Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Meslek liseliler gönüllere dokunuyor 

Safranbolu Yayın: 18.04.2019 14:27
Meslek liseliler gönüllere dokunuyor 

Milli Eğitim Bakanlığının “Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor” projesi kapsamında, kimsesiz, yaşlı ve engelliler ile ihtiyaç sahibi ailelerin evlerindeki tadilat ve tamirat işleri öğrenciler tarafından yapılıyor.
Safranbolu’da proje kapsamında önce belirlenen kriterlere uygun ailelerin tespiti yapıldı.
Daha sonra, Safranbolu Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşturulan öğrenci grubu, öğretmenleriyle birlikte belirlenen ailelerin ihtiyaçları doğrultusunda, eğitim aldığı bölüme göre çalışmaya başladı. Kimi eskiyen mutfak dolapları yenilirken bazıları dolapların gevşeyen kapakları ve kulplarının tamirini, kimi öğrenciler de elektrik tesisatı ve anahtarların tamir ve bakımıyla ve evin boyasıyla ilgilendi.
Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş projenin okullarda öğrenim gören öğrencilerin sahip oldukları millî, manevî, ahlaki, insanî ve kültürel değerleri geliştirmeleri, yardımlaşma, kardeşlik, merhamet, vicdan, birlik ve beraberlik duygularının pekiştirilmesi amacıyla uygulandığını ifade etti.
Gümüş, “ İlçemiz içinde tespit edilen belirli sayıdaki ihtiyaç sahibi yoksul veya muhtaç durumdaki kişilerin; evlerinin bölümlerinin küçük bakım ve onarımlarının evlerinde bulunan kullanılamaz veya eskimiş durumdaki eşyalarının tamir ya da değişim gerektiren küçük onarımlarının, hayatlarını kolaylaştırıcı bilgilendirme ya da yardımların, onları sevindirecek, mutlu edecek maddi ya da manevi dokunuşlar yapıyoruz. Bu faaliyetler ile gönüllere dokunarak, toplum içerisinde yardımlaşma ve dayanışma duygularının pekiştirerek, gelecek kuşaklara aktarmayı hedefliyoruz. Ayrıca bireylerin mutluluğu hem bizleri hem de öğrencilerimizi ayrıca mutlu ediyor. Projenin hayata geçirilmesinde desteklerinden dolayı Safranbolu Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer başta olmak üzere tüm idareci ,öğretmen ve öğrencilere teşekkür ediyorum” dedi.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Büyükşehirden Çal Mağarası açıklaması

Dünya Yayın: 08.09.2024 04:52
İhlas Haber Ajansı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile AFAD ekipleri Çal Mağarası’nda meydana gelen sel ve su taşkınlarına anında müdahalede bulunarak bölgede mahsur kalan vatandaşları kurtardı.

Doğu Karadeniz’in ve Trabzon’un en önemli turizm destinasyonları arasında yer alan Düzköy İlçesi’ndeki Çal Mağarası girişinde meydana gelen sel ve su taşkınları nedeniyle ziyaretçiler içeride mahsur kaldı. Süratle mağaraya ulaşan itfaiye ve AFAD ekipleri, hayati tehlike yaşamayan ancak mağara girişindeki su taşkınları sebebiyle dışarıya çıkamayan vatandaşları güvenli şekilde tahliye etti.

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Çal Mağarası’nda meydana gelen sel ve su taşkınlarının ardından İtfaiye ve AFAD ekiplerimiz bölgeye yönlendirilmiştir. Ekiplerimiz başarılı bir operasyonla vatandaşlarımızı güvenli şekilde bulundukları yerden çıkarmıştır. Vatandaşlarımızın sağlık durumlarında herhangi bir olumsuzluk yoktur. Bölgede ekiplerimizin çalışmaları sürüyor. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” denildi.

Nöbetçi Eczaneler

Gülşen Eczanesi
Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331

Mutlu Eczanesi
Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Asuman Eczanesi
Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Gökçe Eczanesi
Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455