Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Cumhuriyetimiz 96 Yaşında

Gündem Yayın: 28.10.2019 07:05
Yazar:
Cumhuriyetimiz 96 Yaşında

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. yıldönümü kutlamaları tüm yurtta ve ilimizde bugün yapılacak etkinliklerle başlayacak. Kutlamalar kapsamında bugün saat 12.00’da Karabük Gar Müdürlüğü önünden başlayıp Kent meydanı önünde bitecek olan Cumhuriyet korteji yürüyüşü yapılacak

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde 29 Ekim 1923’de kurulan, gözbebeğimiz Cumhuriyetimizin 96. yıldönümü tüm yurt genelinde olduğu gibi Karabük’te de düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Bu kapsamda bugün saat 12.00’da Karabük Garından başlayıp, Kent Meydanında son bulacak olan Cumhuriyet Korteji yürüyüşü yapılacak. Yürüyüş sonunda Kent Meydanı Atatürk Anıtına çelenk sunumu programı gerçekleştirilecek.  Ardından saat 15.00’da Kurumlararası Cumhuriyet Turnuvası üçüncülük müsabakası yapılacak. Müsabaka sonunda saat 17.00’da ödül töreni gerçekleştirilecek.

Akşam saat 18.30’da ise 100. Yıl Mahallesi İtfaiye noktasında başlayacak olan Fener Alayı  (Cumhuriyet ve Milli Birlik Yürüyüşü) gerçekleştirilecek.

29 Ekim Salı günü ise ilk olarak saat 09.30’da Vali Fuat Gürel Makamında Tebrikleri kabul edecek. Ardından ise Kent Meydanında saat 10.00’da gerçekleştirilecek olan Cumhuriyet kutlamalarına geçilecek.

30 Ekim Çarşamba günü Karabük Üniversitesi Fethi Toker Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans salonunda Müzik Bölümü çok sesli korosu tarafından “Mustafa Kemal’in sevdiği eserler” konseri verilecek.

VALİ GÜREL, KUTLAMALARA TÜM VATANDAŞLARI DAVET ETTİ

Vali Fuat Gürel bu yıl 96. Yıldönümünü kutlayacağımız Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinliklerine tüm Karabüklülerin davetli olduğunu belirterek, “Cumhuriyet Bayramımızı anlam ve önemine uygun olarak kutlamak hepimizin ortak sorumluluğu ve görevidir. Bayram günü tatil olarak algılanmamalı, topyekün milli birliğimizin vurgulanacağı özel anlar olarak görülmelidir. Valiliğimizce bu amaçla bir takım tedbirler alınmış ve hazırlıklar yapılmıştır. Bu bayramı anlam ve önemine uygun kutlamak amacıyla tüm Karabüklülerin yapılacak olan Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinliklerine katılmalarını arzu ediyorum” dedi.

Diğer yandan geçtiğimiz hafta boyunca Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Bayramı nedeni ile Valeybol, Atletizm, Satranç, Boks ve Masa Tenisi turnuvaları düzenlendi.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Şüphe üzerine durdurulan araçtan uyuşturucu çıktı

Gündem Yayın: 07.05.2024 16:48
İhlas Haber Ajansı

DÜZCE(İHA) – Düzce’de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda şüphe üzerine durdurulan İstanbul plakalı araçta uyuşturucu ele geçirildi.

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığın koordinesinde uyuşturucuyla mücadele sürüyor. Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince yapılan çalışmalarda şüphe üzerine İstanbul plakalı araç durduruldu. Araçta yapılan aramada 59 gram metamfetamin ele geçirildi. Araçta bulunan 20 suç kaldı bulunan S.O.(44) ile S.O.(20) gözlem altına alındı. Şüpheli şahıslar sorgularının ardından uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan adli makamlara sevk edilecek.

Paylaş: