Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Yeşil sahaların Bolt’u olarak bilinen Shelton, ALS hastalığına yakalandı

Spor Yayın: 13.10.2018 12:55
Yazar:
Yeşil sahaların Bolt’u olarak bilinen Shelton, ALS hastalığına yakalandı

Türkiye Spor Toto Süper Lig’de 2011-2013 yılları arasında Kardemir Karabükspor’da forma giyen Luton Shelton, Amyotrofik Lateral Skleroz ( ALS) hastalığına yakalandı.
İki sezon kırmızı-mavili formayı terleten ve hızıyla tüm futbolseverlerin dikkatini çeken Shelton merkezi sinir sisteminde, omurilik ve beyin sapı adı verilen bölgede motor sinir hücrelerinin (nöronlar) kaybından ileri gelen ALS hastalığına yakalandı. Hızı ile Jamaikalı ünlü atlet Usain Bolt’a benzetilen ve Türkiye’yi çok seven Shelton’ın hastalığını eşi Bobbette Shelton açıkladı. Rusya takımı Volga’da 78 numaralı formayı giyerek Karabük sevgisini gösteren Jamaikalı futbolcunun ALS hastalığına yakalandığı haberi ülkesinde ve daha önce oynadığı takımlarda şok etkisi oluşturdu.
Shelton’un hastalığı hakkında eşi Bobbette Jamaika’da bir gazeteye yaptığı açıklamada, “Hayatlarımız onun etrafında dönüyor, çünkü her şeye ihtiyacı var” ifadelerini kullanırken, Jamaikalı futbolcunun babası ALS hastalığı olan biri ile iletişime geçtiğini ve Shelton’a umut vermesi için konuşmasını istediğini belirterek, “O zaman daha umutlu hissediyordu, ama şimdi hastalık daha agresif hale getirdi” dedi.
Luton Shelton’un 2006 yılında formasını giydiği İsveç takımı Helsingborg, sosyal medya hesabında ALS hastalığına yakalanan futbolcu için, “Luton Shelton tedavi edilemez hastalık ALS’ye yakalandı. Dualarımız Luton ve ailesine gidiyor” şeklinde paylaşımda bulundu.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Altın Safran’da 109 Ülkeden Bin 448 Belgesel Yarışacak

Kültür Sanat Yayın: 03.05.2024 14:31
Altın Safran’da 109 Ülkeden Bin 448 Belgesel Yarışacak

Türkiye’nin ve Dünya’nın sayılı festivalleri arasında yer alan Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali’nin 25.si bu yıl 29 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında yapılacak. 26 Nisan itibari ile sona eren başvuruların ardından bu yılki festivalde 109 ülkeden bin 448 belgesel yarışacak.

Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali kapsamında düzenlenen Belgesel Film ve Safranbolu Temalı Belgesel Film Yapım Destek yarışmaları başvuruları sona erdi. 109 ülkeden başvurunun olduğu ve çeyrek asrı devirecek olan festivalde 163’ü Türkiye’den olmak üzere toplam bin 448 başvuru yapıldı. Uluslararası Uzun Metraj Belgesel Film, Uluslararası Kısa Metraj Belgesel Film, Kültürel Miras ve Korumacılık Temalı Ulusal Belgesel Film ve Safranbolu Temalı Belgesel Film Yapım Destek yarışmaları olmak üzere dört farklı kategoride düzenlenecek festivalin ön jürisi, başvurusu yapılan bin 448 belgeselin seçimlerine titizlikle başladı.

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse; ‘’Bu festival sadece sinema endüstrisine değil, aynı zamanda Safranbolu’nun tanıtımına da katkı sağlıyor. Şehrimizin kültürel ve tarihi mirasını uluslararası platformda paylaşmak, turizm potansiyelimizi artırmak açısından son derece önemli. Festival, 25. yılında özel etkinlikler ve gösterimlerle şehre renk katacak ve katılımcıları unutulmaz bir deneyimle buluşturacak. Bu yıl önceki yıllara göre üst düzey bir katılımla 109 ülkeden bin 448 başvuru yapıldı. Bu Safranbolu’nun uluslararası arenadaki yerini güçlendirmeye devam edeceğinin ve festivalimizin bir Dünya markası olmasının göstergesidir” dedi.

  1. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali’nde kategoriler ve dereceye giren yarışmacıların alacağı ödüller ise şu şekilde oluştu;

ULUSARARASI UZUN METRAJ BELGESEL FİLM YARIŞMASI

En İyi Uzun Metraj Belgesel Film Ödülü: 75.000 TL+Altın Safran Ödül Heykelciği

Jüri Özel Ödülü: 35.000 TL+ Altın Safran Ödül Heykelciği

ULUSLARARASI KISA METRAJ BELGESEL FİLM YARIŞMASI

En İyi Kısa Metraj Belgesel Film Ödülü: 50.000 TL+Altın Safran Ödül Heykelciği

Jüri Özel Ödülü: 25.000 TL+Altın Safran Ödül Heykelciği

KÜLTÜREL MİRAS VE KORUMACILIK TEMALI ULUSAL BELGESEL FİLM YARIŞMASI

Süha Arın En İyi Belgesel Ödülü: 50.000 TL+Altın Safran Ödül Heykelciği

SAFRANBOLU TEMALI BELGESEL FİLM YAPIM DESTEK YARIŞMASI

Aytekin Aytekin En İyi Proje Ödülü: 50.000 TL +Altın Safran Ödül Heykelciği