Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

İl Genel Meclisi  Ekim ayı ilk toplantısı yapıldı

Gündem Yayın: 01.10.2018 13:53
Yazar:
İl Genel Meclisi  Ekim ayı ilk toplantısı yapıldı

İl Genel Meclisinin Ekim  ayı toplantılarının ilki dün  İl Özel İdaresi Meclis toplantı salonunda İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Sözen Başkanlığında yapıldı.

Toplantının açılışında konuşan Meclis Başkanı Ahmet Sözen;  “2018 Mali yılı bütçesinin imkan verdiği ölçülerde yapılan programların ve KÖYDES projelerinin eksiksiz tamamlanabilmesi için saha çalışmalarımız yoğun bir şekilde tüm ilçelerimizde devam etmektedir.

Gelinen noktada satıh kaplama 1.kat ve 2.kat asfalt programlarımızla beraber bu yıl uygulamaya koyduğumuz BSK sıcak karışım asfalt çalışmalarımız devam etmektedir.

Yine KÖYDES projeleri kapsamında içme suyu terfi ve isale hatlarının yapımları, depo yapımlarının yanında kilitli parke yapımı çalışmalarımız, kanalizasyon ve fosseptik inşaatı yapımlarımız devam etmekte olup, genel manada bakıldığında bugün itibariyle %80’lik bir uygulanabilirliğe sahibiz.

Diğer taraftan mevcut asfaltlarımızın muhafazası adına planladığımız 8.000 ton rotmiks üretimi ile asfalt yama çalışmalarımızı tüm ilçelerimizde sürdürüyoruz.

Köylerimizden çöp toplama hizmetlerimizin aksatılmadan yürütülmesi için İŞKUR personelimizle azami gayret gösteriyoruz.

Merkez ilçe dahil tüm ilçelerimizde okul binalarından hastane binalarına, sosyal hizmetlerden okullarımızın bakım ve onarıma kadar kamu yatırımları alanında projelerin hazırlanmasından keşif bedellerine, yer tesliminden kontrollük hizmetlerine ve kesin kabulüne kadar görev ve sorumluluk üstlenen İl Özel İdaremizin yükünün ne kadar ağır olduğunun İl Genel Meclisi üyelerimizin her birinin özellikle kendi ilçelerinde vatandaşımıza karşı sorumluluk anlamında işlerinin kolay olmadığı aşikardır.

Sadece belediye mücavir alan sınırları içerisinde yani derli toplu, dar bir alanda vatandaşımıza hizmet sunmakla tüm il sınırları içerisinde Merkez İlçe dahil 6 ilçe, 1 belde ile sadece yol ağı 3.000 km. olan dağınık coğrafi yapıda 278 köy, 868 yerleşim biriminde terfi ve isale hatlarının genellikle orman alanlarında olduğu düşünüldüğünde böylesine geniş bir alanda vatandaşımıza götürülecek hizmetin kıyaslanması durumunda İl Genel Meclisi üyelerimizin yatırımların planlanmasında ve takibinde görev ve sorumluluğunun ne denli zor olduğu anlaşılacaktır.

Böylesine geniş sorumluluk alanındaki problemlerin çözümünde kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın ve muhtarlarımızın bize olan desteğini her zaman hissediyoruz ve bize gösterilen teveccühe layık olmaya çalışıyoruz” dedi.                                             

         

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Giresun’un köyünden 50 ülkeye meyveli soda ihraç ediyorlar

Ekonomi Yayın: 06.05.2024 00:24
İhlas Haber Ajansı
Giresun’un köyünden 50 ülkeye meyveli soda ihraç ediyorlar

Giresun’un 200 nüfuslu İnişdibi köyü meyve aromalı maden suyu üretimi ile dikkat çekerken, yöredeki fabrikada işlenen meyveli sodalar dünyanın 50 ülkesine ihraç ediliyor.

Giresun’un İnişdibi köyünde şifalı olarak bilinen kaynak suyun ekonomiye kazandırılmasıyla başlayan hikayeyi anlatan Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Freşa Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, bugün 200 nüfuslu bir köyden 50 ülkeye ihracat yaptıklarını söyledi.

Gıda toptancılığı yaparken, markalarının doğuşunun bir sohbet ortamında başladığını anlatan Hasan Çakırmelikoğlu, “Bizim asıl işimiz gıda toptancılığı yapmaktı. 1997 yılında bir sohbet ortamında konuşurken yöremizde bir şifalı su olarak bilinen İnişdibi maden suyunu satın alma fikri ortaya çıktı. Yapılan incelemelerde mineral bakımında İnişdibi maden suyu dünyanın en kaliteli maden suları arasında olduğu tespit edildi. Biz de bu işe ilk olarak maden suyu olarak başladık. Daha sonra meyve aromalı maden suyuna geçiş yaptık. Tabi bunu pazarda kabul ettirmek hiç de kolay olmadı. Bir sektör çıkıyor ortaya ve kimse bilmiyor, gazoz desen gazoz değil, kola desen kola değil, herhangi bir konsepte ürünü yerleştiremiyorlar. Ancak, bugün meyve aromalı maden suyu olarak içecek sektöründe bir konsept oluştu. Hangi iş yapılırsa yapılsın gelişim olmadığı sürece yenilik sağlanamıyor. Ar-Ge çalışmalarımızla çeşitlerimizi artırmaya devam ediyoruz” dedi.

Bugün 200 haneli bir köyden yurt içinin yanı sıra 50 ülkeye ihracat yaptıklarını da anlatan Çakırmelikoğlu, “Firmamız yöre insanına istihdam imkanı sağlamasının yanı sıra hem yöre hem de ülke ekonomisine katkı sağlamaktadır. Bugün 200 haneli bir köyde üretim yapan firmamızın Bursa’da da bir kolu vardır. Grup olarak bünyemizde 300 kişiye istihdam sağlamaktadır. Önceliğimiz yöre insanımızı istihdam etmektir. Giresun’da 200 haneli bir köyde doğan ürünlerimiz yurt içinde pazar lideri olmamızın yanı sıra içerisinde Avrupa Birliği, Uzak Doğu ve Orta Doğu ülkelerin yer aldığı 50’ye yakın ülkeye ihracat yapılmaktadır” diye konuştu.

Başarılı olmanın sırrını da açıklayan Çakırmelikoğlu, ”Her şeyden önce bu işin sırrı sadece kaliteli ürün üretmekten geçmiyor. Ürettiğin bu ürünleri talepler doğrultusunda iyi bir pazarlama ağıyla müşteriye ulaştırmak da gerekiyor. İstediğin kadar kaliteli ürün üret eğer bunun dağıtımında sorun yaşıyorsa başarılı olamazsın. Tabi bizim kaliteli ürün üretmemizin başında ise maden suyumuzun dünyanın en kaliteli maden suları arasında yer aldığını da belirtmek gerekiyor” dedi.