Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

BİK’in “Reklamcılığın geliştirilmesi” projesi onaylandı 

Gündem Yayın: 27.07.2018 13:56
Yazar:
BİK’in “Reklamcılığın geliştirilmesi” projesi onaylandı 

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansının yayınladığı 2018 Yılı Destek Programı çağrısı üzerine Kurumumuz proje ekibi tarafından hazırlanan ve Zonguldak’ta yapılması planlanan “Yazılı ve Dijital Basında Reklamcılığın Geliştirilmesi” projesi kabul edildi.
Proje, Zonguldak, Karabük ve Bartın illerinde yayın yapan Resmi ilan yayınlama hakkını haiz 27 gazetenin çalışanlarından toplam 27 kişinin katılımıyla gerçekleştirilecek. Katılımcılara, deneyimsel öğrenme teknikleri ile reklamcılık sektörü hakkında bilgi ve becerilerinin güçlendirilmesi, ekonomik bir değer olarak gazete işletmelerinde reklamcılığın farkındalığının oluşturulması konularında eğitim verilecek. Batı Karadeniz ilindeki alt vasıflı gazeteler ve internet haberciliği ile uğraşan kişiler de istedikleri takdirde katılımcı olarak eğitime iştirak edebilecekler ve aldıkları bu temel reklamcılık eğitimiyle günümüz teknolojilerinin hayatımıza kattığı dijital reklam konusunda kendilerini geliştirebilecekler. Talep edilen teknik desteğin içeriğinde belirtilen müfredata uygun olarak, alanında uzman eğitmenler tarafından verilecek eğitim sonunda katılımcılar “Yazılı ve Dijital Basında Reklamcılık Eğitim sertifikası” sahibi olacaklar.
Planlanan bu eğitimle kısa vadede; Demokrasinin en önemli öğelerinden biri olan yerel gazetelerin gelirlerinin artırılması, illerdeki Reklam potansiyelinin ortaya çıkarılıp, gazete ve internet siteleri ile ticari kuruluşlar arasında işbirliğinin temin edilmesi, dijital gazetelerin daha iyi tanıtılıp satış ve pazarlanmasına katkı sağlanması, yerel gazeteler ile ticari işletmelerin iletişiminin güçlendirilmesi, yerel gazetelerin dijital ortamda reklam almalarının sağlanması ve bu alandaki eksikliğin giderilmesi, basın işletmelerinin rekabet edebilirliğinin ve sürekliliğinin artırılması;
Uzun vadede ise basın işletmelerine ek kaynak oluşturarak yayın hayatlarını devam ettirilmelerine yardımcı olunması, gazetecilik alanında nitelikli istihdamın artırılması, gazetelerin yeni teknolojilerle tanışması ve bunları uygulaması, reklam veren firmalara faaliyetlerinin tanıtılması yoluyla ekonomik girdi kazandırılması amaçlanıyor.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı

Gündem Yayın: 03.05.2024 10:49
İhlas Haber Ajansı
Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı

Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 69,80, aylık yüzde 3,18 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Nisan ayı Tüketici Fiyat Endeksi’ni açıkladı. Buna göre, TÜFE’deki değişim 2024 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 3,18, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 18,72, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 69,80 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 59,64 olarak gerçekleşti.

Bir önceki yılın aynı ayına göre en az artış gösteren ana grup yüzde 51,20 ile giyim ve ayakkabı oldu. Buna karşılık, bir önceki yılın aynı ayına göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise yüzde 103,86 ile eğitim oldu. Ana harcama grupları itibarıyla 2024 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre en az artış gösteren ana grup yüzde 1,03 ile sağlık oldu. Buna karşılık, 2024 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise yüzde 9,56 ile alkollü içecekler ve tütün oldu.

Endekste kapsanan 143 temel başlıktan (Amaca Göre Bireysel Tüketim Sınıflaması-COICOP 5’li Düzey) 2024 yılı Nisan ayı itibarıyla, 13 temel başlığın endeksinde düşüş gerçekleşirken, 7 temel başlığın endeksinde değişim olmadı. 123 temel başlığın endeksinde ise artış gerçekleşti.

Özel kapsamlı TÜFE göstergesi (B) yıllık yüzde 72,72, aylık yüzde 3,24 oldu

İşlenmemiş gıda ürünleri, enerji, alkollü içkiler ve tütün ile altın hariç TÜFE’deki değişim, 2024 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 3,24, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 18,58, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 72,72 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 64,57 olarak gerçekleşti.

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yıllık yüzde 55,66 arttı, aylık yüzde 3,60 arttı

2024 yılı Nisan ayında Yİ-ÜFE bir önceki aya göre yüzde 3,60 artış, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 15,61 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 55,66 artış ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 45,83 artış gösterdi.

Yİ-ÜFE imalat ürünlerinde yıllık yüzde 60,03 arttı

Sanayinin dört sektörünün yıllık değişimleri; madencilik ve taş ocakçılığında yüzde 74,68 artış, imalatta yüzde 60,03 artış, elektrik, gaz üretimi ve dağıtımında yüzde 4,79 artış ve su temininde yüzde 66,71 artış olarak gerçekleşti. Ana sanayi gruplarının yıllık değişimleri; ara mallarında yüzde 54,88 artış, dayanıklı tüketim mallarında yüzde 65,83 artış, dayanıksız tüketim mallarında yüzde 66,35 artış, enerjide yüzde 29,84 artış ve sermaye mallarında yüzde 66,33 artış olarak gerçekleşti.

Yİ-ÜFE imalat ürünlerinde aylık yüzde 3,26 arttı

Sanayinin dört sektörünün aylık değişimleri; madencilik ve taş ocakçılığında yüzde 4,51 artış, imalatta yüzde 3,26 artış, elektrik, gaz üretimi ve dağıtımında yüzde 7,30 artış ve su temininde yüzde 1,93 artış olarak gerçekleşti. Ana sanayi gruplarının aylık değişimleri; ara mallarında yüzde 2,95 artış, dayanıklı tüketim mallarında yüzde 3,63 artış, dayanıksız tüketim mallarında yüzde 4,77 artış, enerjide yüzde 5,08 artış ve sermaye mallarında yüzde 1,98 artış olarak gerçekleşti.