Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Karapınar Köyünde Doğrudan Ekim Sistemi Demonstrasyonu

Gündem Yayın: 20.10.2018 14:03
Yazar:
Karapınar Köyünde Doğrudan Ekim Sistemi Demonstrasyonu

FAO (Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü) tarafından finanse edilen “Bozkır Ekosistemlerinde İklim Değişikliğine Ekosistem Tabanlı Uyum İçin Tarımsal Uygulamalar Projesi” kapsamında Karabük merkez ve ilçelerinde dört adet lokasyonda doğrudan ekim demonstrasyonu planlandı.

Karabük Tarım ve Orman Müdürlüğümüz tarafından yapılan plan dahilinde Konya Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü ve Karabük Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliği ile  Safranbolu İlçesi Karapınar Köyü’nde Gültekin Ünal’a ait tarlada anıza ekim mibzeri ile Araştırma Enstitüsü personeli Bitki Yetiştirme Teknikleri Bölüm Başkanı Rıfat Zafer Arısoy, Ziraat mühendisi İrfan Gültekin ile İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü  teknik personeli gözetiminde macar fiği – tritikale karışımı tohumun ekimi gerçekleştirildi.

 

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da uyuşturucu operasyonu: 3 gözaltı

Gündem Yayın: 05.05.2024 04:48
İhlas Haber Ajansı

Samsun’da narkotik polisi tarafından düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 3 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde uyuşturucu ile mücadele kapsamında çalışma yapan Samsun Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İlkadım ilçesi Kökçüoğlu Mahallesi’nde K.K., A.A. ve Ş.C.D.’nin ikametine operasyon düzenledi. Yapılan aramalarda 441 adet sentetik ecza, 75 adet ecstasy hap, 1 adet pompalı tüfek, 3 adet tüfek kartuşu ve 1 adet hassas terazi ele geçirildi. Olayla ilgili K.K., A.A. ve Ş.C.D. gözaltına alındı. Soruşturma devam ediyor.

Paylaş: