Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

2018 Yılı Orman Yangınlarıyla Mücadele İş Başı Eğitimleri sona erdi

Gündem Yayın: 11.06.2018 13:56
Yazar:
2018 Yılı Orman Yangınlarıyla Mücadele İş Başı Eğitimleri sona erdi

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğünce 2018 yılı yangın sezonuna hazırlık kapsamında Karabük, Bartın ve Zonguldak İllerinde yer alan İşletme Müdürlüklerinde düzenlenen “Orman Yangınlarıyla Mücadele İş Başı Eğitimi” sona erdi.
Eğitimde katılımcılara; orman yangınlarıyla daha etkin mücadele, yangınların önlenmesi ve söndürülmesi amacıyla yangın öncesi, yangın anında ve yangın sonrası yapılacak iş ve işlemler teorik ve uygulamalı olarak anlatıldı. Yangına müdahale malzemeleri ve araçları tanıtılıp, bu malzemelerin bakımları ve muhafazalarındaki detaylar gösterildi. Her an yangına hazırlıklı olunması amacıyla, yapılan ve yapılması gereken çalışmalar ifade edildi.
Orman yangınlarının önlenmesi açısından yangına mahal verebilecek olumsuzluklara karşı alınması gereken tedbirler, erken müdahalenin önemi, yangın ihbarlarının ivedilikle yapılması, alınan ihbarların değerlendirilmesi, yasal sorumluluklar ve hukuki yaptırımlar konularında da katılımcılara bilgiler verildi.
Tamamlanan eğitimlerin ardından konu ile ilgili açıklama yapan Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel; “Temel amacımız orman varlığımızı korumak, yaşatmak ve artırmak. Bu amaçla personelimizin muhtemel bir yangına karşı hareket kabiliyeti, reaksiyon süresi, kriz ve stres yönetimi becerisi ölçtük. 2018 yılı Orman Yangınları ile Mücadelede hazırlıkların tamamlandı. 2017 yılında 272 personele eğitim verdik. 2018 yılında ise bu sayıyı 355’ ye çıkardık. Böylelikle olası bir orman yangınına daha etkili ve verimli bir şekilde müdahale ederek. Bölge Müdürlüğü olarak bu konuda tüm gayretimizi göstereceğiz” dedi.
YANAN VE YOK EDİLEN ORMANLARIMIZ KAYBOLAN GELECEĞİMİZDİR
Beşel; “Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte orman yangınlarına hassas bir döneme girilmiştir. Orman teşkilatımız bünyesinde yer alan personelimiz sadece orman yangınları ile değil orman dışı alanlarda çıkan yangınlarla da mücadele etmektedir. Orman yangınlarıyla mücadele sezonumuz başladı. Teoride öğrenilen ve hafızada mevcut bulunan bilgiler tüm İşletme Müdürlüklerimizde yapılan bu tatbikatlarla pekişiyor. Yanan ve Yok edilen ormanlarımız kaybolan geleceğimizdir. Vatandaşlarımızın orman yangınları hususunda hassas olmalarını bekliyoruz. Herhangi bir yangın ve duman gördüklerinde ‘Alo 177’ yangın ihbar hattına ve 112 Acil hattına bildirmelerini talep ediyoruz. Bunu bildirdiği takdirde vatandaşlık görevini yaparak, çok büyük bir fayda sağlayacaktır. Hep birlikte İnşaallah yangınsız bir sezon geçiririz” diye konuştu.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

KBÜ Rektörü Kırışık’tan İnsansız Nano Helikopter Proje Görüşmesi

Karabük Yayın: 04.05.2024 13:15
KBÜ Rektörü Kırışık’tan İnsansız Nano Helikopter Proje Görüşmesi

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Karabük Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren ve TÜBİTAK 1501 Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı kapsamında savunma sanayii alanında “İnsansız Nano Helikopter” projesi için destek almaya hak kazanan Uludoğan Savunma Sanayi Teknoloji A. Ş. firmasını ziyaret etti.

Gerçekleştirdiği ziyarette, “Kapalı ve Kısıtlı Alanlarda Arama Kurtarma Gözlem Faaliyetlerinde Kullanılabilecek Askeri ve Sivil Kullanıma Uygun Nano Sınıfta İnsansız Helikopter Geliştirme Projesi” hakkında Uludoğan Savunma Sanayi Teknoloji A. Ş. Firması Yönetim Kurulu Başkanı Yüksek Mühendis Seyfeddin Cevdet Uludoğan’dan bilgi alan Rektör Kırışık, yapılan çalışmalardan ötürü firma çalışanlarını tebrik ederek, çalışmalarında kolaylıklar diledi.
Karabük Teknokent’te bulunan Prototip Merkezinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Rektör Kırışık, daha sonra göreve yeni atanan Dr. Öğr. Üyesi Samet Nohutçu ile görüşerek yapılacak ve yapılması planlanan projeler hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Rektör Kırışık, “Karabük Teknokent, Türkiye’nin uluslararası ölçekteki konumunu daha da güçlendirmek için bünyesindeki firmaların projelerini ve fikirlerini destekliyor. Bölgesel olarak girişimcilere AR-GE başvurularında bulunmalarına imkân tanıyan, dijital dönüşüm, inovasyon ve üniversite-sanayi iş birliği alanlarında faaliyet gösteren Karabük Teknokent, Türkiye Yüzyılı hedeflerine emin adımlarla katkı sağlıyor. Bu kapsamda yapılan çalışmaların neticesinde Karabük’te ilk defa bir firma savunma sanayii alanında AR-GE projesi gerçekleştirecek. İnsansız Nano Helikopter projesi, kapalı ve kısıtlı alanlarda arama kurtarma gözlem faaliyetlerinde kullanılabilecek askeri ve sivil kullanıma uygun bir teknolojiyi geliştirmeyi amaçlıyor. Bu proje, ülkemizin savunma sanayi alanındaki yeteneklerini daha da artıracak ve ulusal güvenliğimize katkı sağlayacaktır. Savunma sanayi alanında yerli ve milli ürünlerin geliştirilmesine yönelik çalışmalarımızı sürdürerek, ülkemizin teknolojik bağımsızlığını daha da güçlendirmeyi istiyoruz” dedi. Rektör Kırışık, göreve gelen Karabük Teknokent Genel Müdürü Nohutçu’yu tebrik ederek, çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Karabük Teknokent’te bulunan Uludoğan Savunma Sanayi Teknoloji A. Ş. firmasını ziyaret eden Rektör Kırışık’a, Genel Sekreter Lütfü Köm, Karabük Teknokent Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Samet Nohutçu ve Karabük Teknokent çalışanları eşlik etti.