Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

ADD SAMSUN ŞUBESİ VE 5’NCİ KARADENİZ KİTAP FUARI-SAMSUN

Köşe Yazıları Yayın: 25.02.2019 10:43

22-23 Şubat tarihlerinde ADD Samsun Şubesinin davetlisi olarak Samsun’daydım. 5’nci Karadeniz Tüyap Kitap Fuarında benim için düzenledikleri imza günlerine katıldım.

Öncelikle hemen şunu ifade etmeliyim ki, geçen yılda katılmış olduğum bu fuar etkinliği bu yıl da aynı coşkuya, aynı yoğunluğa sahne oldu…

Pırıl, pırıl bakışlarıyla geleceğimizin teminatı çocuklarımızın, gençlerimizin kurulu kitap stantları arasında koşuşturmaları görülmeye değerdi.

Başlıksız 1 kopya 20

Kimileri öğretmenlerinin nezaretinde sınıfça, kimileri sınıf arkadaşlarıyla, kimileri ise anne ve babalarıyla birlikte gelmişler; almak istedikleri kitaplara ulaşmanın mutluluğu ile fuar alanında çok güzel görüntüler oluşturdular.

Hele bir de hayranı oldukları yazarların imza günlerine, konuşmacı oldukları salonlardaki katılımcıların görüntülerine baktığımızda; evet, bu kitap fuarları amaçlarına ulaşıyor, yılın birkaç gününde dahi olsa çevresine ilmin/bilimin ışığını saçıyor demek en doğru tespit olacaktır.

Böylesine önemli ışığı sadece bu fuar görüntüleri değil, bu fuara katılımlarıyla gönülleri bulundukları şehre hizmet aşkıyla dolu dernekler, sivil toplum kuruluşları da saçmakta, özellikle çocuklarımıza, gençlerimize yönelik hizmetleriyle öne çıkmaktadırlar.

Bu derneklerin başında ADD Samsun Şubesi gelmektedir. 2017 Mayıs’ında bu derneğimizin öncülüğünde Samsun Tekkeköy Büyüklü İlk Öğretim Okulunda açmış olduğum/uz kütüphane sonrasında beni gönül dostları olarak kabul eden bu güzide derneğin bu yılda kitap fuarında açmış olduğu standına katılarak kitaplarımı imzaladım.

Hemen şunu belirtmeliyim ki, bu iki gün boyunca ama aslında fuar günleri boyunca ADD Samsun şubesinin standı ziyaretçileriyle doldu taştı.

Kimi dostlar bana kitaplarımı imzalattılar, kimi ziyaretçiler Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ait objeleri alarak; hem Atamıza olan sevgilerini gösterdiler, hem de her yıl bu güzide derneğin vermiş olduğu burslara katkı yapmış oldular.

ADD Samsun şubesi gerçekten de Karadeniz bölgesinde bir yıldız gibi parlamaktadır. Bu şubeyi tanıdığım ilk günden beri izlediğim şube başkanı Sn. Dr. Işık Özkefelive ekibi heyecanını hiç kaybetmeden Büyük Önder Atatürk’e olan bağlığını her etkinliğe taşıyarak onun ışığı ile etrafını aydınlatmaya devam etmekte, inanılmaz bir enerji ile gençlere örnek olmaktadır.

Yüreği hizmet aşkıyla, pozitif bilimle, vatan sevdasıyla dolu Sn. Özkefe’liyi;bu aydınlık yolda yalnız bırakmayan yönetim kurulu üyelerini ve de özellikle gençlik kolları yönetimini, üyelerini canı gönülden kutluyorum.

Atamızla özdeşleşmiş olan güzel Samsunumuz, böylesine özel bir derneğe sahip olmakla övünmelidir. Onlar hiçbir karşılık beklemeden, büyük bir özveriyle çalışmalarına devam etmektedirler.

Bu yıl bilindiği üzere Büyük Atatürk’ün Samsuna çıkarak başlatmış olduğu milli mücadelemizin 100’ncü yıl dönümüdür.

Bu özel yıldönümü hiç şüphesiz başta Samsun olmak üzere, tüm yurtta o güne yakışan etkinlikler ve büyük bir coşku ile kutlanacaktır.

Tabii ki, Samsunda yapılacak etkinliklerde ADD Samsun şubesi de görev alacak, Atamıza layık çok özel etkinliklere imza atacaktır. Şimdiden onlara başarılar diliyorum.

İyi ki oradasınız, teşekkürler ADD Samsun, teşekkürler Değerli Başkan Sn. Dr. Işık Özkefeli. İyi ki varsınız.

Hepinizi sevgiyle selamlıyorum.

 

Atilla Çilingir

www.atillacilingir.com

25 Şubat 2019

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

OMÜ ile Kilis 7 Aralık Üniversitesi arasında iş birliği anlaşması

Eğitim Yayın: 05.05.2024 04:00
İhlas Haber Ajansı
OMÜ ile Kilis 7 Aralık Üniversitesi arasında iş birliği anlaşması

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (OMÜ-TTO) ile yeni bir teknoloji transfer ofisi kurulan Kilis 7 Aralık Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı.

OMÜ Rektörlük binasında düzenlenen törenle protokol metnine OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal ile Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun imza attı. Törene OMÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Selim Eren ve Prof. Dr. Murat Terzi de katıldı.

İmzalanan anlaşmayla karşılıklı olarak üniversite-sanayi iş birliklerinin kurulması, girişimcilik, AR-GE, inovasyon ve sosyal kalkınma gibi alanlarda ortak faaliyetler ve projelerle ilgili etkinliklerin düzenlenmesi hedefleniyor.

Bir yıl geçerli olacak protokole göre, herhangi bir üniversite bünyesinde hazırlanacak araştırma projelerinin tarafların faaliyet ve ilgi alanına girmesi durumunda, söz konusu projenin taraflarca müşterek olarak yürütülmesini sağlamak amaçlanıyor. Bilgi alışverişi amacıyla uzmanların karşılıklı olarak ilgili birimlerde seminerler vermesi ve uygulamaya yönelik konuları aktarmak üzere derslere katılması da hedefleniyor.

Her iki üniversitenin öğrencilerine staj imkânı tanınmasını da amaçlayan protokolle lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin de istihdam edilmesi planlanıyor. Anlaşmayla ayrıca OMÜ’nün geliştirdiği Jobsocial Mobil Uygulaması ile uzmanlık ve staj konularında bilgi aktarımında bulunmak da hedefler arasında yer alıyor.

Rektör Ünal: Üniversiteler arasındaki iş birliğini daha da güçlendirerek kalıcı etkiler oluşturmak istiyoruz.

İmza törende değerlendirmelerde bulunan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Önceki yıllarda iki üniversite arasındaki iş birliği, eğitimden ar-geye pek çok alanda fayda sağladı. Bugün ise Teknoloji Transfer Ofisleri (TTO) üzerinde bu iş birliğini daha da güçlendirerek kalıcı etkiler oluşturmak istiyoruz. Bu nedenle güçlü bir yapıya kavuşmuş olan OMÜ-TTO ile yeni kurulan KİYÜ-TTO arasında bir iş birliği başlatacağız. Bu iş birliği, tecrübe paylaşımı ve süreç yönetimi üzerine olacak. Amacımız, üniversitelerimizdeki uzmanların sektörün ihtiyaçlarını karşılaması için ortak bir cevap bulmalarını sağlamak. Bu, sektörde tanınan uzmanlarımızın yetiştirilmesine ve öğrencilerimizin staj, iş bulma ve tecrübe kazanma olanaklarının artmasına katkı sağlayacak” ifadelerini kullandı.

“İki üniversitenin farklı bölgelerde olmasını bir dezavantaj olarak görmüyoruz”

Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, “İki üniversitenin farklı bölgelerde olmasını bir dezavantaj olarak görmüyoruz; aksine bölgeden gelen öğrencilerimizin ciddi bir potansiyeli var. Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa gibi şehirlerden gelen öğrencilerimiz bulunmakta. Dolayısıyla bu anlaşma sadece resmî kurumlara değil aynı zamanda bölgeye ve bölge halkına da katkı sağlayacak. Bizim ürettiğimiz ve geliştirdiğimiz % 100 yerli ve millî bir uygulama olan Jobsocial da uygulama marketlerinde yerini aldı. Üretilen bu platform, üniversitelerimizdeki imkânları sektörle birlikte paylaşmamızı sağlayacak. Gelecekte daha verimli ve etkili projelere de imza atmayı umuyoruz” dedi.

Rektör Karacoşkun: “Üniversitemizin TTO’sunu kurarken OMÜ’nün bilgi birikiminden ve tecrübesinden faydalanmak bizi memnun ediyor”

TTO kurulumunda OMÜ’deki bilgi birikiminden ve deneyimlerinden yararlandıklarını belirten Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun ise “Kilis 7 Aralık Üniversitesi olarak Yükseköğretim Kurulu Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar ve Yükseköğretim Kurulu üyelerinin destekleriyle teknoloji transfer ofisimizi kurduk. Ancak teknoloji transfer ofislerini geliştirmek, belli bir süreç gerektirir. Bu süreçte ekibimizle birlikte büyük bir gayretle çalışıyoruz. OMÜ’nün bu alandaki deneyimlerinden faydalanarak, teknoloji transfer ofisinin yönetiminde yer alan arkadaşlarımızın ve hocalarımızın diğer süreçlerin yönetiminde iş birliği içinde hareket etmelerinin üniversitemiz için önemli sonuçlar sağlayacağına inanıyorum. Geçmişte farklı alanlarda başlayan iş birliklerinin bu alanda da devam etmesi, OMÜ’nün uzun yılların birikimiyle oluşturduğu tecrübenin, birikimin ve deneyimin genç bir üniversite olarak bizim yeni süreçlerimize katkı sağlaması bizi memnun ediyor” diye konuştu.

İmza töreni hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.