Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

SAFRAN TARIMINDA BİR İLK

Safranbolu Yayın: 08.07.2019 14:01
Yazar:
SAFRAN TARIMINDA BİR İLK

Safranbolu İlçe Tarım ve Orman  Müdürlüğü teknik personelleri tarafından tasarlanan ve özel olarak yaptırılan ülkemizde ilk olma özelliğine sahip Safran Söküm Makinesi, Safran Soğanı Selektör Makinesi ve Safran Dikim Makinesi tarıma kazandırıldı

Safranbolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından; ilçeye adını veren SAFRAN bitkisinin üretiminde iş gücünü azaltmak, üretim maliyetini düşürerek üretim alanlarını artırmayı amaçlayan, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) 2018 Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında desteklenen “Dünya Miras Kentinin Kırmızı Altını Safran” projesi kapsamında Safranbolu  İlçe Tarım ve Orman  Müdürlüğü teknik personelleri tarafından tasarlanan ve özel olarak yaptırılan ülkemizde ilk olma özelliğine sahip SAFRAN Söküm Makinesi, Safran Soğanı Selektör Makinesi ve SAFRAN Dikim Makinesi tarıma kazandırıldı.

Başlıksız 4 kopya 6

Alınan makineler ile SAFRAN Soğanı söküm ve selektör işlemleri SAFRAN üretim sezonunun açılmasıyla beraber kullanılmaya başlanılacağı belirtildi. TAMAMEN YERLİ

Safranbolu İlçe Tarım Müdürlüğü teknik personelince tasarlanan ve yaptırılan SAFRAN Soğanı Selektör makinesi ilk olma özelliğinin yanı sıra, SAFRAN ekimi yapan diğer üreticiler tarafından da tercih sebebi olacak.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Gıda yönetmeliğine uymayan işletmelere 8,3 milyon TL ceza

Ekonomi Yayın: 06.05.2024 04:24
İhlas Haber Ajansı

SAMSUN (İHA) – Samsun’da gıda denetimlerinde kurallara uymayan 215 işletmeye 8 milyon 298 bin TL idari para cezası uygulandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Samsun Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından 2023 yılında toplam 22 bin 165 denetim gerçekleştirildi. İl genelinde bulunan bin 398 kayda ve onaya tabi gıda üretim yeri, 6 bin 37 gıda satış yeri, 4 bin 711 toplu tüketim yeri ve 604 de kayda ve onaya tabi yem satış yerlerinde yapılan 22 bin 165 adet denetimden 2 bin 54 adet numune alındı. Alınan numuneler neticesinde kurallara uymayan veya gerekli şartları taşımayan 215 işletmeye 8 milyon 298 bin 389 TL idari para cezası kesildi.

Paylaş: