Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

‘Sevgi Üniversitesi’nde ilk ders fotoğrafçılık

Gündem Yayın: 21.10.2019 13:31
Yazar:
‘Sevgi Üniversitesi’nde ilk ders fotoğrafçılık

Karabük Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı birimlerden hizmet alan 20 çocuk, “Sevgi Üniversitesi” projesi kapsamında Karabük Üniversitesinde ilk derslerini aldılar.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Sosyal Sorumluluk ve Dayanışma Öğrenci Kulübü ile Karabük Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle oluşturulan “Sevgi Üniversitesi” ilk faaliyetine ‘Fotoğrafçılık’ dersi ile başladı.

KBÜ Sosyal Sorumluluk ve Dayanışma Öğrenci Kulübü öğrencileriyle Karabük Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı birimlerden hizmet alan 20 çocuk, “Sevgi Üniversitesi” projesi kapsamında 8 ay boyunca çeşitli etkinliklerle KBÜ’de bir araya gelecek.

İLK ETKİNLİK ‘FOTOĞRAFÇILIK’ DERSİ OLDU

Hafta sonu KBÜ’de Sosyal Sorumluluk ve Dayanışma Kulübü öğrencileri ile buluşan çocuklar, ilk olarak yerleşkeyi gezdi. Öğrencilere botanik bahçede KBÜ Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü foto – muhabiri Erdal Çıtak tarafından ‘Fotoğrafçılık’ eğitimi verildi.

Eğitimde öğrencilere; fotoğraf makinesine hakim olma, kadraj kurma, fotoğrafçılığın kısa tarihi, otomatik kullanım modu, netlik almanın püf noktaları, enstantene, diyafram ve manuel kullanım ayarları konularında bilgiler verildi.

Aldıkları fotoğrafçılık dersinden oldukça memnun kalan öğrenciler, botanik bahçede bol bol deklanşöre basarak, deneme çekimleri yaptı.

“Sevgi Üniversitesi” projesi kapsamında öğrencilere her hafta sırasıyla; ok talimi, güzel ahlak, film gösterimi, sanat ve deney faaliyeti, helal ve sağlıklı yaşam, peygamberlerin hayatları ve yaşadıkları devirlere bıraktığı izler, güzel ahlak, Türk İslam büyüklerinin hayatları ve yaşadıkları devirlere bıraktığı izler” gibi konularda eğitim verilecek.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Milletvekili Şahin, TBMM’de Partisi Adına Konuştu

Manşet Yayın: 08.05.2024 11:20
Milletvekili Şahin, TBMM’de Partisi Adına Konuştu

AK Parti Karabük Milletvekili Cem Şahin,  6-8 Ekim 2021 tarihlerinde gerçekleşen ve kamuoyunda “Kobani Olayları” olarak bilinen eylemlerle ilgili DEM Parti’nin vermiş olduğu Meclis araştırması açılmasına ilişkin öneri hakkında TBMM Genel Kurulu’nda AK Parti Grubu adına konuştu.

Şahin,, “Kobani” olayları olarak bilinen eylemlerle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Devletin Birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma, adam öldürme, adam öldürmeye teşebbüs, yağma, alıkoyma, alıkoymaya teşebbüs, mala zarar verme, yakarak mala zarar verme, kamu malına zarar verme suçlarından soruşturma başlatıldığını ifade etti.

Ardından Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kamu davası ikame edildiğini aktaran Şahin, şöyle devam etti:

“Dosya kapsamında 108 sanık, 2676 mağdur ve müşteki, 37 maktül bulunmaktadır. Söz konusu olaylar sırasında 435’i sivil, 326’sı güvenlik görevlisi olmak üzere 761 kişi yaralanmış, çok sayıda ev ve işyeri ile okul, kültür merkezi, yurt ve benzeri kamu binaları hasar görmüştür ve anılan dava dosyası derdesttir, yargılaması devam etmektedir.”

“TAKDİR EDERSİNİZ Kİ, BURASI BİR MAHKEME SALONU DEĞİL”

Önergeyle dile getirilen hususların yargılama sürecine ilişkin olduğunu belirten Şahin,  “Savunma hakkının kısıtlandığı, avukatların itirazlarının reddedildiği, mahkeme tarafından usule aykırı işlemler yapıldığı, mahkeme başkanı veya heyetine ilişkin itirazlar ve birtakım değerlendirmeler var. Ve netice itibariyle öneri ile yargılaması devam eden bir davaya ilişkin hukuk dışı uygulamaların tespit edilmesi için Meclis Araştırması talep ediliyor.

Takdir edersiniz ki, burası bir mahkeme salonu değil. Bu hususların hepsi yargılama safhasında, yasal mekanizmalar içerisinde değerlendirilecek ve karara bağlanacak hususlardır” dedi.

“MECLİS ÇATISI ALTINDA BUNU YAPAMAYIZ. YARGILAMA DEVAM EDİYOR”

“Burada iddianameyi tartışacak değiliz, mahkemenin usule ilişkin yapmış olduğu işlemleri tartışacak değiliz. Taraf taleplerini değerlendirecek değiliz. Mahkemenin bu taleplere ilişkin almış olduğu tutumu tartışacak değiliz. Bunu yapamayız. Bunu yapacak olan yargı organlarıdır.” diyen Şahin, şunları kaydetti:

“Varsa birtakım iddia veya itirazlar, bunlar yargı mekanizmaları içerisinde itiraz veya temyiz yoluyla incelenecek konulardır. Meclis çatısı altında bunu yapamayız. Yargılama devam ediyor.

Bu noktada Anayasa’nın 138. maddesini hatırlatmak isterim. Maddenin ilgili fıkrasının ‘görülmekte olan bir dava hakkında Yasama Meclisinde yargı yetkisinin kullanılması ile ilgili soru sorulamaz, görüşme yapılamaz veya herhangi bir beyanda bulunulamaz.’ hükmü karşısında meseleyi yargı organlarına bırakmak gerekiyor. Yargılama safhasına ilişkin birtakım itirazlar var ise bunun değerlendirileceği yer yasama organı değildir.

Bu gerekçelerle öneri aleyhinde olduğumuzu, katılmadığımızı ifade ediyor, Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum.”