Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

15 Temmuz  etkinlikleri bugün başlıyor

Gündem Yayın: 11.07.2018 14:08
Yazar:
15 Temmuz  etkinlikleri bugün başlıyor

Karabük  Valiliği, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 2’nci senesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı düzenliyor. 4 gün sürecek etkinlik programı Perşembe günü Karabük Üniversitesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Bilinç konferansı ile başlayıp, Pazar günü tüm camilerden okunacak sela ile sona erecek

Karabük’te  yapılacak olan 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlik programı bugün başlıyor.

15 Temmuz 2016 tarihinde kalkışılan hain darbe girişiminin ikinci yılında Karabük Valiliği tarafından hazırlanan  “Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri 12 Temmuz Perşembe günü başlayacak. 4 gün sürecek etkinlik programı Perşembe günü  Karabük Üniversitesinde Sala dinletisi, Film gösterisi Kur’an-ı Kerim Tilaveti, Şiir dinletisi ve Prof. Dr. Seyfullah Kara’nın vereceği “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Bilinç” Konferansı ile başlayıp, Pazar günü tüm camilerden okunacak sela ile sona erecek.

Yapılacak olan diğer etkinlikler ise şu şekilde:

İhlas Haber Ajansı tarafından 12 Temmuz Perşembe günü saat 11.00’de Karabük Valiliği yeni binasında Oradaydık, Unutmadık, Unutturmadık, Fotoğraf Sergisi açılacak. Yine aynı tarihte Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonunda saat 11.00’de Valilik yeni binasında “Karabük Meydanında Bir Temmuz Gecesi” Resim, Grafik, Tasarım, Şiir, Mektup etkinlikleri yapılacak.

13 Temmuz Cuma günü İl Müftülüğü organizasyonunda tüm camilerde saat 12.00-13.00 arasında Kur’an-ı Kerim  ziyafeti ve Hatim Duası yapılacak. Yine aynı gün Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü organizasyonunda Şehit Ailelerine yemek ikramı yapılacak.

14 Temmuz Cumartesi günü Karabük Üniversitesi organizasyonunda  15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik İstanbul Gezisi yapılacak. Gezi programında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü Polis Karakolu ziyareti ve Şehitleri Anma Darbe Girişimcileri tarafından işgal edilen İBB Binası ziyareti ve şehitleri Anma, Harbiye TRT binası ziyareti, AKOM binası ziyaret edilecek. Aynı gün saat 14.00’de Kadın ve Demokrasi Derneği organizasyonunda İl Halk Kütüphanesinde 15 Temmuz Gazilerinden Nebahat Topaloğlu, Rabia Gülen ve Ali Özleyen tarafından “15 Temmuz İzlerine Kadın Duruşu” Paneli düzenlenecek.

15 Temmuz Pazar günü saat 11.00’de 15 Temmuz Şehitlerinden Metin Arslan Öğlebeli mezarlığında, Barış Efe Eflani Çukurören Köyü mezarlığında ziyaret edilecek. Saat 11.30’da ise 5000 Evler Şehitlik mezarlığı ziyaret edilecek.

Saat 12.00’de Köprübaşı Camiinde saat 12.00’de Mevlid-i Şerif programı düzenlenecek.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü organizasyonunda  Ankara, Bartın, Bolu, Çankırı, Düzce, Kastamonu, Sakarya, Sinop İllerinin katılımı ile saat 0900’da Yeni Spor Salonunda Taekwondo Turnuvası düzenlenecek.

Yine aynı gün saat 09.00’da Gençlik Merkezi Spor Salonu  Satranç Turnuvası düzenlenecek,  saat 1800’da Çamlık Parkurunda  Atletizm Halk Koşusu yapılacak.

15 Temmuz Milli Birlik Etkinlikleri ise akşam saat 20.00’de Gar Müdürlüğü önünden Kent Meydanına kadar yapılacak olan Milli Birlik Yürüyüşü ile başlayacak.  Saat  20.30 Akşam Namazı kılınacak,  21.00 Protokol Konuşmaları yapılacak, Sahne Etkinliklerinin ardından saat  22.20 Yatsı Namazı kılınacak,  yine Sahne Etkinliklerinin ardından  saat 00.13  Salalar okunacak ve yapılacak olan İkramlarla program sona erecek.

Etkinliklere; Karabük Belediye Başkanlığı, KARDEMİR ve Karabük Üniversitesi de destek verecek.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Orman Köylülerine Traktörleri Teslim Edildi

Manşet Yayın: 06.05.2024 12:31
Orman Köylülerine Traktörleri Teslim Edildi

Eskipazar Orman İşletme Müdürlüğünde 2024 yılı ORKÖY Destekleri Üretim Mekanizasyonu Projeleri kapsamında, orman köylerinde ikamet eden 3 kişiye traktörleri teslim edildi.

Eskipazar Orman İşletme Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen programa Eskipazar  İlçe Kaymakamı  Fatih Gülnar, Eskipazar İşletme Müdürü G. Basri Altunay, işletme şefleri ve projenin uygulandığı orman köylüleri  katıldı.

Traktörlerin anahtarlarını hak sahiplerine teslim eden Kaymakam Fatih  Gülnar, köylerin  refah düzeyini yükseltecek bu projenin hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.  Kaymakam Gülnar; Devletin imkanları doğrultusunda her zaman orman köylülerinin yanında olacaklarını ve desteklerinin devam edeceğini belirtti.

Orman Koylulerine Traktorleri Teslim Edildi jpg

Eskipazar Orman İşletme Müdürlüğü’nde 2024 yılı projeleri kapsamında 11 orman köyünde 5 adet traktör, 3 adet tambur, 4 ünite süt sığırcılığı, 3 adet 500 m2 sera-plastik ve 12 kişiye mikrokredi tahsisi yapılarak toplamda 27 orman köylüsüne kredi kullandırıldı.

Orman Koylulerine Traktorleri Teslim Edildi21 jpg