adımınız hayırlı ve uğurlu olsun” diye konuştu.

ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, üniversitenin sağlık alanında sunduğu nitelikli eğitimle geleceğin sağlık profesyonellerini donanımlı bir şekilde yetiştirdiklerini belirtti. Pandemi dönemiyle hemşirelik mesleğinin önemine bir kez daha şahit olunduğuna dikkat çeken Özölçer, hemşire adaylarına mesleklerini özveriyle yapmaları hususunda tavsiyelerde bulundu. Öğrencilerin meslek hayatlarına ilk adımlarını atmalarının heyecan verici bir dönem olduğunu vurgulayan Özölçer, tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Konuşmaların ardından hemşirelik bölümü öğrencilerine Rektör Özölçer ve Senato Üyeleri tarafından üniformaları giydirildi. Toplu fotoğraf çekiminin akabinde tören sona erdi.