Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Mühendislik Fakültesi’nde bitirme projeleri sergilendi

Gündem Yayın: 03.05.2019 13:49
Yazar:
Mühendislik Fakültesi’nde bitirme projeleri sergilendi

Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği, Otomotiv Mühendisliği ve Raylı Sistemler Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencilerinin bitirme projeleri sergilendi.

Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi fuaye alanında Makine Mühendisliği, Otomotiv Mühendisliği ve Raylı Sistemler Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin çalışmalarından oluşan “Yıl Sonu Bitirme Projeleri Sergisi” düzenlendi.

Sergide yer alan, benzinli go-kart, plastik enjeksiyon makinesi, güneş paneli ve uzaktan kontrol sistemi ile çalışan tren, radyo alıcılı sürat teknesi, lineer hareket eden robot kol, arduino sistemli uzaktan kontrollü araba gibi yaklaşık 200 farklı proje katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü.

Serginin açılışını gerçekleştiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, burada yaptığı konuşmada proje üretmenin ve geliştirmenin önemine vurgu yaparak öğrencilere başarılar diledi.

Proje sergisi hakkında bilgi veren Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bilge Demir, sergide yer alan bir çok projenin TÜBİTAK tarafından desteklendiğini belirtti.

Demir, “Yaklaşık 700 öğrencimizin ortak yaptığı projelerle birlikte toplamda 200’e yakın proje burada sergileniyor.” diye konuştu.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Gümüşhane’de ‘Orman Benim’ etkinliğinde ormanda temizlik

Dünya Yayın: 05.05.2024 08:36
İhlas Haber Ajansı
Gümüşhane’de ‘Orman Benim’ etkinliğinde ormanda temizlik

Gümüşhane’de “Orman Benim” kampanyası çerçevesinde Kent Ormanı’nda düzenlenen etkinlikte çöpler toplandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü tarafından ormanları korumak ve yangınlara karşı alınacak önlemler konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla ülke genelinde gerçekleştirilen “Orman Benim” kampanyası, Gümüşhane’de de Çamlıca Mahallesi’ndeki Kent Ormanı’nda yapıldı. Programa Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, kamu kurum ve kuruluşlarının müdür, yönetici ve personeli ile öğrenciler katıldı. Katılımcılar programda Kent Ormanı’nda yürüyüş yaparak, doğaya zarar verebilecek tüm çöpleri topladı.

Paylaş: