Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Vali plastik şişeleri alıp bez çanta dağıttı

Gündem Yayın: 29.01.2019 14:16
Yazar:
Vali plastik şişeleri alıp bez çanta dağıttı

Karabük Valisi Fuat Gürel, meydanda halka bez torba dağıttı. ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında düzenlenen etkinlik kapsamında uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlardan 20 dakikada 11 bin plastik şişe toplanarak, bez çanta verildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen “Sıfır Atık Projesi” kapsamında pilot bölge seçilen Safranbolu ilçesinde, bez torba dağıtımı yapıldı.
Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen etkinlikte, Karabük Valisi Fuat Gürel, Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer, İlçe Emniyet Müdürü Osman Gül, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen, plastik şişe getiren vatandaşlara bez çanta dağıttı.
Karabük Valisi Fuat Gürel, uzun kuyrukların oluştuğu etkinlikte vatandaşların ilgisinin yüksek olmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Karabük’ü ziyareti sırasında Safranbolu’yu pilot bölge seçtiğini hatırlatan Vali Gürel, “ Safranbolu’nun pilot bölge seçilmesinde tarihi geçmişinin ve bütüncül korunmasının ön planda olduğunu düşünüyoruz. Burada özellikle Kaymakamımızın yaptığı projenin de çok etkili olduğunu düşünüyoruz. Geçmiş günlerde marketlerde naylon poşetlerin ücretli olması, bunun yanında da bez poşetlerin kullanılmasıyla alakalı kampanya başlatılmıştı. Kaymakamımızın yapmış olduğu projeyle bu kampanyaya destek verilmiş oldu.” dedi.
Kampanyaya destek verdiklerini ve bu duyarlığa ortak olduklarını da kaydeden Gürel, “Halkımızın çok yoğun bir teveccühü var. İnşallah bütün illerimize, ilçelerimize örnek olur. Hem çevre duyarlılığımız artar hem çevreye olan katkımız artar hem de doğada kaybolması yüz yıllar alan materyallerden kurtulmayla alakalı başlangıç olur. 15-20 dakikada 11 bin pet şişe toplamış olduk. Büyük bir rakam. İnşallah bundan sonraki süreçte de pet şişelerin kullanılmasını önlemek adına güzel projeler başlatılır.” diye konuştu.
Safranbolu Kaymakamı Ürkmezer de Safranbolu’nun ‘Sıfır Atık Projesin’de pilot bölge olmasından sonra çalışmaların arttığını belirterek, vatandaşların duyarlılığını artırmak için plastik şişe toplamaya devam ettiklerini kaydetti.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

İlhan Palut: “Tüm sorumluluğum Rizespor’u ligde en başarılı yerde bitirtmek”

Spor Yayın: 04.05.2024 04:48
İhlas Haber Ajansı
İlhan Palut: “Tüm sorumluluğum Rizespor’u ligde en başarılı yerde bitirtmek”

Çaykur Rizespor’un teknik direktörü İlhan Palut, “Tüm sorumluluğum Rizespor’u ligde en başarılı yerde bitirtmek” dedi.

Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında yarın deplasmanda Beşiktaş ile karşılaşacak Çaykur Rizespor’da Teknik Direktör İlhan Palut, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Gerekli transferlerle ve takımdaki oyuncularla bu sezona başlayarak kemik bir kadro yapılanması oluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Palut, “Bir alt ligden çıkarken bu takıma 25 transfer yaparak takımı değiştirelim. Yeni bir takım kuralım stratejisi ile yola asla çıkmadık. Var olan oyuncularımızın bir kısmı ile yola devam ettik. Amacımız gençlerden oluşan ve gelecekte de kemik bir kadro oluşturmaktı. Bunu sürdürülebilir hale getirmek istedik. Bunun belli başlı riskleri vardı. Dönem dönem çok güzel periyotlar yaşadık, dönem dönem istemediğimiz sonuçlar oldu. Rizespor takımı her sezon yapboz gibi yeni kadro oluşumundan daha istikrarlı bir yapıya gitmekti amacımız. Bugün itibariyle daha iyi olabilirdik ama kabul edilebilir bir sezon geçiriyoruz. Hala en iyisi için savaşmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“Ankaragücü maçını kazanmalıydık”

Beşiktaş maçının kendileri için zor geçeceğini belirten İlhan Palut, “İki hafta önce daha avantajlı bir durumdaydık. Bugün son 4 maç var. Bir adım dezavantajlı duruma düştük. Bundan iki hafta sonra ne hale geleceğini bilemeyiz. Herkes puan olarak çok yakın durumda. Ankaragücü maçını kazanmalıydık. Bizim için iki puan çok önemliydi. Yeni duruma konsantre olacağız. Geri kalan maçlarda hata yapma olasılığımız az. Beşiktaş maçı da bunlardan bir tanesi. Doğal olarak zor bir maç oynayacağız. Beşiktaş’ın tekrar üzerinde bulunan negatif havayı dağıtmak adına reaksiyon gösterecek. Biz de her zaman ki gibi futbol oynamaya çalışacağız. Oradan güzel bir sonuçla ayrılmak isteyeceğiz. Kendi kredimizi biraz tükettik” ifadelerini kullandı.

“Tüm sorumluluğum Rizespor’u ligde en başarılı yerde bitirtmek”

Rizespor ile ligi en iyi yerde bitirmek istediklerini söyleyen Palut, “Beşiktaş ile bir maçımız var. Ona hazırlanıyoruz. Sadece Rizespor’un Beşiktaş deplasmanında en başarılı nasıl olunur günün konusu bu. Bu iş yükseldikçe zor. Baskı arttıkça daha da zor. Hiçbir göreve talip değilim. Ben talip olmam. En zor görev hangisi ise ben ona hazırım. Beni acaba şurası ister mi gibi bir telaşım yok. Bugün Rize’de üretebiliyorum. Bugün tüm konsantremle Rizespor’u yönetiyorum. Tüm sorumluluğum Rizespor’u ligde en başarılı yerde bitirtmek” dedi.