Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Mursi için KBÜ’de gıyabi cenaze namazı kılındı

Gündem Yayın: 18.06.2019 14:05
Yazar:
Mursi için KBÜ’de gıyabi cenaze namazı kılındı

Mısır’ın demokratik yöntemlerle seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için Karabük Üniversitesi Camisi’nde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Diyanet İşleri Başkanlığınca ülke genelindeki tüm il ve ilçe müftülüklerine gönderilen yazı sonrası, Muhammed Mursi’nin vefatı nedeniyle camilerde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Karabük Üniversitesi Camisi’nde de öğle namazının ardından mahkeme salonunda hayatını kaybeden eski Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için gıyabi cenaze namazı kılındı.

MAHKEME SALONUNDA VEFAT ETTİ

Muhammed Mursi, 2011’de Mısır’ın eski Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’i istifaya zorlayarak halk devriminin ardından 2012’de ülke tarihinde demokratik yollarla göreve gelen ilk Cumhurbaşkanı olmuştu.

Cumhurbaşkanı Mursi, 3 Temmuz 2013’te dönemin Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkan Abdülfettah Es-Sisi tarafından yapılan askeri darbenin ardından evinden gözaltına alınarak cezaevine konulmuştu.

Duruşmalara cam kafes içerisinde katılan 67 yaşındaki Mursi, “casusluk” suçlamasıyla yargılandığı mahkeme salonunda dün (17 Haziran 2019) vefat etmişti.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Ahşap ev alevlere teslim oldu

Gündem Yayın: 06.05.2024 12:36
İhlas Haber Ajansı

Karabük’ün Eflani ilçesinde çıkan yangında 2 katlı ahşap ev alevlere teslim olarak küle döndü. Eflani Orman İşletme ekiplerinin hızlı müdahalesi ile alevler diğer evlere sıçramadan kontrol altına alınarak söndürüldü.

İlçeye bağlı Ovaçalış köyünde İlyas Can’a (52) ait evin ahır kısmın da elektrik aksamından kaynaklı yangın çıktı. Dumanların yükseldiğini gören köylülerin ihbarı üzerine Eflani Orman İşletme Müdürlüğüne ait arazözlerin yanı sıra Eflani ve Safranbolu belediyeleri ait itfaiye ekipleri ile jandarma ekipleri sevk edildi.

Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin hızlı müdahalesi ile alevler diğer evlere sıçramadan kontrol altına alınırken, itfaiye ekiplerinin de bölgeye ulaşması sonrası alev topuna dönen 2 katlı ev yanarak kullanılmaz hale geldi. Ekiplerin yaklaşık 2 saatlik çalışmasıyla alevler diğer ahşap evlere sıçramadan söndürüldüğü yangın sonra Jandarma ekipleri inceleme başlattı.

Paylaş: