Karabük Postası tarafından
26 Ağustos, 2014 10:45 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Atatürk’ün Zonguldak Gelişi, Denize Karanfil Bırakılarak Kutlandı

ZONGULDAK Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Zonguldak'a gelişinin 83'üncü yıl dönümü, törenle kutlandı. Atatürk'ün ilk ayak bastığı noktadan denize karanfil bırakıldı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Zonguldak'a gelişinin 83'üncü yıl dönümü kutlamaları başladı. Atatürk'ün şehre girdiğinde ilk ayak bastığı noktadan denize karanfil bırakıldı. Valilik önündeki törene Garnizon Komutanı Tuğgeneral Birol Şimşek, Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç ve Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve protokol üyeleri katıldı. Çelenk sunumu, halk oyunları gösterisi ve okunan şiirlerin ardından Tuğgeneral Birol Şimşek, Ekrem Aylanç ve Muharrem Akdemir, Atatürk'ün ilk ayak bastığı Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi'ne ait lokalin yanındaki iskeleden denize karanfil bıraktı. Deniz polisleri de botla getirdikleri Türk bayrağını protokoldekilere teslim etti. Törende konuşan Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, “Bugün Cumhuriyetimin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün kentimize gelişinin 83. yıl dönümünü coşkuyla kutluyoruz. Atatürk, Zonguldak'a geldikten sonra maden ocaklarının işleyişini incelemiş olup, talimatlarıyla havzanın gelişmesine ve mevcut yapısında büyük değişikliklere yol açılmasını sağlamıştır. Maden ocaklarında çalışan işçilerin sosyal güvencelerinin artırılması, çalışma koşulları ve saatlerinin iyileştirilerek denetim altına alınması, ilk işçi haklarını koruyan teklifin kanunlaşarak yürürlüğe girmesi gibi bir dizi yeniliğin ardından yabancıların da havzadan çekilmek zorunda kalmasıyla maden ocaklarımız tamamen millileştirilmiştir” dedi. Törenler akşam saatlerinde yapılacak fener alayı ile devam edecek.
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Mart, 2025 00:15 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te uyuşturucu operasyonunda 1 tutuklama

Karabük’te düzenlenen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan kuşkulu, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Karabük İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat, Narkotik Kabahatlerle Gayret ve Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Ofis Amirliği grupları uyuşturucu tacirlerine göz açtırmıyor. Vilayet merkezinde düzenlenen operasyonda S.Y. isimli şahıs gözaltına alındı. Şüphelinin ikameti, iş yeri ve aracında yapılan aramalarda daralı yükü 0.50 gram bonzai, net yükü 21.13 gram peçeteye emdirilmiş vaziyette 5 modül bonzai, birer adet cam aparat, rulo peçete, şişe saf su, ruhsatsız tabanca, pompalı tüfek, muşta, 3’er adet aseton, tabanca fişeği ve 10 adet kartuş ele geçirildi. Gözaltına kuşkulu, süreçlerinin akabinde sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.