Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

SAKEM’de yeni dönem hazırlıkları başladı

Safranbolu Yayın: 12.09.2018 08:04
Yazar:
SAKEM’de yeni dönem hazırlıkları başladı

Safranbolu Belediyesine bağlı Safranbolu Kültür Eğitim Merkezi (SAKEM) İlçe Halk Eğitim Merkezi, İŞKUR, İlçe Müftülüğü ve çeşitli kurumlarla işbirliği ile yüzlerce farklı branşta kurs eğitimleri veriyor.

SAKEM 2011-2018 dönemleri arasında mesleki, teknik ve sanatsal alanlarda 20 bin 195 öğrenciye ücretsiz kurs eğitimleri verdi.  974 branşta eğitim alan kursiyerler sertifika almaya hak kazandı. Meslek edindirme ve hobi kurslarıyla 7’den 70’e her yaş gurubu kursiyerin ilgi alanlarına göre verilen kurs eğitimlerinin yanı sıra, kişisel gelişim ve sosyal faaliyetlerle de kursiyerlerin gelişimine katkı sağlıyor. Pek çok konuda alanında uzman kişilerin verdiği seminer ve konferanslarla da kursiyerlerin ve vatandaşların ufkunu açan etkinlikler düzenlenyor. SAKEM yaygın eğitim konusunda en iyi temsil eden kurum olabilmek amacıyla, yaptığı tüm çalışmalarda başarılı ve model bir rol üstlenmekte.

SAKEM Genel Koordinatörü Münevver Esen’in verdiği bilgiler doğrultusunda, örgün eğitimini tamamlayamamış meslek edinmek isteyen bireylerin eğitim gereksinimlerini karşılamak için herhangi bir yaş sınırlaması yapmadan tüm vatandaşlara eğitim veriliyor. Kurs bitiminde kursiyerlere Halk Eğitim onaylı Sertifika verilerek, kursiyerlere eğitim aldıkları sektörde iş bulma olanağı da sağlanıyor..

Eğitimin yaşam boyu devam ettiği algısını güçlendirerek katılımı artırmak, eğitime yatırım yaparak bireyi üretken kılmak amacıyla SAKEM’de kurs eğitimlerine yeni dönemde devam edileceğini belirten Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer; “Usta-çırak ilişkisinin öğretilerini modern eğitim sistemlerinin ilke ve prensipleri doğrultusunda kaliteden ödün vermeden sunmaya çalışıyoruz. SAKEM eğitim kalitesinde yenilikçilik, akılcılık, bilimsellik, katılımcılık ve süreklilik ilkeleri doğrultusunda hizmet vermeyi sürdürecek’’dedi.

SAKEM 2018-2019 eğitim dönemi için 8 ayrı şubesinde kayıtlara devam ediyor. Online başvurular ise www.sakem.org  adresinden yapılmakta.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

İstanbul Havalimanı’nda kargo uçağı ön iniş takımı açılmayınca gövde üzerine iniş yaptı

Asayiş Yayın: 08.05.2024 10:57
İstanbul Havalimanı’nda kargo uçağı ön iniş takımı açılmayınca gövde üzerine iniş yaptı

İstanbul Havalimanı’nda kargo uçağı ön iniş takımı açılmayınca gövde üzerine iniş yaptı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadığı öğrenildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından İstanbul Havalimanı’ndaki kargo uçağı kazasıyla ilgili açıklama

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, hidrolik arızası nedeniyle ön iniş takımı açılmayan kargo uçağının ön iniş takımı kapalı şekilde piste inerek ve pist içerisinde kaldığı, olayda ölen ya da yaralanan olmadığı ifade edildi.

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan İstanbul Havalimanı’ndaki kargo uçağı kazasıyla ilgili açıklama yaptı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından yapılan açıklamada, “8 Mayıs (bugün) günü, FX6238 Fransa/İstanbul kargo seferi yapmakta olan Fedex Havayolları’na ait N110FE tescil işaretli, Boeing 763 tipi hava aracı, saat 07.55 lokalde (pilot ifadesine göre hidrolik arızası nedeniyle) ön iniş takımının açılmadığı bilgisini İstanbul Havalimanı ATC ünitesine bildirmiş ve 08.17 lokalde ön iniş takımı kapalı vaziyette 16R pistine iniş yapmış ve pist içerisinde kalmıştır. Havalimanına iniş yapan uçağa Havalimanı Kurtarma ve Yangınla mücadele Servisi ekipleri (ARFF) tarafından müdahale edilmiş olup, pist notamlanmıştır. Kazada ölen ya da yaralanan olmamıştır. Başkanlığımız tarafından uzmanlar görevlendirilerek araştırma ve inceleme çalışmaları başlatılmıştır” denildi.

 

İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı kazasının meydana geldiği pist uçuşlara kapatıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Havalimanı’nda ön iniş takımının açılmaması üzerine Fedex Havayolları’na ait kargo uçağının gövde üzerine inmesinin ardından 2 pilotun tahliye edildiğini ve o pistin uçuşlara kapatıldığı söyledi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Havalimanı’nda meydana gelen kargo uçağı kazasıyla ilgili açıklama yaptı.

Ön iniş takımı açılmayınca önce arka tekelekleri açılan ardından gövde üzerine inen Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı kazasına ilişkin inceleme başlatıldı. Bakan Uraloğlu, 2 pilotun tahliye edildiğini ve pilotların sağlık durumunun iyi olduğu söyledi. Uçağın indiği pistin uçuşlara kapatıldığı söyleyen Bakan Uraloğlu, kazanın nedeninin teknik incelemenin ardından belli olacağını ifade etti. (İHA)