Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Safranbolu’da  “bağ bozumu”

Safranbolu Yayın: 14.09.2019 08:15
Yazar:
Safranbolu’da  “bağ bozumu”

Safranbolu ilçesinde yetiştirilen “Çavuş üzümü” bağ bozumu yapıldı.
İlçeye bağlı Yukarıçiftlik köyünde Recep Kartal’a ait bahçede gerçekleşen bağ bozumunda konuşan Safranbolu Kaymakamı Fatih Ürkmezer, üzül rekoltesinde bir düşüş yaşandığını söyledi.
İlerleyen yıllarda rekoltenin yükselmesini umduklarını ifade eden Ürkmezer, çiftçilerin bazı zorluklara rağmen Çavuş üzümünü yaşatmaya çalıştığını belirtti.
Devletin çiftçiler için çeşitli destekler sunduğunu aktaran Ürkmezer, “Bağcılığımızı sürdüren, büyük emek harcayan üreticilerimize teşekkür ediyorum. Üzümlerimiz Safranbolu’nun değerlerinden birisi, bu değerlerimizi geleceğe aktarmak zorundayız. Üzüm kültürü ilçemize ata mirasıdır. İlçemizde neredeyse her evin bahçesinde bir iki bağ görmek mümkündür” dedi.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Alevlerle mücadeleye güç katacaklar

Bolu Yayın: 05.05.2024 04:24
İhlas Haber Ajansı
Alevlerle mücadeleye güç katacaklar

Bolu’da orman yangınlarıyla mücadelede gönüllü olarak yer alacak köylülere eğitim verildi. Muhtemel orman yangınında alevlerle mücadeleye güç katacak vatandaşlar, müdahaleyi nasıl gerçekleştireceklerini uygulamalı şekilde öğrenildi.

Aladağ Orman İşletme Müdürlüğü sorumluluk alanında yer alan orman köylerinde, toplumu orman yangınları konusunda bilinçlendirmek amacıyla başlatılan gönüllü uygulamasına dahil olan vatandaşlara eğitim faaliyeti düzenlendi. Aladağ Orman İşletme Müdürlüğünce düzenlenen teorik ve uygulamalı eğitim, Pelitçik köyünde yapıldı. İşletme Şefi İlker Mali tarafından verilen eğitimlere Gövem, Kuzfındık, Pelitçik, Saccılar ve Sebenardı köylerinden toplam 35 kişi katıldı.

Eğitimde, orman yangınları hakkında genel bilgilendirme, yangınlarla mücadele yöntemleri, kullanılan araç ve gereçler, kişisel koruyucu donanımlar ve iş güvenliği konularında bilgiler verildi. Yangın öncesi ve sonrasında yapılacakla hususların aktarılmasından sonra katılımcılara su tankerlerinin nasıl kullanılacağı uygulamalı olarak anlatıldı. Orman yangınlarının söndürülmesinde en etkili müdahalenin yer ekipleri tarafından yapıldığını ifade eden yetkililer, muhtemel orman yangınları ile mücadelede yer ekiplerine katılacak ve destek olacak orman yangınları gönüllüsü vatandaşların eğitimlerinin, belli aralıklarla yıl boyunca devam edeceği belirtti.