Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Keltepe Kayak Tesisi Paylaşılamıyor

Gündem Yayın: 24.01.2019 14:19
Yazar:
Keltepe Kayak Tesisi Paylaşılamıyor

Keltepe Kayak Tesislerinin yapım hikayesi ile ilgili olarak  sosyal medyadan yapılan paylaşımlar oldukça dikkat çekiyor.  Yapılan paylaşımlara bakıldığında Tesisin yapımında hemen hemen emeği geçmeyen yok gibi. Karabük’ün eski Belediye Başkanı Hüseyin Erer de Tesisin yapımında emeğinin olduğunu belirterek,  Karaağaç Köyünün eski Muhtarını da buna şahit gösterdi

Başlıksız 3 kopya 16

 

2016 Yılında da yapım çalışmalarına başlanan Keltepe Kayak Tesislerinin bugün bitme noktasına gelmesinden sonra yapım hikayesi ile ilgili olarak bazı kesimler tarafından  sosyal medyadan yapılan paylaşımlar  bir sahiplenme algısı oluşturdu.

Karabük’ün eski Belediye Başkanı ve halen Belediye Başkanları Birliği Genel Başkanlığı görevini yürüten  Hüseyin Erer de sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak  “Ben yaptım demiyorum ama, 1998 yılında, tam 21 yıl önce Karaağaç Muhtarı Dursun Acar’la birlikte bu büyük proje için düğmeye basmıştık” dedi.

Yapılan Kayak Tesislerinin bir türlü paylaşılamadığını ve herkesin bir tarafından tutarak benim eserim dediğini ifade eden Erer, bu tesisin yapımında kendisinin de emeğinin olduğunu belirterek, sosyal medyadan şu açıklamayı yaptı

Değerli hemşerilerim Karabük’ümüzde yapılan kayak tesisleri bir türlü paylaşılamıyor. Herkes bir tarafından tutup benim eserim diyor. Biraz uzun olacak ama kayak tesislerinin yapılış sürecini şahitler göstererek  anlatmaya çalışacağım. 1998 yılında Karaağaç köyünde olan ve metruk hale gelmiş olan orman işletmesinin tesislerini elden geçirerek hem misafirhane hem de mesire alanı haline getirdik o zamanki Karaağaç muhtarı Dursun Acar’dı kendisi ile oturup Karaağaç köyü ve çevresinin gelişmesi için ne yapabiliriz diye bir dizi toplantı yaptık ve yapılan misafirhane ve tesislere önemli insanları tesislere davet edip bölgeyi ve Sorgun yaylasından başlayan alana kayak tesislerinin yapılabileceği alanı bu kişilere gösterip bu alana kayak tesisleri yapılmasını temin etmeye karar verdik ve öncelikle dönemin Valisi Cemal Ayman ve il müdürlerini davet etmek oldu vali ve daire müdürleri ile birlikte Keltepe’nin zirvesine çıktık. Bu arada dönemin spor müdürü Şafak Arar ile Valinin koruması ormanda kayıp oldular ve gece 03 de Yenice orman işletmesine iş yapan Yeniceli kesimcilerin çadırlarına ulaşarak kurtuldular bu durum yerel basına da yansıdı ardından yerel ve ulusal basının değerli temsilcilerini siyası karar vericileri bölgeye getirerek konuyu Karabük’ün gündemine getirdik daha sonra Vali talimatıyla özel idare kayak tesislerinin yapılacağı alan orman teşkilatından istendi

konunun tarafımızca takibi ile tahsis gerçekleştirildi. Yine Vali talimatı ile kayak federasyonuna müracaat yapıldı ve üç yıl süre ile kış aylarında kar ölçümü yapıldı bu kişilerin alan ulaştırılması hususunu orman işletme müdürü olarak biz sağladık sonuçlar olumlu çıkınca Vali talimatı ile spor müdürlüğü yatırım programına konuldu. 2002 seçimlerinde AK Parti aday adayı olduğumda kamuoyuna açıkladığım en önemli projelerin arasında kamuoyuna sunmuştum ve daha sonraki süreçlerde sürekli takibimizde olmuştur. Milli Parklar genel müdürlüğünde daire başkanı iken bu projenin tamamlayıcısı olarak Aladağ bölgesine A tipi mesire alanını yatırım programına aldırmıştım.

Arkadaşlar bu tesisleri ben yaptırdım demiyorum ancak birilerinin kamuoyunda paylaştığı gibi olmadığını anlatmak için bu paylaşımı yapıyorum şu ana kadar yazdıklarım bizim açımızdan yalnızca beşte biridir çok uzayacağı için gerisini yazmıyorum. Anlattıklarımın şahitleri Karaağaç köyü muhtarı Dursun Acar ve kooperatif başkanları, Vali Cemal Ayman ve koruması şahsım ve misafirimiz olarak Karaağaç’a gelen basın mensupları, siyasetçiler ve tüm misafirlerdir bu tesislerin yapımında bu noktaya gelmesinde emeği geçen başta dönemin elektrik idaresi müdürü İbrahim Günaydın ve Karaağaç köyü muhtarı Dursun Acar olmak üzere herkese teşekkürlerimi arz ediyorum saygılarımla..”

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

‘Obezite, psikolojiyi olumsuz etkiliyor’

Sağlık Yayın: 05.05.2024 00:48
İhlas Haber Ajansı
‘Obezite, psikolojiyi olumsuz etkiliyor’

Obez kişilerin psikolojik ve ruhsal huzur açısından risk altında olduklarını belirten Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Recep Aktimur, “Birçok hastamız bu dönemlerde kilo almakta ve yaşanılan sorunlar nedeniyle kilo verememektedir. Bu kişilerde ilerleyen dönemde obezite ve psikolojik sorunlar iç içe geçmekte ve birçok hastamızda iş ve sosyal yaşamda ciddi bozulmalar görülmektedir” dedi.

Liv Hospital Samsun Genel Cerrahi Kliniği’nden Prof. Dr. Recep Aktimur, obezitenin psikolojiyi olumsuz etkilediğine dikkat çekti. Kendi deneyimlerini aktaran Prof. Dr. Aktimur, “Bizim kendi deneyimlerimizde gördüğümüz, kişilerin psikolojik olarak kendilerini boşlukta hissettikleri zamanlarda kilo almaya eğilimli olduğudur. Birçok hastamız bu dönemlerde kilo almakta ve yaşanılan sorunlar nedeniyle kilo verememektedir. Bu kişilerde ilerleyen dönemde obezite ve psikolojik sorunlar iç içe geçmekte ve birçok hastamızda iş ve sosyal yaşamda ciddi bozulmalar görülmektedir” diye konuştu.

“Obez kişiler psikolojik ve ruhsal huzur açısından risk altında”

Obez kişilerin psikolojik ve ruhsal huzur açısından risk altında olduklarını dile getiren Prof. Dr. Aktimur, “Obez bireylerde sosyal izolasyon oluşur ve bu durum obezitenin geri dönüşümsüz hale gelmesine yol açar. Obez bireyler hem fiziksel olarak hem de çok yüksek oranda görülen depresyon nedeniyle günlük işlerini yapmakta zorlanırlar, çabuk yorulurlar, kişisel bakımlarını yapmak bile onlar için çok zorlaşır. Diğer yandan obeziteye bağlı gelişen kronik hastalıklar, bireyleri bir çıkmaza sürükler ve birçok insan bu kısır döngü içinde kendine güvenini kaybeder” şeklinde konuştu.

“Obezite ameliyatı olduktan sonra psikolojik durum”

Obezite ameliyatlarından sonra kilo verme sürecinin başladığını ve uzun süre devam ettiğini belirten Prof. Dr. Aktimur, şu bilgileri paylaştı:

“Ameliyat edilen hastaların çoğunda obezite nedeniyle gelişen depresyon bulunduğundan ameliyat sonrasında kilo verme sürecinde hızlıca depresyonun gerileyeceği düşünülse de, durum her zaman bu şekilde seyretmeyebilir. Bu dönemde kilo veriyor olmanın oluşturacağı pozitif etki, ameliyat sonrası dönemde aslında önceden bir nevi tedavi yerine geçen yemek yeme alışkanlıklarının değişmesi ile negatif yönde etkilenebilir. Bu yüzden ameliyat için uygulanacak prosedürün yemek yeme konforunu çok bozmayacak şekilde seçilmesi ve hastalara cerrahi tarafından geniş destek verilmesi çok önemlidir. Biz kendi hastalarımızda uyguladığımız ‘Hızlandırılmış iyileşme protokolleri’ ile hasta konforunu artırarak, ‘liberal beslenme önerileri’ ile hastalarımızın bu süreci daha rahat geçirmesini sağlayarak ve onlara her an kendilerini koruyan ve sarmalayan bir aile içinde olduklarını göstererek bu dönemi çok daha rahat atlatmaktayız. Bu yaklaşım ile hastalarımızda ameliyat sonrası dönemde çok daha az depresyon gözlemlemekte ve mutluluk düzeyinin arttığını deneyim etmekteyiz.”

“En iyi psikolojik destek, hastaların uzman hekime rahat ulaşabilmesidir”

Doktora ulaşmanın hasta tarafından önemine değinen Prof. Dr. Aktimur, “Biz kendi protokolümüzde uyguladığımız ve çok başarılı sonuçlar elde ettiğimiz şekilde en iyi psikolojik desteğin, hastaların kendilerini ameliyat eden cerraha çok rahat ulaşabilmeleri olduğunun farkındayız. Doktorları ile olan sıkı ve pozitif bağlantıyı önceden ameliyat ettiğimiz hastalarımızla aralarında kurduğumuz aktif sosyal portallarla desteklemekteyiz” ifadelerini kullandı.